Kombinált polc- és targoncarendszer a Kesko cégnek

Kombinált polc- és targoncarendszer a Kesko cégnek

A Toyota széles körű típusválasztékkal és rakodási megoldásokkal látta el a Kesko Vantaában működő raktárát.

Adatok

Vállalat: Kesko (K Group)
Helyszín: Vantaa, Finnország
Iparág: kereskedelem
Alkalmazási terület: vízszintes szállítás, rakodás
Targoncák: 30 BT Reflex E tolóoszlopos gépek, komissiózó targoncák és raklapozó targoncák lítiumion akkumulátorokkal

A Kesko bemutatása

A Kesko célja a finnországi kereskedelmi hálózat mintegy 400 üzletének hatékony és zökkenőmentes kiszolgálása. Ennek biztosítása érdekében a cég kibővíti a finnországi Vantaában található központi raktárát.

Csapatmunka

A finn piac szempontjából kiemelkedő bővítés a Toyota Material Handling Finland közreműködésével történik. A Kesko és a Toyota első alkalommal fejlesztett ki közösen szimulációs modellt a raktár új elrendezésének vizsgálatához.

Következő lépésként a Toyota a Kesko egész raktárát állványrendszerrel látta el, amelyhez hozzátartoznak a Toyota saját tervezésű innovatív görgői is. A görgők rugalmasan szerelhetők fel az alsó sori polcokra, ezzel használhatóvá téve az egész polcszintet. A görgőburkolatnak köszönhetően nagyon kis alkatrészek és árucikkek is tárolhatók a polcokon. A jobb ergonómia miatt a gépkezelők a tételeket mindig a polc elején veszik fel.

Előtérben az ergonómia

Előtérben az ergonómia

Az új raktárat a Toyota 30 BT Reflex E sorozatú tolóoszlopos targoncákkal szerelte fel. A targoncák a legújabb technológiai megoldásokkal vannak ellátva. Többek között a fülkéjük billenthető, a villa irányítását kamerák és lézeres rendszer segíti, illetve fel vannak szerelve I_Site flottakezelő rendszerrel is.

A dönthető fülke jóvoltából a vezető a villákon túl is jól rálát az oszlopra, így biztonságosabban végezheti munkáját a magasban, és termelékenységi mutatói is javulnak. Az átlátszó tető és az oszlop innovatív kialakítása miatt sokkal jobban lehet kilátni a fülkéből. Ezen funkciók jótékony hatása, hogy az ismétlődő mozdulatok során a vezető nyaka és vállövi izmai kevésbé fáradnak, így a Kesko gépkezelői előnyösebb munkakörülmények között dolgozhatnak.

Még a szabadalmaztatott védőburkolattal ellátott tolóoszlopos targoncák felső védőelem is nagyszerű kilátást nyújt felfelé. Az oszlop kialakítása miatt különösen a nagyobb magasságba való emeléskor is akadálytalanul rá lehet látni a villára. A Kesko villapozicionáló lézert is kért, amely a villa és a polcok egymáshoz viszonyított magasságát jelzi. A targoncák padlója a vezető kényelme érdekében a vezető magassága szerint állítható.

Toyota lítiumion technológia

Energiahatékonyság

A tolóoszlopos targoncák közül számos a Toyota lítiumion technológiával akkumulátortechnológiájával van ellátva. Ezek az akkumulátorok semmilyen karbantartást nem igényelnek, a munkaközi szünetekben gyorsan feltölthetők, aminek köszönhetően non-stop üzemre is alkalmasak, anélkül, hogy az akkumulátorokat cserélni kellene. További előnye a rendszernek, hogy nincs már szükség az akkumulátorok feltöltéséhez külön helyiségre, sem pedig a cserét segítő megoldásokra. A lítiumion technológia lehetővé teszi a tolóoszlopos targoncák teljes energiafogyasztásának mintegy 30%-os csökkentését, ezzel jelentős mértékben hozzájárulva az energiahatékonyság javításához.

Folyamatos összeköttetésben

A Kesko valamennyi targoncája fel van szerelve a Toyota I_Site flottafelügyeleti rendszerével, amely a targoncákra szerelt telematikai egységekkel lehetővé teszi a targoncák adatainak gyűjtését és elemzését. A targoncákkal kapcsolatos paraméterek igy megszakítás nélkül, bármikor és bárhonnan elérhetők.

TOVÁBBI RÉSZLETEK A HÁLÓZATBA KAPCSOLT INTELLIGENS TARGONCÁKRÓL

Automata megoldások

A raktári targoncák hatékonyságának és rugalmasságának optimalizálásáért különféle automatizálási megoldásokat kínálunk. 

Tudjon meg többet

A Toyota rekordgyanús szolgáltatásai ötletes megoldásokkal segítik a Logitri működését

A Logitri a Toyota együttműködésével kezdte meg az új logisztikai központ tervezését.A közös erőfeszítések eredményeképpen egy biztonságos és kényelmes létesítményt sikerült üzembe helyezni.

Tudjon meg többet>

BT Staxio raktári környezetben

Kiskereskedelem és raktározás

Segítünk Önnek minimalizálni a szállítást és maximalizálni a sebességet az áru beérkezésétől egészen a célállomás eléréséig.

Tudjon meg többet >

Könnyű polcos állványok

Állványrendszerek

Az optimális állványrendszerek révén segítünk optimalizálni üzleti folyamatait, csökkenteni költségeit és növelni termelékenységét.

Tudjon meg többet >

Összes törlése