Hogyan optimalizálta a Toyota Radioshuttle rendszere a tárolóhelyek kihasználtságát Zgoncnál

A Zgonc szerette volna optimalizálni a rendelkezésére álló raktárterületet, és ehhez a Toyota Material Handling segítségét kérte. A cég félautomata rakatszállítókkal és polcrendszerrel oldotta meg a kérdést. Ezáltal lehetővé vált, hogy a Zgonc növelje a termelékenységet, fokozza a biztonságot és mérsékelje a 4000-nél is több raklap mozgatása közben keletkező károkat.

A Zgonc Handel GmbH-bemutatása

A céget 1957-ben alapították, kerti szerszámokkal, építőipari termékekkel és berendezésekkel foglalkozik. A vállalat 17 nagy fióktelepből álló hálózattal rendelkezik, raktárakat és 16 kisboltot üzemeltet. 2019-ben a Zgonc 3500 m²-es raktárbővítést tervezett a Bécs melletti Hagenbrunnban, miután a cég 2012-ben 16 bolttal bővült. Minden üzlet vállalja, hogy a 14 000 árucikket számláló termékválasztékból minden tételt legfeljebb két munkanapon belül kiszállít. 

Tények és adatok

  • Vállalat: Zgonc Handel GmbH
  • Helyszín: Hagenbrunn, Ausztria
  • Iparág: Kiskereskedelem
  • Felhasználási terület: Horizontális szállítás, rakatolás, komissiózás, le- és felrakodás
  • Termékek 5 Toyota Radioshuttle rakatszállító és 25 kézi villástargonca

Optimális helykihasználás

Hogyan lehet maximális mértékben kihasználni egy kis területet? A Zgonc és hosszú távú partnerük, a Toyota Material Handling együttesen olyan megoldást választott, amely lehetővé tette a rendelkezésre álló terület lehető legjobb felhasználását. A Toyota Radioshuttle alkalmazására vonatkozó döntés lehetővé tette további 3000 raklap tárolását a 1470 raklapterű hagyományos polcrendszeren kívül. 

A Toyota Radioshuttle rakatszállítói távirányítású, az emelővillás targoncák által elhelyezett, oda-vissza járó eszközök, amelyek egyetlen gombnyomással működtethetők. Az egyik legfontosabb előny a tér optimális kihasználása: a csarnok térfogatának akár 85 százaléka is felhasználható tárolóhelyként. Ugyanakkor a félautomata megközelítés lehetővé teszi a termelékenység növelését, mivel a villástargonca-vezetők munkaterhelése csökken, ami lehetővé teszi a targoncák és a járművezetők hatékonyabb kihasználását. Ez a két szempont együttesen a működési költségek csökkenéséhez vezet. 

A Toyota Radioshuttle miatt sokkal kevesebbszer ér hozzá a villástargonca a polcrendszerhez, ezáltal csökken a létesítményben és az árukban okozott kár is. Az új rendszer a dolgozók számára is minden bizonnyal kellemesebb és biztonságosabb - mondja Wilhelm Breitseher, a Zgonc értékesítési vezetője.

Biztonságos és racionális megoldás

A másik kihívás az volt, hogy a rakodótér feletti térben is legyen hely. A Zgonc értékesítési vezetője mindig az optimalizáláson töri a fejét, és szeretné, ha a rendelkezésre álló helyet üresen hagyás helyett inkább felhasználnák. Az egyik lehetőség az volt, hogy a tárolóhelyet kézi tárolásra használják, ami a hozzáférést biztosító rendszer kiépítését, és további biztonsági intézkedéseket tett volna szükségessé.

A végső tervezés során egy második lehetőséget választottak ki erre a területre: egy rakatszállítót, amely lehetővé teszi a térközök feletti tér teljes körű kihasználását. Wilhelm Breitseer értékesítési menedzser számára a biztonsági szempont is alapvető fontosságú volt. A távirányítású rakatszállítók alapfelszereltségként a legmagasabb biztonsági szabványoknak megfelelő munkavédelmi rendszerrel vannak felszerelve. A beépített érzékelőknek köszönhetően a rakatszállító felismeri az embereket és a tárgyakat, és megáll, mielőtt beléjük ütközne.

Tudjon meg többet automata rendszereinkről

Ezt is érdemes elolvasni

Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >

Könnyű polcos állványok

Állványrendszerek

Az optimális állványrendszerek révén segítünk optimalizálni üzleti folyamatait, csökkenteni költségeit és növelni termelékenységét.

Tudjon meg többet >

Nagy sűrűségű élelmiszer-tárolás a Döhlernél a Toyota rakatszállítóinak segítségével

A világ élelmiszergyártásának élvonalába tartozó Döhlernek több ezernyi raklap hűtőházi tárolására kellett megoldást találni. A Toyota Material Handling által kínált rakatoló és rakatszállító megoldás hatékony helykihasználása miatt kiválóan megfelelt a hűtőházban való alkalmazásra.

Tudjon meg többet >

Az Ecochem rakatszállítókat és polcrendszereket alkalmaz

Az Ecochem International Willebroekban létesített új üzemében környezetbarát vegyi anyagok felhasználásával tűzgátló adalékok előállítását végzi. Az Ecochem nem csupán targoncákat vásárolt a Toyotától, hanem tőlünk szerezte be polcrendszereit és rakatszállítóit is.

Ecochem esettanulmány >

Összes törlése