Hogyan építjük fel a lean projektet

Talán már elkezdett dolgozni a Lean-nel, talán szeretne vele dolgozni. Hat különböző ajánlatunk van, amelyek támogatják Önt a megvalósításban, vagy segítenek elkezdeni a projektet.

Lean helyzetfelmérés

A lean utazás ideális kiindulópontja az, ha olyasvalaki felméri és felülvizsgálja az Ön jelenlegi állapotát, aki már maga is végig megtapasztalta a lean utazást. Valaki, aki tudja, hogy milyen lépéseket kell tennie, és tanácsot adhat, hogy milyen sorrendben tegye meg azokat.

Ezért a TLA-nál mindig azt javasoljuk, hogy kezdje egy olyan helyzetfelméréssel, amelyet Önnel közösen végzünk, és amely lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk az Ön jelenlegi teljesítményét a Toyota referenciaértékével. A helyzetfelmérés részeként meghatározzuk a végső célja - a TPS végső cél vízió eléréséhez szükséges következő lépéseket.

Vissza a Toyota Lean Akadémiához >>

Lépjen kapcsolatba velünk

Lean tanácsadó

Azon vállalkozások számára, amelyek már kialakítottak egy speciálisan erre vonatkozó szaktudással rendelkező lean megközelítést.

A Lean tanácsadói program keretében az egyik lean szakemberünk a kialakított vevői folyamatokban fog dolgozni, hogy a folyamatos fejlődéshez külső szemléletmódot és stratégiai útitervet biztosítson. Ez lehet szükség szerinti munkatársi képzés, valamint a problémamegoldáshoz „segélyvonal” létrehozása.

A TLA kiválasztott tagjai széles körű gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a Toyota belső lean vezetésében, és személyesen vettek részt az európai gyárak integrációjának átalakításában.

Vissza a Toyota Lean Akadémiához >> 

Lépjen kapcsolatba velünk

Jishuken projekt

A legendás Jishuken módszert használjuk fel projektmodellként üzleti teljesítményének felgyorsításához. A Jishuken, sok japán szóhoz hasonlóan, nehezen lefordítható, de röviden azt jelenti: „Proaktív készségfejlesztés”, amely a folyamatos fejlődés alapelvét és az embereket helyezi a középpontba. 

A Jishuken projekt során az ügyfél által prioritásként meghatározott területet célozzuk meg, hogy azt a vállalati üzleti céljaihoz kapcsolódóan fejlesszük. A Jishuken csapata, amelyet TLA és az ügyfél által delegált tagok együttesen alkotnak, a Toyota TPS módszereivel és eszközeivel alaposan elemzi a jelenlegi állapotot, hogy megtalálja a rést, és ezáltal a fejlesztési potenciált. 

Ezzel a megközelítéssel mindkét cél, az üzleti teljesítmény javítása, valamint az emberek fejlődése együttesen megvalósul. Végezetül az emberek a legfontosabbak, és mutatják az utat a fenntartható, folyamatos fejlődéshez. 

További információk a Toyota Termelési Rendszerről >>

Vissza a Toyota Lean Akadémiához >> 

Lépjen velünk kapcsolatba

Lean képzés

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek fejleszteni akarják a házon belüli kompetenciájukat a lean munkamódszerek kialakítása érdekében

Felajánljuk, hogy képzést tartunk néhány olyan egyedülálló módszerrel, eszközzel és kulturális megközelítéssel kapcsolatban, amelyet sikeresen alkalmaznak a Toyotánál. A képzési program az egyéni igényeknek és a kezdeti lean helyzetértékelés eredményei alapján kerül kialakításra, és a Toyota Production Systemből (Toyota Gyártási Rendszer) származó modulsorozaton alapul. 

Teljes mértékben testreszabott képzési programokat készítünk az ügyfelek egyedi igényei alapján a saját vagy az ügyfélnél megtartott képzésekhez - amelyik a célnak a legmegfelelőbb. Ha a japán gyárainkban tartott képzési programjaink után érdeklődik, kérjük, regisztráljon ezen az űrlapon, és értesítjük a következő elérhető programról. 

Kérjük, tekintse meg az európai szolgáltató központokban rendszeresen rendezett nyitott képzéseink eseménynaptárát, valamint néhány, az európai gyárainkban elérhető exkluzív eseményt. 

Vissza a Toyota Lean Akadémiához >>

Lean átalakítás

Olyan vállalkozások számára, amelyek megkövetelik egy lean útiterv kidolgozását és végrehajtását.

Számos olyan, úgynevezett lean projekt van, amely egy nagyon optimista megvalósíthatósági tervvel indul, de nem kielégítő eredményekkel zárul és kétségeket hagy maga után. Nem a sikertelen lean projekt pénzbeli költségei a legfájdalmasabbak, hanem a hitelességbe és a szervezetbe vetett bizalom elvesztése.

A Toyotánál úgy gondoljuk, hogy csak egy mód van a kultúra valódi megváltoztatására és a TPS/Lean bevezetésére. Ez azt jelenti, hogy a felső vezetés minden nap következetesen a gyártóterületen („shop floor”) végzi a szervezet irányítását. A TLA lean átalakítási programok ezt úgy oldják meg, hogy az egész szervezetet mélyen felülről lefelé integrálják az átalakulásba, hogy elkerüljék a hibákat. Az átalakítási programok segítségével javaslatokat kap a munkafolyamat és a menedzsment struktúrájának fejlesztésére, a dolgozók bevezetési folyamat során történő képzésével és támogatásával együtt. 

Olyan technikákat és módszereket használunk, amelyek középpontjában az a Jishuken módszer áll, amely a Toyotát az 1. számú lean vállalattá tette, hogy átadjuk az ismereteket Önnek, mint ügyfélnek, hogy biztosítsa a jövőbeni sikereit a lean utazása során. 

Vissza a Toyota Lean Akadémiához >>

Lépjen kapcsolatba velünk

Beruházás tervezés

A versenyképesség fenntartása és a jövedelmezőség maximalizálása érdekében a legtöbb vállalat időnként a működési hatékonyság javítása céljából szembesül a beruházás szükségességével. Ez különösen igaz napjainkban, a gyorsan változó technológiai fejlődés mellett..

A Toyota is felismeri a változás lehetőségeit, az üzleti élet számos területén fokozatosan bevezeti az automatizálást és kihasználja az összekapcsolhatóság előnyeit.

A siker kulcsa azonban annak biztosítása, hogy minden folyamat alaposan kiértékelésre és teljes mértékben optimalizálásra kerüljön a beruházási döntés megszületése előtt.

Felismertük, hogy számos ügyfelünk hasonló kihívásokkal néz szembe a jövőbeli tervekkel kapcsolatban.

A Lean Akadémia beruházás-tervezési szolgáltatásai szakértői helyzetfeltárást és tanácsadást nyújtanak, hogy a lean alapelvek kidolgozása és fenntartása a beruházás és a bevezetési program részeként történjen, biztosítva végeredményként a maximális minőséget és a hozzáadott értéket.

Vissza a Toyota Lean Akadémiához >>

Lépjen kapcsolatba velünk

GYIK

Összes törlése