Lean szállítás a Toyota Material Handling új, automatizált, irányított kocsi segítségével

A tevékenységek automatizálása nem csak javítja a folyamatokat, hanem növeli a termelékenységet és a javítja költséghatékonyságot is. A Toyota Material Handling Europe egyik legújabb büszkesége, az angliai IMHX-kiállításon bemutatkozó Autopilot TAE050 rendszer egyszerűsíti, szabványosítja és optimalizálja ügyfeleink műveleteit. Ez a meglehetősen alacsony költségvonzatú megoldás könnyen telepíthető, és szinte pillanatok alatt üzembe helyezhető. Forradalmian új rendszerünk precíz és biztonságos módon járul hozzá a telephely belső folyamatainak fejlesztéséhez, valamint a munka- és kárköltségek csökkentéséhez. Megoldásunk különösen a gyártóüzemekben, az internetes kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknál és az egészségügyi intézményekben alkalmas a műveletek egyszerűsítésére és ésszerűsítésére.

Az 500 kg alatti terheket gyakran kézi kocsikkal kezelik, és sok ügyfél egyszerű megoldásokat keres az ilyen típusú folyamatok és a személyzet kihasználtságának optimalizálására. A TAE050 teleszkópos karral rendelkező teherhordó szerkezet akár 500 kg-ot is képes vontatni, így nem szükséges, hogy a dolgozók ismétlődő munkát végezzenek, lehetővé téve számukra, hogy bonyolultabb feladatokkal foglalkozzanak. Szűkebb tereken a kompakt vontató verzió kiválóan alkalmas a könnyebb terhek kezelésére. Vagy kis tételekhez, például komissiózáshoz, a felcsavarozható polcrendszer ideális megoldás lehet.

Az Autopilot TAE050 rendszer egyik legfontosabb előnye a hihetetlenül egyszerű telepítés. A TAE050 működésének alapja, hogy a padlóba épített mágneses sávot követve veszi a vezetősáv mentén elhelyezett adók jeleit. Az anyagmozgatási munkafolyamatok meghatározását és a fel-, illetve lerakóhelyek kijelölését követően mindössze a sávot és a jeladókat kell a padlóra ragasztani, és már indítható is a rendszer. A művelettől és a szükségletektől függően az utasítások nagyon egyszerűek lehetnek a „lassú haladás”-tól vagy a „stop”-tól egészen a bonyolultabb feladatokig. Az Excel használatával olyan utasítások programozhatók, mint például a helyszínen történő bekapcsolás, előre meghatározott sebességgel történő haladás és a hangjelzés engedélyezése. Ez egy egyszerű automatizálási rendszer nagy rugalmassággal és állandó termelékenységi szintekkel.

„Az Autopilot TAE050-et a tavalyi év végén integráltuk a gyártósorba, ahol az a most az összeszerelő sor mellett halad, és az üres alkatrész szállítókat viszi vissza az anyagkiadás területére" - mondja Peter Carlsson, a Toyota Material Handling Manufacturing Sweden üzemeltetési igazgatója. „Korábban volt egy teljes munkaidős alkalmazottunk, aki ezt az ismétlődő munkát végzett, azonban rendszeresen más feladatokat kellett prioritásként elvégeznie, ami problémákat okoztak az összeszerelő sor végén, amikor az üres szállító eszközök felhalmozódtak. Rendkívül elégedettek vagyunk a TAE050-nel” - folytatja Peter -, „mivel ez egy egyszerű és rugalmas rendszer, amely lehetővé teszi számunkra, hogy gyors változtatásokat hajtsunk végre a kaizen-tevékenységünk során, ugyanakkor garantáljuk a biztonságot és a kisebb stresszt az alkalmazottaink számára.” Mivel a biztonság kulcsfontosságú, ez az emelővillát nem használó megoldás nagyon nagy pontossággal működik, és akadályok vagy a közelben tartózkodó személyek észlelésekor megáll, hogy elkerülje a baleseteket és a sérüléseket. Továbbá a TAE050 rögzített útvonalakat követ, és nincs kitéve a vezetői hibáknak. Ez az egyszerű automatizálási rendszer támogatja a lean filozófiánkat.

A jármű segít optimalizálni ügyfeleink folyamatait, tehergépjármű-flottáját és a dolgozók hatékonyságát, aminek eredménye a nagyobb termelékenység és az alacsonyabb költségek”- mondja Jakob Arvidson Klint, a Toyota Material Handling Europe TAE050 termékmenedzsere.

Összes törlése