Intelligensebb anyagmozgatási megoldás a Toyota automata targoncáival

A Toyota Material Handling a raktárakban alkalmazható automata megoldások új és kibővített választékával jelentkezik az európai piacon. Ezek az automata modellek jól tükrözik a Toyota „lean-központú” megközelítését, amelyeket ismétlődő raklapmozgatási feladatok automatizálására terveztek. Szakaszos vagy teljes rendszer-átalakítással járó alternatívaként a termelékenység fokozásának eddig ismeretlen dimenziói válnak elérhetővé. Az automatikus vezérlésű targoncák termékcsaládjának új tagjai a palettázó targoncák (LAE250), az emelőtargoncák (SAE160), a tolóoszlopos targoncák (RAE160-250), az ellensúlyos emelőtargoncák (OAE120CB) és a nagy igénybevételre tervezett vontató targoncák (TAE500), amelyek a leggyakrabban előforduló műveletek közül szinte mindet képesek elvégezni, legyen szó raklapok szállításáról, raklaposzlopok mozgatásáról, magasabb polcok rakodásáról vagy akár vontatásról is.

 Az automatizálás optimalizálja az áruk mozgását, miközben minimalizálja a károkat, a műveletek elvégzéséhez szükséges időt és költségeket. Mindennek köszönhetően az értékes emberi munkaerő az ismétlődő műveletek helyett a nagyobb figyelmet igénylő, fontosabb feladatokra csoportosítható át. Az automata raklap-mozgatás további előnye, hogy kevesebb karbantartást és energiát igényel, valamint hozzájárul a termelékenységi és biztonsági mutatók javításához, aminek nyomán a befektetés átlagosan 2 éven belül meg is térül.

 

Hajszálpontos navigáció

A Toyota vezető nélküli targoncái két nagyon pontos és adaptív navigációs rendszerrel is használhatók: a prizmás és a környezeti referenciapontok alapján működő navigációs rendszer, amelyek egymással kombinálva is használhatók. A két rendszer kombinált felhasználása esetén lehetővé válik, hogy az egyik területen a prizmás, míg a másik helyiségben annak elrendezési alaprajzát felhasználva navigáljon a targonca. 

RAE Autopilot Toyota targonca

 

Biztonságos és pontos raklapmozgatás

Az automatikus vezérlést úgy tervezték, hogy minden feladatot biztonságosan végezzen és hogy kezelőkkel együtt dolgozzon. A targoncákba épített biztonsági szkennerek és az akadályokat időben érzékelő egységek a felbukkanó akadályokra megfelelően reagálva megelőzik a baleseteket. A terhelésérzékelők és a látóteret pásztázó kamerák is a pontos és biztonságos raklapmozgatást szolgálják. 

Intelligens kommunikáció

Az összes vezető nélküli targonca felszereltségéhez tartozik a Toyota belső fejlesztéseként kialakított megrendeléskezelő, az Order Manager is. A szoftver különálló üzemmódban vagy a raktárházi kezelő és termelésiránytó rendszerek közötti kommunikációs rétegként is használható. Az intelligens flottavezérlésnek és az ERP/WMS rendszerrel való integrációnak köszönhetően az Order Manager pontos nyilvántartást vezet a raktáron lévő árukról, a rendelésekről és azok forgalmáról és mozgásáról.

Automatizált Toyota Staxio

Intelligens töltés

Az automatikus vezérléssel működő targoncák lítium-ion akkumulátorokkal üzemeltethetők, amelyek akár 30%-kal energiahatékonyabban működnek, ezzel párhuzamosan pedig csökkentik a kibocsátott CO2 mennyiségét. Az automatikus töltési funkciónak köszönhetően a targonca két művelet között gyorsan feltölthető, anélkül, hogy személyzetre vagy töltőhelyiségre lenne szükség; a folyamat teljesen automatikusan megy végbe.

Az vezető nélküli targoncák termékcsaládjának alapját a Toyota már jól bevált raktárházi targoncái képezik, a nívós szervizellátottságról pedig a Toyota Material Handling Europe kiterjedt szervizhálózata gondoskodik. A befektetés maximális megtérülése érdekében professzionális szolgáltatásokat is biztosítunk a csomag részeként, többek között rendszertámogatást, a változtatási kérelmek kezelését, illetve megelőző karbantartást is

Hajszálpontos navigáció

A Toyota Autopilot targoncáinak másik egyedi előnye, hogy a navigációs rendszer a prizmás vagy a környezeti referenciapontok alapján működő rendszerrel, sőt, egyszerre mindkettővel is felszerelhető. Ha egyszerre mindkét rendszert használja a gép, az egyik rendszer a raktár alaprajza alapján tájékozódik, míg a másik a prizmák segítségével határozza meg a helyet, így a targonca automatikus vezérlése zökkenőmentesen vált át az egyik rendszerről a másikra. A problémamentes átmenetet egy lézeres szkenner biztosítja, amely a prizmás és a környezeti referenciapontokat használó rendszernél is hasonlóképpen működik, emiatt a prizmák elhelyezésével a rendszer könnyen átalakítható kettős navigációs megoldássá. 

Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >

Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >

Összes törlése