Állványrendszerek

A Kuehne + Nagel a Toyota megbízható polc- és flottamegoldása mellett döntött

A Kuehne+Nagel új, 25 országot kiszolgáló, 23 000 négyzetméteres elosztóközpontjának felszereléséhez a Toyota Material Handling anyagmozgatási és raktározási lehetőségeit választotta.
Kuehne + Nagel telephely

Facts and figures

Vállalat: Kuehne + Nagel Ltd
Helyszín: Magyarország
Iparág: Logisztika
Alkalmazási terület: vízszintes irányú szállítás, rakatolás, árucikkek mozgatása
Targoncák: 36 gép köztük  Toyota BT Vector VCE150 szűkfolyosós targonca, Toyota BT Optio OME100H és OME100M komissiózó targonca, Toyota BT Reflex RRE140 tolóoszlopos targonca  és Toyota BT Levio LWE200 elektromos raklapmozgató targoncák. Hagyományos Toyota-polcrendszer.

A Kuehne + Nagel bemutatása

A Kuehne + Nagel csoport egyike a világ vezető logisztikai vállalatainak. Több mint 100 országban, 1300 helyen van jelen, és 79 000 embert foglalkoztat. A légi és tengeri szállítás, a szerződéses logisztikai szolgáltatások terén stabil vezető piaci szerepet betöltő cég nagy hangsúlyt fektet a nagy hozzáadott értéket képviselő szegmensekre, így például az IT-alapú integrált logisztikai megoldásokra.

Állványrendszerek

Teljes körű megoldás az új elosztóközpontban

A Tenneco Inc. által októberben megvásárolt, járműalkatrészek gyártásával foglalkozó Federal-Mogul Motorparts egy Kelet-Európában kialakítandó, 25 ország ellátását végző elosztóközpont létrehozása mellett döntött, amelyhez a világ élvonalába tartozó logisztikai szolgáltató, a Kuehne + Nagel segítségét tervezte igénybe venni. Rövid idő alatt kellett felépíteni egy 23 000 négyzetméteres logisztikai központot. A Kuehne + Nagel első feladata volt egy olyan megfelelő raktárházi partner kiválasztani, amely egyszerre kínál raklaptárolási, raklapmozgatási és anyagmozgatási berendezéseket, illetve rendszereket is. A Toyota Material Handling mellett döntöttek, mert a cég mellett szólt teljes körű raklaptárolási rendszereket, valamint anyagmozgató gépeket felvonultató megoldása, valamint tekintélyes szakértelme. „Tapasztalt targoncakezelőkkel dolgozunk, és véleményük szerint a Toyota az eddig legjobban teljesítő márka” – hangsúlyozta a Toyota páratlan előnyeit Laczkó Péter, a Kuehne + Nagel Ltd. és a Federal-Mogul Motorparts projektvezetője.

Állványrendszerek

Az igazán megbízható partner

„A Toyota már a projekt indulásától kezdve igazán megbízható partnerhez híven segített bennünket. A kitűzött célok elérése érdekében közös munkára, rugalmasságra és kemény erőfeszítésekre volt szükség. Az együttműködés magas szintjét jól példázza, hogy a padlózat kialakítása során előfordultak technikai nehézségek, azonban mi mindig bíztunk a Toyotában, hiszen tudtuk, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon, kompromisszumok és félmegoldások nélkül fogja megoldani a feladatot. A projekt tulajdonképpen a professzionális logisztikai szolgáltatások első komoly megmérettetésének is tekinthető, amely során folyamatosan szükség volt a Toyota szakembereinek magas szintű, pontos és kitartó munkájára.” – összegezte a Toyotával való együttműködés részleteit Laczkó Péter projektvezető.

Jövő a jelenben

Az áruterítés világát jellemző állandó változások miatt rugalmas megoldásokra van szükség. Számunka az volt talán a legfigyelemreméltóbb, hogy a Toyota szakemberei a polcrendszerekre és a különféle anyagmozgatási berendezésekre tett ajánlatuk kialakítása során már most figyelembe vették a jövőbeni bővítés lehetőségét, hogy a rendszert a későbbiekben könnyen lehessen alakítani és formálni. Toyota járműflottánk a megfelelő oktatás elvégzése után biztonságosan és könnyen üzemeltethető, ami azért is fontos, mert egyre nehezebb a munkaerőpiacon tapasztalt targoncavezetőket találni." – foglalta össze a rendszer alkalmazásának előnyeit Páli Romeo, a Kühne + Nagel Ltd logisztikai vezetője.

Kínálatunk

Ezt is érdemes elolvasni

Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >

Könnyű polcos állványok

Állványrendszerek

Az optimális állványrendszerek révén segítünk optimalizálni üzleti folyamatait, csökkenteni költségeit és növelni termelékenységét.

Tudjon meg többet >

Gépkezelő BT Optiot használ komissiózásra

Termékkínálatunk

Tekintse meg villástargoncáink teljes kínálatát, beleértve tolóószlopos, palettázó és komissiózó targoncáinkat.

Tudjon meg többet >

Összes törlése