Hűtőházi és hűtött környezet

A hűtőházakban a munka kifejezetten mostoha körülmények között zajlik. Nem csupán a fagypont alatti hőmérséklet befolyásolja a targonca alkatrészeinek működését, az akkumulátorok kapacitását, a kenést, az elektronikát és a gépkezelő munkavégzési képességét. A rendelkezésre álló hely ésszerű kihasználását is fontos szem előtt tartani.

A hideg helyek kihívásai

A modern ügyfél igényei nyilvánvalóak: kiemelten fontos a kényelem, a nagy mennyiségben rendelkezésre álló élelmiszer és a megfelelő időben kiszállított áru. Egyre gyakrabban rendelnek kisebb mennyiségben hűtött és friss árukat. A hagyományos raklapozás már a múlté; a hűtött árukat biztosító ellátási láncnak a lehető legrugalmasabban kell működnie. A költségek kordában tartása érdekében kulcsfontosságú foglalkozni ezekkel a kihívásokkal:

KIHÍVÁS

Idő

Az állásidő minimalizálása és a megfelelő technológiához való hozzáférés.

KIHÍVÁS

Rendelkezésre álló hely

A hely maximalizálása a rugalmasság megőrzése mellett.

KIHÍVÁS

Anyagok

A dolgozók és a berendezések melegen tartása a magas szintű hatékonyság szavatolása érdekében.

Hűtőházi megoldások az idő-, hely- és erőforrás-pazarlás minimalizálására

A hűtőházi (0 °C fokos hőmérsékletig) és fagyasztott (0 °C alatti hőmérséklet) árukat tároló környezetben végzett műveletekhez energiahatékony megoldásokra van szükség, amelyek egyúttal kis helyen elférnek, kevesebb erőforrást és időráfordítást igényelnek, miközben a mostoha körülmények dacára mindvégig megőrzik megbízhatóságukat. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a hideg környezetben végzett anyagmozgatási tevékenységek területén, és széles választékban kínáljuk a hűtőházi, illetve a kifejezetten fagypont alatti hőmérsékleten való felhasználásra tervezett gépeinket és kapcsolódó rendszereinket.

Kifejezetten hűtőházi alkalmazásra kifejlesztett targoncák a maximális rendelkezésre állás jegyében

Akár -30 °C hőmérsékletig is megbízhatóan működnek

Teljes targonca-termékcsaládunk mindenféle módosítás nélkül alkalmas 0 °C fokig való használatra. A -30 °C alatti hőmérséklethez azonban a legtöbb targoncát speciális funkciókkal kell ellátni, mint például hűtőházi olaj, csúszásgátlóval burkolt platók, fűtött akkumulátorok, vagy a nagyobb kényelem és termelékenység érdekében külön hűtőházi fülkével lehet felszerelni, ahogyan a tolóoszlopos targoncákat is.

Kifejezetten hűtőházi felhasználásra kifejlesztett termékjellemzők és kiegészítők minden típushoz

A Toyota kézi palettázók, komissiózók, tolóoszlopos targoncák és szűkfolyosós targoncák (VNA), valamint az ellensúlyos targoncák teljes mértékben átalakíthatók hűtőházi üzemre. Bizonyos gépek alig igényelnek átalakítást. A Toyota BT Levio palettázókat és a BT Staxio emelőtargoncákat elég feltölteni alacsony dermedéspontú hidraulikaolajjal, hiszen minden más jellemzőjük, például teljesen szigetelt alkatrészeik alkalmassá teszik azokat a hűtőházi alkalmazásra. A hűtőházi üzemre tervezett targoncákat a hópehely szimbólumról könnyű felismerni. A jelzés célja, hogy világosan lehessen látni, ha egy targonca alkalmas a hűtőházi felhasználásra, hiszen ezzel jelentős mértékben csökkenthetők a helytelen alkalmazásból eredő utólagos költségek. Az igényekhez igazított szervizszerződés.

Fedezze fel kínálatunkat

További megoldások hideg helyen való üzemeltetéshez

Minden, amit a temperált raktárakban végzett logisztikai tevékenységekkel kapcsolatban tudni kell

Esettanulmányok

Nagy sűrűségű élelmiszer-tárolás a Döhlernél a Toyota rakatszállítóinak segítségével

A világ élelmiszergyártásának élvonalába tartozó Döhlernek több ezernyi raklap hűtőházi tárolására kellett megoldást találni. A Toyota Material Handling által kínált rakatoló és rakatszállító megoldás hatékony helykihasználása miatt kiválóan megfelelt a hűtőházban való alkalmazásra.

Tudjon meg többet >

Fagyasztott áruk hatékony tárolása a Toyota polcrendszer és VNA-targoncák segítségével – Foster Fast Food

A Foster Fast Food olyan helytakarékos megoldást keresett, amellyel lehetővé válik a hűtőházban, a mélyhűtőkben és a normál hőmérsékleten tárolt áruk hatékony kezelése és tárolása. Mivel a cégnél már voltak Toyota targoncák, kézenfekvő volt, hogy a hűtőházi VNA targonca és a szűkfolyosós raklapozó targonca miatt is a Toyota Material Handling segítségét kérik.

Tudjon meg többet >

A Toyota bejárható állványrendszert szállít a Natures Menu cégnek

A Natures Menu számára a Toyota teljes körű megoldást ajánlott a fagyasztott kisállateledel tárolásához. A hűtőházban működő beállós rendszer majdnem 1000 raklap tárolására alkalmas.

Tudjon meg többet >

Összes törlése