A Toyota bejárható állványrendszert szállít a Natures Menu cégnek

A Natures Menu számára a Toyota teljes körű megoldást ajánlott a fagyasztott kisállateledel tárolásához. A hűtőházban működő bejárható rendszer majdnem 1000 raklap tárolására alkalmas.

Natures Menu

A Natures Menu természetes, tápértékben gazdag nyers alapanyagokból gyárt macska- és kutyaeledelt. Az angliai központú cég már régóta működik együtt a Toyota Material Handling céggel; az első kézi raklapemelő targoncát több mint 15 éve vásárolták meg. Azóta a cég fejlődésével párhuzamosan további beszerzésekkel bővítette flottáját.

A Natures Menu országosan 215 munkavállalót foglalkoztat két gyártóüzemben és négy elosztóközpontban. A cég speciális kisállateledellel foglalkozó cégeknek, például a Pets at Home és a Jollyes vállalatnak végez beszállítói tevékenységet, illetve partneri kapcsolatot ápol a másik élelmiszeripari óriással, a Waitrose-zal is.

2017 őszén a cég egy korszerű, 17 millió fontos beruházás keretében felépített gyártóüzemet nyitott meg azzal a nem titkolt céllal, hogy az élelmiszer-termelést hetente több, mint 200 tonnával növelje.

Adatok

Bejárható állványrendszer és mezzanin rendszer a Toyota jóvoltából

Amikor Craig Taylor, a Natures Menu ügyvezető igazgatója először hallott a Toyota Material Handling logisztikai megoldásáról, felkérte a Toyota képviselőit, hogy a tervezési fázis során többféle, a gyárban használható megoldással is álljanak elő. Szükségük volt például különféle polcrendszerekre, hűtőházban kialakított félemeletre, valamint az alacsony és normál hőmérsékletű raktárakban használható villástargoncákra.
A tény, hogy a Toyota teljes körű megoldást tudott ajánlani, amelyben villástargoncák, polcrendszerek és padlórendszerek is szerepeltek, minden kétséget kizáróan vonzónak bizonyult az ügyfél számára; különösen a beállós, hűtőházban alkalmazható megoldások bizonyultak döntőnek. A Toyota a normál hőmérsékletű helyekre hagyományos polcrendszert, míg a hűtőházba beállós rendszert épített ki a fagyasztott áruk tárolásához. A polcrendszer négy raklap mély, és 675 nm-es területen teszi lehetővé 1000 raklap tárolását.

Teljes körű tárolási megoldás

A projekt egyik fő célkitűzése egy olyan félemeleti szerkezet kiépítése volt, amely a beállós polcrendszer felett futó szállítószalag tartására alkalmas. Ehhez komplex tervre és elrendezésre volt szükség, amelynek végrehajtása a Toyota, a szállítószalag gyártója és az ügyfél építészeinek szoros együttműködését kívánta meg. Erre azért volt szükség, hogy a félemelet valamennyi része elbírja a szállítószalagos rendszer teljes súlyát, a padló által szabott keretek között.

Az egész projektet roppant szűk határidőn belül kellett elkészíteni az ügyfél szigorú követelményei miatt, és a gyár indulásának napjára már kulcsrakész állapotban kellett lennie. „A Toyota bebizonyította, hogy képes egy teljesen használatra kész megoldást leszállítani, amely az összes anyagmozgatási és tárolási követelménynek minden tekintetben eleget tett. Innentől kezdve bíztunk a Toyotában, hogy megfelelő partnerünk lesz a projekt során” – vázolta fel az együttműködés részleteit Craig Taylor.

Ideális eszközök és szolgáltatási háttér hűtőházi alkalmazásra

A Natures Menu által felépített új üzem célja a termelés felgyorsítása volt, amihez gyorsan reagáló anyagmozgatási szolgáltatót kerestek, amely igény esetén hamar megjavítja az elromlott targoncákat.

A korábban használt kézi raklapemelő targoncákat és elektromos ellensúlyos targoncákat tartalmazó flotta négy további targoncával bővült a növekvő igények kielégítési érdekében. Az új gépek közül kettő tolóoszlopos targonca és két vezetőállásos elektromos rakatoló, amelyek a hűtőházban is alkalmazhatók. A Natures Menu már korábban pozitív tapasztalatokat szerzett a Toyotával kapcsolatban, akitől most pénzvisszafizetési és teljesítménygaranciát is kaptak. Ez azt jelenti, hogy a cég folyamatosan kiváló színvonalú szolgáltatást élvezhet, valamint azt is, hogy a leszállított anyagmozgató berendezések az üzleti fejlődéssel párhuzamosan a jövőben is hatékonyan működnek majd.

I_Site flottakezelő rendszer a fokozott hatékonyság érdekében

A vadonatúj gyárral és új targoncákkal büszkélkedő Natures Menu a legújabb technológiai vívmányokat kívánja felhasználni az anyagmozgató berendezések és a dolgozók hatékony irányítása érdekében.

A Toyota I_Site flottakezelő rendszerének üzem előtti ellenőrzéseivel a cég szinte minden igénye teljesült, ami a targoncákat, gépkezelőket és a flottakezelő rendszereket illeti. Mindez jelentős szerepet játszott a döntéshozatal során, a rendszert pedig nap mint nap használják.

A Toyota továbbra is innovatív megoldásokat kínál az ügyfél számára, amelyek részeként a következő lépésnek a lítiumion-akkumulátorok alkalmazását javasolja.

Könnyű polcos állványok

Állványrendszerek

Az optimális állványrendszerek révén segítünk optimalizálni üzleti folyamatait, csökkenteni költségeit és növelni termelékenységét.

Tudjon meg többet >

Targoncavezető egy BT Movit targoncán egy autógyárban

Gyártás

Büszkék vagyunk arra, hogy mindig a legjobb megoldásokat szállítjuk, amelyekkel Ön lean gyártási folyamatokat alkalmazhat.

Tudjon meg többet >

Óra illusztráció az előtérben, targonca a háttérben

Toyota Szerviz Koncepció

A szervizszolgáltatás iránti elhivatottságunkat a Toyota szervizkoncepcióval, a szolgáltatás optimalizálásának strukturált megközelítésével fejezzük ki.

Tudjon meg többet >

Összes törlése