A Toyota Autopilot targoncái növelik a Hargassner dolgozóinak munkakedvét

A Toyota automatizált emelőtargoncáinak köszönhetően a Hargassner alkalmazottai ezentúl jobban összpontosíthatnak a hozzáadott értéket nyújtó feladatokra, és élvezhetik a rugalmas munkaidő előnyeit.

Adatok

    • Vállalat: Hargassner
    • Hely: Weng im Innkreis, Ausztria
    • Szektor: Gyártás
    • Alkalmazások: vízszintes irányú szállítás, rakatolás, fel- és lerakodás
    • Targoncák: 4 automatizált emelőtargonca (SAE160 Autopilot targoncák) és 17 kézi targonca

A Hargassner vállalatról

A családi tulajdonban lévő Hargassner vállalat 1984 óta fejleszt és gyárt biomasszarendszereket a faipar, illetve a faforgács- és fapelletgyártó iparág számára. Termékeit egytől-egyig az ügyfelek igényeire szabva állítja elő a 4 kW-os berendezésektől kezdve egészen a 330 kW-os ipari rendszerekig.

 

Automatizáció: a következő logikus lépés

Az automatizáció rendkívül fontos a Hargassner számára: már a teljes gyártósoruk automatizált, így a következő logikus lépésnek az AGV-k (automatizált irányítású járművek) logisztikai műveletekbe történő bevezetése tűnt. Az automatizáció nemcsak hosszú távon biztosítja a Hargassner piaci helyzetét, de folyamatos munkalehetőséget is biztosít mindenki számára.

„Egy rugalmas automatizálási megoldást kerestünk, ami minden tekintetben megfelel a követelményeinknek” – magyarázza Florian Pommer, a Hargassner műveleti vezetője. „A Toyota Material Handling nem csak egy tökéletesen az igényeinkre szabott koncepciót fejlesztett ki, de az üzembe helyezés során is megbízható partnernek bizonyult. Akkor eldöntöttük, hogy automata flottánkat egy további Autopilot targoncával bővítjük, amely egy héten belül már használatra kész volt.”

 

A dolgozók életének megkönnyítése

A Hargassner többek között azért is döntött az automatizált targoncák mellett, mert tudta, hogy jó hatással lesznek dolgozóira. Ahelyett, hogy a targoncavezetőknek oda-vissza kéne ingázniuk, a Toyota Autopilot targoncái minden szükséges anyagot közvetlenül a megfelelő helyre szállítanak, ami jelentős mértékben növeli a vezetők munkakedvét.

A dolgozók élete határozottan könnyebb lett: Karl Preishuber korábban teljes munkaidős targoncavezető volt, jelenleg viszont a külső logisztikai folyamatokért felelős, így már több adminisztratív munkát végez. „Csak továbbítjuk a megrendelést az AGV-knek, és azok végrehajtják. Ezáltal a munkaidőnk is rugalmasabbá vált: a targoncavezetőknek nem kell már reggel 6 órakor felkészülni a munkára, vagy akár késő estig dolgozniuk, ami jelentősen megkönnyíti a mindennapokat.” Az Autopilot targoncák el tudják látni a gyártósort éjszaka is, amivel rendkívül sok időt megtakarítunk.

A Hargassner folyamatosan keresi az új munkaerőt, így az automatizált targoncák bevezetését követően fontos szempont volt, hogy a személyzet egy tagja se maradjon munka nélkül. A kezelők továbbra is kivétel nélkül a telephelyen dolgoznak tovább, viszont már több hozzáadott értéket nyújtó feladatot végeznek. Egy korábbi targoncavezető például most már a vízmelegítők beépülő egységeinek összeszerelését végző teljes műveleti területért felelős.

Garantált biztonság

Az Autopilot targoncák bevezetése 50%-kal csökkentette a balesetek számát. Az AGV-k minden dolgozó számára jól láthatók, és rögzített útvonalon való közlekedésre vannak programozva, így mindenki előre tudja, hogy hol fognak mozogni. A személyzet tagjai emellett intenzív biztonsági oktatásban is részesülnek, hogy megtanulják, hogyan viselkednek az AGV-k, és hogyan reagáljanak rájuk. A Hargassner úgy tervezi, hogy a jövőben a Toyota további automatizálási megoldásaiba is beruház.

FEDEZZE FEL AUTOMATIZÁLÁSI MEGOLDÁSAINK TELJES VÁLASZTÉKÁT

7 június 2018

Autopilot navigáció

Optimalizálja raktárát

Tegye hatékonyabbá működését automatizált targoncáinkkal.

 

Tudjon meg többet >

Automata targoncák

Automata targoncák

A Toyota Material Handling bővíti kínálatát az európai piacon.

 

Tudjon meg többet >

T-ONE - intelligens AGV automatizált szoftver

A T-ONE egy integrált rendszerként funkcionál, amely kommunikál a Toyota Autopilot automatikusan vezérelt járműveivel (AGVs).

 

 

Tudjon meg többet >

A Swarm targonca árnyéka

Innováció és jövőbeli technológia

A Toyota értékek és az iparág kihívásai által egyaránt inspirált központban ügyfeleinket szem előtt tartva tervezzük meg az anyagmozgatási megoldásokat.

Tudjon meg többet >

Összes törlése