Automatizált nagy távolságú szállítás vagy folyamatos üzem

A Toyota automatikus vontató targoncákat, ún. Autopilot gépeket kínál raklapszerelvények szállítására:

TAE500 automatikus vontató targonca

 • akár 5,0 t teherbírás
 • legfeljebb 4 teherhordó
 • utántöltéshez/folyamatos üzemhez

Nagy teherbírású taxi kocsi

 • Teljes raklapok
 • Fél raklapok
 • Akár 600 kg/1200 kg (nagy teherbírású)

Platós taxi kocsi

 • Különböző rakományok, például görgős ketrecek, konténerek
 • Legfeljebb 600 kg

Portál taxi kocsi

 • Teljes raklapszállító kocsik
 • Fel- és lerakodás mindkét oldalról
 • Legfeljebb 1200 kg

Autopilot gépek működés közben

Hatékony folyamatos üzem

A gyártáshoz szükséges anyagok utánpótlására a vontatott szerelvények nagyon hatékonyak, mivel egyszerre több raklapot szállítanak, és biztonságos, villamentes anyagkezelést biztosítanak a forgalmas területeken, például az összeszerelő gépsorokon. Az igényektől függően az Autopilot automatikus vontató targonca beprogramozható, hogy egy vagy több szerelvénnyel egyetlen körön működjön, vagy netán több szerelvénnyel több kört is megtegyen, ezzel elősegítve az áruk pontos kiszállítását. A „teach-in” (betanítás) módszer segítségével az AGV-k manuálisan beprogramozhatók az adott körre, így garantálható, hogy a kocsik problémamentesen követik őket.

Többféle teherhordó kocsi

Az automatikus vontató targoncák több Toyota hordozóhoz csatlakoztathatók. A rakomány típusától, súlyától és a be-/kirakodási művelettől függően kiválaszthatja a megfelelő teherhordó egységet.

Hajszálpontos navigáció

A Toyota vezető nélküli targoncái két nagyon pontos és adaptív navigációs rendszerrel is használhatók: a prizmás és a környezeti referenciapontok alapján működő navigációs rendszer, amelyek egymással kombinálva is használhatók. Az elhelyezett prizmák segítségével a vezető nélküli targonca könnyen meghatározhatja az egyes prizmáktól mérhető távolságát, ez alapján pedig pontos helyzetét.

Természetes navigáció

A legtöbb automatizált vontatási megoldáshoz természetes navigáció is használható. Ez a rendszer a környezeti referenciapontok alapján segíti a targonca mozgását. Ez a forradalmian új navigációs rendszer a raktárban lévő referenciapontok, mint például a falak, a polcrendszerek és fix tárgyak segítségével határozza meg a targonca helyzetét. A referenciapontok alapján navigáló rendszer azokban a raktárakban bizonyul költséghatékony megoldásnak, ahol a tárgyak elrendezése aránylag keveset változik. A targonca a környezeti referenciapontok alapján, külön felszereltség nélkül képes navigálni a munkaterületen, így nincs szükség költséges kiegészítőkre, például prizmákra sem.  

Intelligens töltés

Az automatikus vezérléssel működő targoncák lítium-ion akkumulátorokkal üzemeltethetők, amelyek akár 30%-kal energiahatékonyabban működnek, ezzel párhuzamosan pedig csökkentik a kibocsátott CO2 mennyiségét. Az automatikus töltési funkciónak köszönhetően a targonca két művelet között gyorsan feltölthető, anélkül, hogy személyzetre vagy töltőhelyiségre lenne szükség; a folyamat teljesen automatikusan megy végbe.

A beruházások megtérülése

Az automatizálás optimalizálja az áruk mozgását, miközben minimalizálja a károkat, a műveletek elvégzéséhez szükséges időt és költségeket. Mindennek köszönhetően az értékes emberi munkaerő az ismétlődő műveletek helyett a nagyobb figyelmet igénylő, fontosabb feladatokra csoportosítható át. Az automata raklap-mozgatás további előnye, hogy kevesebb karbantartást és energiát igényel, valamint hozzájárul a termelékenységi és biztonsági mutatók javításához, aminek nyomán a befektetés átlagosan 2 éven belül meg is térül.

További tudnivalók a lépésenkénti automatizálásról >>

Vissza az automatizált megoldások oldalra >>

 

 

Kapcsolatfelvétel

Idáig már elolvasott mindent?

A Tine tejtermékeit gondosan kezeli a Toyota AGV

A TINE új raktárában a tejtermékeket automatikusan felhelyezik a szállítószalagra, majd a Toyota automatizált tolóoszlopos targoncája ráteszi a megfelelő polcra. A folyamat automatizálása számos előnyt biztosított a Tine számára.

Tine esettanulmány >

A Toyota Autopilot targoncái növelik a Hargassner dolgozóinak munkakedvét

Az automatizált emelőtargoncáknak köszönhetően a Hargassner alkalmazottai ezentúl jobban összpontosíthatnak a hozzáadott értéket nyújtó feladatokra, és élvezhetik a rugalmas munkaidő előnyeit.

Esettanulmány Hargassner >

Összes törlése