A Toyota rekordgyanús szolgáltatásai ötletes megoldásokkal segítik a Logitri működését

A Toyota rekordgyanús szolgáltatásai ötletes megoldásokkal segítik a Logitri működését

A Logitri a Toyota együttműködésével kezdte meg az új logisztikai központ tervezését. A közös erőfeszítések eredményeképpen egy biztonságos és kényelmes létesítményt sikerült üzembe helyezni, amelyben a Logitri dolgozói hatékony logisztikai szolgáltatásokat biztosíthatnak az ügyfeleknek.

Tények és számok

Vállalat: Logitri
Helyszín: Jussla, Finnország
Iparág: Logisztika
Alkalmazási terület: vízszintes szállítás, rakodás, tárolás
Targoncák: 1 OME100H Li-Ion komissiózó, 4 OSE100 Li-Ion komissiózó, 12 RRE140H Li-Ion tolóoszlopos targonca, 12 LPE200 Li-Ion elektromos palettázó, 2 SPE200D rakatoló.

A Logitri bemutatása

A Logitri fő tevékenysége a raktárházi szolgáltatások kiszervezése. A cég az ügyfelek töretlen bizalmának köszönhetően az elmúlt 10 év alatt intenzív növekedésen ment keresztül. A Logitri lényegi értékesítési és marketingtevékenység nélkül évente duplázta meg nettó értékesítési eredményét. A megszokott bevételjavító tevékenységek helyett a cég innovatív megoldásokkal és bővítésekkel reagált a folyamatosan intenzívebbé váló ügyféligényekre.

Bővítéssel a növekedés nyomában

A Logitri gyors növekedése nyomán új kihívások is jelentkeztek; kinőtték a meglévő logisztikai központot, és új létesítményt kellett keresni az ügyfelek áruinak tárolásához. Még be sem fejezték az új központ építését, ám a rendelkezésre álló területet már majdnem teljes egészében előre sikerült értékesíteni. 


„Sikerült elnyernünk ügyfeleink bizalmát, aminek nyomán egyre nagyobb mértékben veszik igénybe szolgáltatásainkat”
- Jarno Hanhinen, a Logitri Oy alapítója és ügyvezető igazgatója.

A Logitri a Toyota együttműködésével kezdte meg az új logisztikai központ tervezését. Egy olyan, speciális polcrendszer kialakítását kezdték meg, amely 100 000 raklap tárolására alkalmas. A munkavégzés biztonságának javítása érdekében a Toyota biztosította az összes targoncát, valamint a SpotMe rendszert is.

Kombinált raktárházi megoldás a Toyotától

A közös erőfeszítések eredményeképpen egy biztonságos és kényelmes létesítményt sikerült üzembe helyezni, amelyben a Logitri dolgozói hatékony logisztikai szolgáltatásokat biztosíthatnak az ügyfeleknek. A logisztikai központ alapterülete 30 000 m², amelyből 20 000 m²-en a hőmérséklet szabályozott. A Tuusula megyében logisztikai elosztóként is ismert Jussla mellett épült fel a 454 méter hosszú és összesen 1 km kerületű létesítmény, amely egyben egyike Finnország legnagyobb logisztikai központjainak.

A raktárban használt összes targonca lítiumion akkumulátorral rendelkezik. A lítiumion technológia jótékony velejárója, hogy a tervezés során nem kell számolni az akkumulátorok cseréjéhez szükséges speciális helyiségekkel. A lítiumion akkumulátorral ellátott targoncák ugyanis akkumulátortöltés és karbantartás nélkül képesek a non-stop üzemre. Az alkalmi töltési funkciónak köszönhetően elég őket ebéd-, illetve kávészünetekben tölteni. A változtatások eredményeképpen a Logitri dolgozói időt takarítanak meg, jobban kihasználhatják a targoncákat, és természetesen sokkal biztonságosabb körülmények között végezhetik munkájukat. A targoncák választása melletti egyik fő ok nem pusztán az volt, hogy a Logitri jelentős versenyelőnyre tegyen szert, hanem az is, hogy a lítiumion technológia roppant előnyös jellemzőkkel rendelkezik.

Sikeres partnerség

A Toyota Material Handling és a Logitri a projekt indulásától kezdve szorosan együttműködtek, aminek előzménye, hogy megbízható partnerként a két cég immáron több mint 10 éves sikeres közös munkára tekinthet vissza.

„Pontosan azt kaptuk, amit szerettünk volna: páratlan szakértelmet, a legújabb technológiákat, és sokoldalú, az igényeink szerint kialakított termékeket, illetve szolgáltatásokat. Mindennek birtokában hosszú távú partneri együttműködést alakíthatunk ki az ügyfelekkel, és számukra versenyelőnyt nyújtva fokozhatjuk elégedettségüket. Terveink szerint a jövőben oktatás, karbantartás és a tárolás hatékonyságának javítása terén is folytatjuk az együttműködést a Toyotával.” – foglalta össze a Toyotával való közös munka előnyeit Jarno Hanhinen.

 

TOVÁBBI TUDNIVALÓK A LÍTIUMION AKKUMULÁTOROKKAL KAPCSOLATBAN

Automata megoldások

A raktári targoncák hatékonyságának és rugalmasságának optimalizálásáért különféle automatizálási megoldásokat kínálunk. 

Tudjon meg többet

Kombinált polc- és targoncarendszer a Kesko cégnek

A Toyota széles körű típusválasztékkal és rakodási megoldásokkal látta el a Kesko Vantaában működő raktárát.

 

Bővebb információ

BT Staxio raktári környezetben

Kiskereskedelem és raktározás

Segítünk Önnek minimalizálni a szállítást és maximalizálni a sebességet az áru beérkezésétől egészen a célállomás eléréséig.

Tudjon meg többet >

Könnyű polcos állványok

Állványrendszerek

Az optimális állványrendszerek révén segítünk optimalizálni üzleti folyamatait, csökkenteni költségeit és növelni termelékenységét.

Tudjon meg többet >

Összes törlése