A Toyota li-ion technológiája gördülékenyebbé teszi a Hermes Fulfilment logisztikai központ másnapi kiszállításait

A Hermes Fulfilment GmbH logisztikai óriáscég a raktározás kiemelt fontosságú területein a Toyota lítiumion-akkumulátoros rendszerét és I_Site technológiáját használja a hatékonyság, az energiafogyasztás és a dolgozók biztonságának javítása érdekében.

Adatok

  • Vállalat: Hermes Fulfilment
  • Hely: Ohrdruf, Németország
  • Szektor: Logisztika
  • Megoldások: Li-ion technológia, I_Site flottakezelő rendszer

A Hermes Fulfilment GmbH bemutatása

A Hermes Fulfilment GmbH központja a türingiai Ohrdrufban található, amely egyike a Hermes hat németországi telephelyének, míg a vállalat központja Hamburgban működik. Az ohrdrufi telephely 370 állandó alkalmazottat foglalkoztat, akik biztosítják az intralogisztikai folyamatlánc racionalizálását. Az Európa 14 országából származó különböző árukat, köztük kis elektronikai cikkeket (pl. okostelefonokat), otthoni kiegészítőket és nagyobb, 31,5 kg súlyig terjedő árukat tárolnak, komissióznak és küldenek rendeltetési helyükre. A telephelyen visszavétellel is foglalkoznak, amely során a visszaküldött árukat kirakodják és átvizsgálják, és szükség esetén a főműhelyben meg is javítják őket.

Előtérben az ügyfelek magas elvárásai

Ahhoz, hogy a műveleteket zökkenőmentesen és hatékonyan lehessen végrehajtani, a logisztikai központon belül a különböző részlegeknek szorosan együtt kell működniük. „A telephelyen minden folyamatot össze kell hangolni egymással, különben a karácsonykor szokásos csúcsidőszak során nehéz dolgunk lesz” – mondja Ronald Ganther, a Hermes Fulfilment beérkező szállítmányokért felelős vezetője.

Az elmúlt két évben a telephelynek sikerül még jobban lerövidíteni a kiszállítási időket. Ganther tovább folytatja a cég ismertetését: „A másnapi kézbesítés teljesítése érdekében munkatársaink két műszakban válogatnak, ami azt jelenti, hogy gépeink kétszer olyan keményen és hosszabb ideig dolgoznak.”

A targoncák egyszerre körülbelül hét órán át vannak használatban, ezért kihívást jelentett, hogy a gépeket két egymást követő műszakban, a lehető legkisebb állásidővel próbáljuk meg használni, ráadásul mindezt ólomsavas akkumulátorokkal. A cserélhető akkumulátorok sem feleltek meg, mivel időigényesek és túl sok tárolóhelyet igényelnek.

„Felmerült a kérdés, hogyan használhatjuk a lehető leghatékonyabban a targoncáinkat, és hogyan felelhetünk meg a növekvő vevői igényeknek?”

Olyan rugalmas eszközre volt szükség, amely újfajta energiát használ.

A Toyota Material Handling Europe tökéletes megoldást kínált: egy innovatív lítium-ion technológiával és intelligens töltéskezeléssel ellátott akkumulátor-rendszert. A Hermesnek lehetősége nyílt kihasználni az összehangoltabb töltési ciklusok előnyeit, ami meghosszabbította az eszközök használatát, és hozzájárult az állásidő csökkentéséhez, ez pedig a csúcsidőszakokban a termelékenység szempontjából alapvető fontosságúnak bizonyult.

A telephely összes új eszköze li-ion technológiával működik, ami csökkentette az áramköltségeket, mivel a nyugodt időszakokban (pl. ebédszünetekben) az akkumulátorok gyorsan feltölthetők. Az akkumulátorok cseréjével sem kell többet bajlódni, vizet sem kell utántölteni, a töltési ciklusok megfelelőség miatt pedig szinte szárnyal a hatékonyság. „A Toyota az igényeinknek megfelelően számítja ki a töltési ciklusokat; a dolgozókat képzésben részesítjük a töltési időpontját illetően, így biztosíthatjuk, hogy a gépek üzemideje megfeleljen a műszakrendnek” – magyarázza Ganther.

A gyorsabb töltéshez nagyobb töltési áram szükséges. A „dinamikus teljesítménykorlátozás” (DPL)
biztosítja, hogy a töltők csoportja ne lépje túl a meghatározott maximális áramfelvételt, ami egyébként áramcsúcsokat okozna, amennyiben a töltők egyszerre vannak bekapcsolva.

A DPL nem igényel többletmunkát, mivel a töltők rádión keresztül kommunikálnak egymással, így nincs szükség külön kábelezésre. Az összes eszköz akkumulátorának állapota bármikor áttekinthető a Toyota I_Site flottakezelő rendszerén keresztül, amely lehetővé teszi a töltési ciklusok betartását, és segít meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, valamint elkerülni a csúcsidőszakokban előforduló szükségtelen költségeket.

Ismerkedjen meg a lítiumion-technológia előnyeivel

I_Site technológia helyszíni használatban a fokozott biztonság érdekében

A speciális I_Site flottakezelő rendszert a magasabb színvonalú munkavédelem biztosítására is használják.

„Számunkra az I_Site az optimalizálás eszköze: látjuk például, hogy hol fordulhatnak elő ütközések, ami lehetővé teszi számunkra, hogy megelőző intézkedéseket tegyünk. Emellett a Smart Accessnek köszönhetően csak az arra jogosult alkalmazottak férnek hozzá a járművekhez” – magyarázza Ganther.

A webalapú Smart Access alkalmazás biztosítja, hogy minden gépkezelő egyéni regisztrációs chipet kapjon az adott eszközhöz. Az I_Site arra is használható, hogy a fokozott biztonság és a felelősségteljes üzemeltetés érdekében az alkalmazottakat a különböző gépek gondos kezelésére oktassák.

Ismerkedjen meg az I_Site flottakezelő rendszer alapjaival

Ezt is érdemes elolvasni

Lítiumion: Jövő a jelenben

Karbantartásmentes akkumulátorok, amelyek lehetővé teszik, hogy a targoncák éjjel-nappal működjenek. Tudjon meg többet lítiumion-akkumulátorainkról, amelyek következő Toyota targoncájának energiaforrásai lehetnek.

Tudjon meg többet >

Kérdése van a li-ion technológiáról?

Látogasson el a lítium-ion GYIK oldalunkra, ahol megválaszoljuk a li-ion technológiával kapcsolatos kérdéseit.

Tudjon meg többet>>

Hogyan növelje targoncája teljesítményét

A belsőégésű motoroktól az üzemanyagcellás technológiáig rendelkezünk azokkal az energetikai megoldásokkal, amelyek a legjobban illeszkednek az Ön működéséhez. Tudjon meg többet targonca energia megoldásainkról.

Tudjon meg többet>>

Az AMAB a Toyota Material Handling-et választotta lítium-ion meghajtású targoncáinak beszerzéséhez. A felhasználóbarát és li-ion megoldás meghatározó tényező volt a választásukban.

Tudjon meg többet>>

Összes törlése