Az AMAB a Toyota felhasználóbarát lítiumion-meghajtású targoncáit választotta

Az AMAB nemrégiben a Toyota Material Handling megoldását választotta, amelynek keretében lítiumion-meghajtású targoncákat vásárolt. A döntés hátterében a targoncák lítiumion-meghajtása és felhasználóbarát működése állt. Adatok

Adatok

Az AMAB bemutatása

A Brüsszel környéki három városban, Asséban, Halléban és Zaventemben működő AMAB 800 munkavállalót foglalkoztat, és speciális szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek. Az AMAB széles körű, többek között kombinált megoldásokat kínál, amelyek saját üzemeiben vagy az ügyfelek helyszínein vehetők igénybe. A cég csomagolással, újracsomagolással, elektronikai cikkek összeszerelésével foglalkozik. Az Asse városában működő központ egy teljesen egyedi berendezési tárggyal büszkélkedhet: „Egy minden ízében modern mosogatógépünk is van, amellyel alaposan tisztára moshatjuk a különféle események és összejövetelek után felhalmozódó edényeket” – emelte ki a gép előnyeit Cathy Vertongen, a cég beszerzéssel és ügyfélkapcsolatokkal foglalkozó kollégája.

Az AMAB munkatársai minden nap az ügyfelek igényeinek kielégítésén fáradoznak. „Fizikai vagy szellemi fogyatékkal élőket foglalkoztatunk. Szakemberek és terapeuták segítségével döntjük el, hogy ki melyik munkakört tudja betölteni. A változatosság kedvéért igyekszünk rendszeresen más és más feladatokat adni nekik” – magyarázza Rudi Crombé, a zaventemi műszaki részleg vezetője. A cégnél ebben az üzemben éppen most zárult a lítiumion-meghajtású targoncák üzembe helyezése.

„3 telephelyünkön már ezelőtt a beszerzés előtt is Toyota targoncákat használtunk, amelyekkel mindig nagyon meg voltunk elégedve. Logikus volt, hogy a többi targoncát is a Toyotától szerezzük be” – fűzi hozzá az igazgató. Azt is leszögezi, hogy az AMAB számára nagyon fontos, hogy a Toyota képviselője mindig személyesen kimegy a helyszínre, amikor új gépek átadására kerül a sor, ezzel is segítve a gépekkel való megismerkedést. „2015 folyamán a cég egyesült a vállalat többi részével. Ezt az alkalmat a gépparkunk megújítására használtuk fel, és 3 potenciális pályázót kértünk fel, hogy ajánlatot tegyen a szolgáltatási szerződésre.

Végül a Toyota tette a legjobb ajánlatot. A flotta zöme Toyota targoncákból áll, így a szerelők dolga is jóval könnyebb. Elég volt csak egy szerelőt hívni, aki így kevesebbet utazik, kevesebbet költ üzemanyagra, sokkal környezetbarátabb az egész” - sorolja tovább az új targoncák előnyeit a cég vezetője. Így a megelőző karbantartás és a javítások is sokkal hatékonyabban végezhetők el, mert sokkal könnyebb eljutni a helyszínre. Az AMAB számára kiemelten fontos a 3 P betű fémjelezte környezetvédelmi elv, vagyis a People, Profit és a Planet.

Felhasználóbarát lítiumion-meghajtású targoncák

Pár hónapja az AMAB több lítiumion-meghajtású elektromos palettázó targoncával bővítette gépparkját. Hosszan tartó döntési folyamat végén a cég nem a hagyományos ólomsavas akkumulátoros megoldás, hanem a lítiumion-meghajtás mellett tette le a voksot. Megkérdeztük az igazgatót, hogy miért döntöttek a lítiumion-meghajtás mellett. A válasz szinte magától értetődő volt: „A gépek könnyen karbantarthatók és használhatók, a bekerülési költség, illetve a megtérülés nagyon kedvező, hiszen az akkumulátorok élettartama hosszú, fogyasztásuk pedig nagyon alacsony. A karbantartásra fordított költség jelentős részét az akkumulátorok teszik ki. Míg az ólomsavas akkumulátorok felügyeletet, ellenőrzéseket és külön töltőhelyet igényelnek, a lítiumion-akkumulátorokhoz semmi ilyesmire nincs szükség. Könnyen használhatók, ennélfogva pont ideálisak.”

