Nagy sűrűségű élelmiszer-tárolás a Döhlernél a Toyota rakatszállítóinak segítségével

A világ élelmiszergyártásának élvonalába tartozó Döhlernek több ezernyi raklap hűtőházi tárolására kellett megoldást találni. A Toyota Material Handling által kínált rakatoló és rakatszállító megoldás hatékony helykihasználása miatt kiválóan megfelelt a hűtőházban való alkalmazásra.

A Döhler cég

A Döhler az élelmiszer- és italgyártásban hasznosított természetes eredetű termékek, rendszerek és integrált megoldások egyik vezető beszállítója. A Tarczynban működő létesítményben 500-an dolgoznak. Feladatuk a gyümölcsök és a zöldségek feldolgozása, valamint különféle sűrítmények, aromák és pürék előállítása.

A friss termények közvetlenül a termelőktől érkeznek; feldolgozásukig -20 és -24°C közötti hőmérsékleten, fagyasztóban tárolják őket. A létesítményben 20 000 raklap tárolása történik, amelyek közül közel 8000 darabot hűtőházban tartanak.

Adatok

  • Vállalat: Döhler Sp. Z o.o.
  • Helyszín: Tarczyn, Lengyelország
  • Iparág: Élelmiszeripar
  • Alkalmazások: vízszintes irányú szállítás, rakatolás, tárolás
  • Állványrendszer: 5 Toyota Radioshuttles RS150 és Shuttle rendszer
Állványrendszerek

Hatékony hűtőházi megoldás

Korábban a Döhlernél a raklapokat a földön és beállós rendszerben tárolták. Miután a Döhler a Tarczynban működő gyárhoz egy új beállós rendszer kiépítésének igényével kereste meg a Toyotát, a cég más elgondoláson alapuló ajánlatot kapott. A Toyota Material Handling Radioshuttle megoldása nagyon jól illeszkedik a hűtőházi körülményekhez, mert hatékonyan használja ki a rendelkezésre álló helyet, és zökkenőmentesen működik együtt a hagyományos villástargoncákkal. Az árukhoz való gyors hozzáférés és a szállítás-előkészítési folyamat optimalizálása miatt a Döhler számára nyilvánvalóvá váltak a kombináltan kiépített rakatszállító és hűtőházi megoldás előnyei. „A Toyota kínálta a legjobb átfogó megoldást, és kiterjedt tapasztalataiknak köszönhetően ideális partnernek bizonyultak” –  összegezte a Toyotával végzett közös munka eredményeit Tomasz Jaszczyk, a raktározásért és az ellátásáért felelős vezető.

Professzionális szolgáltatások

A raktárház padlója nagy kihívást jelentett, hiszen nem volt elég erős a különféle rakatok által kifejtett intenzív nyomás elviseléséhez. A Toyota ezért különleges gerendák alkalmazását javasolta, amelyeknek köszönhetően nagyobb felületen oszlik el a polcrendszerek által a talajra gyakorolt nyomás. A megoldás bevált; a Döhlernél sikerült kiépíteni a megfelelő magasságú polcrendszert, ezáltal pedig jelentősen nőtt a raktár befogadóképessége. „A Toyota profi hozzáállását, szaktudását, gyors reagálását és rugalmasságát csak ajánlani tudjuk” – foglalta össze a céggel való együttműködés előnyeit Tomasz Jaszczyk, a raktározásért és az ellátásáért felelős vezető. „Nagyra értékeljük, ahogyan a cég az ügyfelekkel bánik, és meggyőződésünk, hogy hosszú távú kapcsolatot sikerült megalapoznunk.”

Állványrendszerek

Ezt is érdemes elolvasni

Könnyű polcos állványok

Állványrendszerek

Az optimális állványrendszerek révén segítünk optimalizálni üzleti folyamatait, csökkenteni költségeit és növelni termelékenységét.

Tudjon meg többet >

Targoncavezető egy BT Movit targoncán egy autógyárban

Gyártás

Büszkék vagyunk arra, hogy mindig a legjobb megoldásokat szállítjuk, amelyekkel Ön lean gyártási folyamatokat alkalmazhat.

Tudjon meg többet >

Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >

Összes törlése