Villa nélküli, automatizált raklapszállítás

A Toyota egy automatizált, villa nélküli EUR-raklapszállítót kínál, amely tökéletesen alkalmas a megadott pontok közötti, ismétlődő szállítási feladatok végrehajtására, valamint árufelöltési műveletekre. Az Autopilot CDI120 kompakt és manőverezhető, továbbá saját állomásokkal rendelkezik.

Automatizált szállítóeszköz horizontális műveletekhez CDI120

  • akár 1,2 tonna terhelhetőség 
  • könnyen manőverezhető
  • ideális alacsony magasságú helyeken

Fel- és lerakóállomás

  • Áthajtási lehetőség
  • A padlóra helyezhető az állványrendszer alá

Horizontális műveletekhez való automatizált szállítóeszköz munka közben

Rugalmasságának köszönhetően az Autopilot CDI sokoldalúan használható a raktárakban és a logisztikai központokban.

A CDI120 raklapszállító jól használható automatizált szállításra a gyártóüzemekben és logisztikai központokban. Integrálható manuális üzembe, illetve Autopilot flottánkkal együtt teljesen automatizált rendszerben is működhet. Az Autopilot CDI A-ból B-be szállítja a raklapokat, ahol egy automatikus rakodógép tárolja azokat az állványrendszerben.

Az állomás, melyen az Autopilot képes áthajtani lehetővé teszi, hogy az automatizált raklapszállító hatékonyan végezze a pontok közötti szállítást és az árufeltöltést, optimalizálva ezzel a logisztikai folyamatokat.

 

Érdeklik az automatizált raktári targoncák? >>

Biztonságos üzem

Az Autopilot CDI120 úgy van tervezve, hogy a kézi kezelőkkel együtt működjön, és minden feladatot biztonságosan elvégezzen. A beépített biztonsági szkenner érzékeli az útvonalon lévő akadályokat, és megteszi az ütközések elkerüléséhez szükséges műveleteket. Az automatizált jármű folyamatosan pásztázza a környezetet, a maximális biztonság érdekében az érzékelők látómezője a haladási irány felé fordul.

A targoncavezetőket és a dolgozókat kék figyelmeztető lámpa figyelmezteti a gép jelenlétére. 

Biztonsági szkenner a névleges sebességgel történő biztonságos szállításhoz

Biztonsági szkenner az optimális sebesség melletti, biztonságos kanyarodáshoz

Fürge mozgású gép

A Toyota automatizált, vízszintes szállításra tervezett járműve kifejezetten mozgékonyan közlekedik a logisztikai központokban. A fel- és lerakóállomásnak köszönhetően az AGV-nek nem kell átállnia vagy manővereznie, hogy hozzáférjen a rakományhoz, elég csak áthaladnia az állomásokon. A CDI120 felveszi a raklapot, majd egyenes vonal mentén tovább halad. További nagy előnye, hogy az állomás a padlóra, az állványrendszer alá helyezhető, így optimalizálva a helykihasználást. 

Az Autopilot CDI120 ráadásul kompakt és képes adott helyen megfordulni. Az alacsony magassággal kombinálva ez az irányított jármű olyan szűk helyeken is képes üzemelni, ahol más AGV-k vagy kézi targoncák nem annyira egyszerűen üzemeltethetők.

Intelligens töltés

Az automatikus vezérléssel működő, vízszintes szállításra készült CDI120 lítiumion-akkumulátorokkal üzemeltethető, amelyek akár 30%-kal energiahatékonyabban működnek, ezzel párhuzamosan pedig csökkentik a kibocsátott CO2 mennyiségét. Az automatikus töltési funkcióval, ideértve az ütemezett és alkalmi töltési lehetőségeket, az AGV a feladatok között gyorsan, személyzet vagy töltőhelyiségek nélkül tölthet, így teljesen automatizálhatóvá válik.

Rugalmas helymeghatározás természetes navigációval

A CDI120 navigációs szkennerje a padlóhoz közel helyezkedik el, így kompakt kialakítású. Kizárólag a természetes navigációt használja fel a raktárban való eligazodáshoz. Ez a forradalmian új navigációs rendszer a raktárban lévő referenciapontok, mint például a falak, a polcrendszerek és fix tárgyak segítségével határozza meg az AGV-k helyzetét.

Az automatizált raklapszállító működhet statikus jellemzőkkel rendelkező térképen alapuló természetes, normál navigációval, azonban opcionálisan dinamikus, természetes navigációt is használhat. Ebben az esetben a kifinomult szoftver képes kezelni az új jellemzőkkel bővülő környezetet is. A munkafolyamat során az AGV megtanulja az új jellemzőket.

A referenciapontok alapján navigáló rendszer azokban a raktárakban bizonyul költséghatékony megoldásnak, ahol a tárgyak elrendezése aránylag keveset változik. Az AGV a környezeti referenciapontok alapján, külön felszereltség nélkül képes navigálni a munkaterületen, így nincs szükség költséges kiegészítőkre, például prizmákra sem.

A beruházások megtérülése

Az automatizálás bevezetésével optimalizálhatja az áruforgalmat, miközben minimalizálhatja a károkat, az időt és a költségeket. Mindennek köszönhetően az értékes emberi munkaerő az ismétlődő műveletek helyett a nagyobb figyelmet igénylő, fontosabb feladatokra csoportosítható át. Az automata raklap-mozgatás további előnye, hogy kevesebb karbantartást és energiát igényel, valamint hozzájárul a termelékenységi és biztonsági mutatók javításához, aminek nyomán az Autopilot CDI120 befektetése átlagosan 1 éven belül meg is térül.

 

További tudnivalók a lépésenkénti automatizálásról >>

 

 

Vissza az automatizált megoldások oldalra >>

Kapcsolatfelvétel

Idáig már elolvasott mindent?

Biztonságosan együttműködő automata rakatolók és villástargonca-vezetők a Coopnál

Az automatizált vezérléssel működő járművek (AGV) manuális targoncákkal együtt való alkalmazása jelentős kihívásokkal járhat. Szerencsére a trondheimi Coop raktárában a villástargoncák sofőrjei már megtanulták, hogyan kell együtt dolgozni az automata rakatolókkal.

Coop esettanulmány >

A Tine tejtermékeit gondosan kezeli a Toyota AGV

A TINE új raktárában a tejtermékeket automatikusan felhelyezik a szállítószalagra, majd a Toyota automatizált tolóoszlopos targoncája ráteszi a megfelelő polcra. A folyamat automatizálása számos előnyt biztosított a Tine számára.

Tine esettanulmány >

Összes törlése