A T-ONE intelligens automatizálási szoftver

Az intralogisztikai folyamatok összekapcsolása

A T-ONE, a Toyota intelligens, belső fejlesztésű automatizációs szoftvere közvetítő kommunikációs platformként szolgál a Toyota Autopilot automatizált irányítású járművek (AGV-k) és a meglévő infrastruktúrák, például raktárirányítási rendszerek, illetve termékazonosító és más anyagmozgatási berendezések között. A T-ONE modern, szolgáltatásalapú architektúrát kínál, könnyen használható API-val (alkalmazásprogramozási felülettel) a platformba való egyszerű integrálás érdekében.

Az intelligens szoftver a műveletek egyszerű méretezhetőségével és a gyors üzembe helyezéssel megbízható és rugalmas üzemeltetést biztosít. Ezáltal a sok járművet mozgósító alkalmazási területeken is használható. A megoldás többféle folyamathoz is konfigurálható, és felhasználói felületet biztosít a kezelő számára az AGV rendszerrel, valamint az Autopilot gépekkel való manuális interakció támogatásához. A T-ONE teljesítménymutatók egész készletét kínálja, amihez a felhasználói felületen grafikonokat szerepeltet.

Mit jelent a T-ONE?

T-ONE és a működés optimalizálása

A T-ONE a Toyota automatizált megoldásainak központi eleme, hiszen a teljes működést felügyeli és optimalizálja. Ez az intelligens automatizálási szoftver gondoskodik a Toyota AGV-k utasításainak és közlekedésének szabályozásáról, ráadásul a következő funkciókkal is el van látva:

Utasítás kiadása

A T-ONE számos módon tudja elindítani az utasításokat, hogy megfeleljen a működési sajátosságoknak, például a raktárkezelő rendszeren (WMS) keresztül, vagy a munkahelyi kezelők által megnyomott gombokkal (a Toyota CallMe Screen/CallMe gombokat kínálja). Az I/O-jelek (jellemzően fotocellák, PLC) vagy szkennerek (gyakran a conveyorra szerelt vonalkódolvasó) is használhatók az utasítás kezdeményezéséhez.

Úti cél beállítása

Az utasítás célhelyét az utasítás elindításakor (WMS, gombnyomás vagy I/O jel alapján) vagy a felvételkor, az azonosító beszkennelése alapján, dinamikusan lehet meghatározni. A Toyota automatizálási szoftvere lehetővé teszi, hogy a célhely-hozzárendelési funkció segítségével beolvasott értéket küldjön egy adott célállomásra. Ezt a célállomást nem kell előre beállítani, továbbá a munkakezdéskor és délután eltérő is lehet.

Utasításkezelés

A T-ONE az utasítások végrehajtási sorrendjét is meghatározza: a WMS eltérő prioritások kezelésére is alkalmas, amely lehet a T-ONE, vagy az elsőként be, elsőként ki elv alapján meghatározott sorrend is. Az utasítás beállítható úgy, hogy egyetlen szállítást végeztessen, egy teljes sávot vagy egy teljes részt kiürítsen. Az utasítás különböző előre beállított folyamatbeállításokkal hajtható végre:

 • A és B pont, vagyis 2 végpont közötti szállítás
 • komissiózási/feltöltési célból több megállóból álló útvonalak ciklikus bejárása
 • „többjárműves” szállításként, ahol több mint egy jármű végzi a szállítási feladatokat, hogy az adott feladatra legalkalmasabbat lehessen használni

További tudnivalók az automatizált raktárházi targoncákkal kapcsolatban  >>

 

Mérőszámok és hibák megjelenítése

A T-ONE teljesítménymutatók egész készletét biztosítja, a felhasználói felületen grafikonokkal bemutatva a rendszer teljesítményét:

 • Jármű áttekintése: az összes AGV valós idejű listája, az aktuális állapottal, beleértve a jármű azonosítóját, a jármű állapotát és a terhelés állapotát
 • Járműelőzmények: a jármű fontos eseményei vagy hibái, a jármű azonosítójával, az eseménykóddal és az esemény leírásával
 • Utasítás áttekintése: az utasítás végrehajtási idejének, a várakozási sor idejének, a befejezett utasítások megjelenítése járművenként
 • Utasításelőzmények: az elmúlt 90 napra vonatkozó korábbi utasításadatok

Felhasználó- és biztonságkezelés

A T-ONE felhasználókezelést kínál az AGV-rendszer biztonságos kezeléséhez:

 • Jogosult felhasználók, szerepek és jelszavak feltöltése
 • Egyedi felhasználói hitelesítés, hogy minden felhasználó számára hozzáférést tudjon biztosítani és meg tudja jeleníteni a megfelelő információkat és vezérlőket
 • A bejelentkezési és felhasználói tevékenységekkel kapcsolatos információkat tartalmazó eseménynaplók
 • A böngészők és a T-ONE kiszolgáló közötti teljes forgalom szabványos SSL/TLS titkosításával megakadályozható a forgalom elfogása vagy beillesztése

Hogyan kezeljük projektjeinket >>

 

Rendszer-integráció

A Toyota automatizálási szoftvere integrálható a helyszín rendszereivel, például:

 • WMS (webszolgáltatások, SOAP használatával)
 • PLC-vezérlők (I/O jelek)
 • Conveyorok (I/O jelek, jellemzően fotocelláktól vagy lézeres érzékelőktől)
 • Robotcellák (I/O jelek)
 • Ajtók (I/O jelek)
 • Tűzjelző (I/O jelek)

Akkumulátorkezelés

Az Autopilot járművek ólomsavas vagy lítiumion-akkumulátorokkal szerelhetők fel. A lítiumion-akkumulátorok alkalomszerű és automatikus töltést tesznek lehetővé.

Az akkumulátorkezelés funkció segítségével szabályokat lehet beállítani arra, hogy mikor történjen a rendszerben lévő járművek töltése. Az optimális töltési rendszer olyan tényezőktől függ, mint az ügyfél elrendezése, a szükséges teljesítmény, a járműflotta és az akkumulátor típusa. A T-ONE a tartalék töltést, az alternatív töltést és az ütemezett töltést egyaránt lehetővé teszi.

Vissza az automatizált megoldások oldalra >>

 

Kapcsolatfelvétel

Idáig már elolvasott mindent?

Kapcsolatfelvétel

Balogh Dávid

Logistics Solutions, Automation

David.Balogh@hu.toyota-industries.eu 

Összes törlése