Az új akkumulátorok bevezetése könnyen ment: „Munkatársaink számára fontos a rendszeresség és a megszokás. Emiatt az új akkumulátorokat körültekintéssel kellett üzembe helyeznünk. Korábban egészen addig használták az ólomsavas akkumulátorokat, amíg teljesen le nem merültek. Láttuk, hogy a lítiumion-akkumulátoroknál is előfordult, hogy vártak a töltéssel, mert az akku még nem volt lemerülve. De mostanra már megszokták az új rendszert. A műszak végén mindenki magától tölti az akkumulátorokat. Így soha nem is merülnek le. Régebben ott hagyták magukra a gépeket, ahol éppen lemerültek, aztán eggyel kevesebb géppel tudtak csak dolgozni. Elég kevés helyünk van, nem engedhetjük meg, hogy a leállított gépek a helyet foglalják. Most már szerencsére az összes gépet hatékonyan ki tudjuk használni, és nem foglalják a helyet sem.” „Nem műszakokban dolgozunk, mert a legtöbb munkatársunk tömegközlekedéssel jár munkába. Ezért fontos, hogy a lehető leghatékonyabban tudjuk használni targoncáinkat” – teszi hozzá Cynthia Lannoye, logisztikai vezető.

Személyre szabott targoncák

Az AMAB a Toyota szerviz- és egyéb szolgáltatásaival is kimondottan elégedett. „Egyik munkatársunk mozgásában korlátozott, emiatt nehéz neki a normál palettázó targoncát vezetni. A Toyota 3 napon belül egy teljesen egyedi gépet bocsátott rendelkezésünkre tesztelési és bérlési céllal. Gyorsan kellett cselekedni, mert az igazgatótanács számára egy pályázatot kellett készítenünk, amelyet még aznap meg is kaptunk. Mindenki nagyon elégedett volt a szolgáltatás sebességével” – dicséri a Toyota hozzáállását a logisztikai vezető. „A palettázó targonca fix oldalsó kerettel és különleges figyelmeztető rendszerrel van ellátva, amely azonnal megállítja a gépet, amikor a gépkezelő túl messze kerül a kormánykartól. Ezt meg kellett szoknia a gépkezelőnek, de most már olyan, mintha évek óta ilyen targoncákat használna. Örülök, hogy tetszik neki az új gép!” – összegezte az átalakítás előnyeit a logisztikai területért felelős vezető.

Így folytatta: „A Toyota szervizvezetőjével, Luc Troch-hal évente megvizsgáljuk az anyagmozgató géppark állapotát, és kijelöljük, hogy melyik gépeket kell majd lecserélni. Nem csupán az számít, hogy hány éves a targonca, hanem az üzemórák száma, az aktuális állapot és a korábbi szervizköltségek is mérvadók. A targoncaflotta magas színvonala miatt az akkumulátorokat újra fel tudjuk használni, ahogyan az alkatrészek is felhasználhatók a többi targonca javításához.”

Az AMAB jövőjét illetően Rudi nagyon magabiztosan nyilatkozik: „Bővíteni szeretnénk lítiumion-meghajtású flottánkat. Bár csak pár ilyen targoncánk van, a különbség már most észrevehető. Mindenképpen folytatni kívánjuk az együttműködést.”

Ezt is érdemes elolvasni

Lítiumion: Jövő a jelenben

Karbantartásmentes akkumulátorok, amelyek lehetővé teszik, hogy a targoncák éjjel-nappal működjenek. Tudjon meg többet lítiumion-akkumulátorainkról, amelyek következő Toyota targoncájának energiaforrásai lehetnek.

Tudjon meg többet >

Szerviz technikus szervizeli a Toyota targoncát

Szerviz

Olyan szervizcsomagokat kínálunk, amelyek biztosítják vállalkozása folyamatos működését. Hozza ki a legtöbbet targoncáiból. Forduljon hozzánk bizalommal.

Tudjon meg többet >

Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >

Speciális targoncák

Amennyiben termékkínálatunkban nem találja az Önnek tökéletesen megfelelő targoncát, lépjen velünk kapcsolatba, és személyre szabjuk Önnek a ajánlatunkat.

Speciális targoncák

Összes törlése