Az MSI Services a Toyota elektromos targoncáival látja el logisztikai feladatait

A Toyota Material Handling 15 elektromos meghajtású ellensúlyos targoncával és 8 akkumulátoros raklapozóval segíti a cég munkáját. Főként azért választották a Toyotát, mert a cég kedvező áron kínál minőségi szolgáltatásokat, többek között szervizelést is.

Adatok

Az MSI bemutatása

Az MSI Services fő profilja a logisztika és a különféle ipari alapanyagok mosása, ezért a targoncákkal a raktárakban és a mosókban is közlekednek. A vállalat fogadja és raktározza az ügyfelektől érkező árukat. „Átvizsgáljuk az árukat, elraktározzuk őket, majd az igények szerint előkészítjük a raklapokat. Főképpen raktározással foglalkozunk; szolgáltatásaink között megtalálható a pár napos, illetve a hosszabb ideig tartó tárolás lehetősége is. Ha az ügyfél igényli, a szállítást is magunk végezzük” – ismerteti a vállalt profiljának alapjait Geert Braeckman, az MSI Services alapítója. A vállalat ezen felül különféle ipari alapanyagok mosásával is foglalkozik, amelyet műanyag csomagolóanyagok tisztítására alkalmas berendezésekkel végeznek. „Mivel a különféle tárolóeszközök, dobozok, csokoládétartók, tartályok más és más jellemzőkkel rendelkeznek, és mindent a lehető legjobban meg szeretnénk tisztítani, majd meg is szárítani, öt mosóberendezést használunk” – részletezi az üzem felszereltségét a cég vezetője.

100%-ban elektromos targoncákból álló járműflotta

A Toyota Material Handling a cég 2006-os alapítása óta biztosítja a logisztikai feladatok ellátásához szükséges gépeket. Az MSI Services flottájában 15 ellensúlyos és 8 elektromos raklapozó targonca működik. Mivel egyik targoncát sem használják a szabadban, a raktár összes targoncája elektromos meghajtású. A tehergépkocsik le- és felrakodását elektromos palettázó targoncák végzik. Az ellensúlyos targoncák felelősek a tehergépkocsik lerakodásáért, illetve a vállalaton belüli összes szállítási feladat lebonyolításáért is.

„Targoncáink csak a villák hosszában különböznek a többi típustól. A mi gépeink ugyanis 1,8 vagy 1,9 méteres villákkal vannak felszerelve, az egyik elektromos targoncánk pedig még ennél is hosszabb villával rendelkezik. A 2,4 méteres villával kényelmesen szállítható egyszerre 3 Euro raklap is” – hangsúlyozza a szokatlanul hosszú villa előnyeit Braeckman úr. Az MSI Services targoncáinak és raktári járműveinek kapacitása 1,5 és 2 tonna között változik. Az MSI Services három- és négykerekű targoncákat egyaránt használ. „Három raktárunkban több folyosót is kialakítottunk, amelyek közül némelyik meglehetősen szűk, tehát csak könnyen manőverezhető targoncákkal járható be” – sorolja a targoncák alkalmazásának okait a cég tulajdonosa.

Megfelelő tanácsok a megfelelő időben

Az MSI Services és a Toyota közötti együttműködés az idők folyamán egyre szorosabbá vált. Már az első lépéstől kezdve döntő jelentőségű volt, hogy a Toyota kedvező áron kínált kiváló minőségű szolgáltatásokat és termékeket" – indokolja a Toyota melletti döntés hátterét Geert Braeckman. Habozás nélkül kiemel még egy területet, ahol a Toyota kiemelkedően teljesít: „A Toyota értékesítési képviselője számára nagyon fontosak az ügyfelek, hiszen az érdeklődők számára mindig akkor ad hasznos tanácsokat, amikor azoknak a leginkább szüksége van rá. Ezt azt is igazolja, hogy a Toyota nemcsak professzionális beszállító, hanem jól érti az ügyfelek nyelvét is. Nagyon tetszik, ahogyan a Toyota az ügyfelekkel bánik. Hasznos tanácsokkal látnak el, ellátogatnak a céghez, és érdekes kampányokra hívják fel a figyelmet, szükség esetén pedig összehoznak olyan beszállítókkal, akik használatra kész megoldásokat kínálnak. Pontosan ez történt akkor is, amikor hosszabb villával szerettük volna ellátni targoncáinkat.”

Intenzív felhasználás, teljes körű szerviz

Az MSI Services-nél használt targoncák intenzív igénybevételnek vannak kitéve, hiszen kétműszakos munkarendben használják őket, az első szervizre pedig hat hónap eltelte után kerül sor. „Először évi két teljes szervizre kötöttünk szerződést, de amikor mostanában felújítottunk néhány targoncát, megelőző karbantartási szerződést is kötöttünk, hogy a szervizeléssel járó adminisztrációt is a Toyota végezze el”– részletezi a karbantartási hátteret a cég tulajdonosa, aki azt is aláhúzta, hogy a 2006-ban vásárolt első targoncák mind a mai napig használatban vannak.

Az MSI Services szinte mindig csak új villástargoncákat vásárol. „A raktárakban használt targoncák kulcsfontosságú szerepet töltenek be a vállalat életében, ezért nem engedhetjük meg, hogy meghibásodások miatt leállások forduljanak elő. Éppen ezért soha nem is gondoltunk rá, hogy használt targoncákat szerezzünk be. A Toyota szolgáltatásai mindenben megfelelnek a megbízhatósággal és a rendelkezésre állással szemben támasztott követelményeinknek, és profi hozzáállásukkal, könnyű elérhetőségükkel, valamint gyors reagálásukkal minden tekintetben meg vagyunk elégedve.”

Tekintse meg kínálatunkat

Ezt is érdemes elolvasni

Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >

Lítiumion: Jövő a jelenben

Karbantartásmentes akkumulátorok, amelyek lehetővé teszik, hogy a targoncák éjjel-nappal működjenek. Tudjon meg többet lítiumion-akkumulátorainkról, amelyek következő Toyota targoncájának energiaforrásai lehetnek.

Tudjon meg többet >

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák kültéri munkavégzésen

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák

Tonero modellek széles választéka könnyű, közepes vagy akár nagy igénybevételű rakodáshoz tervezve, ezek a targoncák jobb gyorsulást és emelési sebességet kínálnak, ezáltal növelve a produktivitást.

Tudjon meg többet >

SAS logó közelnézeti kép

Aktív stabilitási rendszer

Ezen innováció elősegíti a biztonságot, valamint csökkenti a gép üzemeltetési  költségeit a műveletek folyamatos ellenőrzésével, és kontrolljával. 

Tudjon meg többet >

Összes törlése