A Toyota polcrendszerei biztosítják az ügyfelek hatékony kiszolgálását az Autoexperten Trondheim számára

Az Autoexperten Trondheimnek (Norvégia) egyedi polcrendszerre volt szüksége az új alkatrész raktárában. A rendelkezésre álló anyagmozgatási berendezéseik és a mi polcrendszer-megoldásaink segítségével már felkészülten állhatnak ügyfeleik rendelkezésére az új autójavító műhelyükben.

Az Autoexperten Trondheimről

Az Autoexperten Trondheim autójavító műhely országos hálózattal rendelkezik Svédországban és Norvégiában, a KGK Norvégia részeként kizárólag szakképzett és képesített autószerelőkkel dolgoznak. Az ügyfelek nyugodt szívvel hagyhatják autóikat az Autoexpert szervizeiben, tudva, hogy azokat a gyártó utasításainak megfelelően fogják megjavítani. Az autójavító üzletlánc jelenleg hozzávetőleg 430 műhelyből áll, ahol áruk széles választékát értékesítik, beleértve az autóalkatrészeket, felszereléseket, abroncsokat, szerszámokat, kellékeket, a műhely felszerelésektől egészen a teherautó elemekig és hajókig.

Trondheimben nyitották meg az új alkatrész raktárukat, ahol az árukat gumiabroncs állványokon, raklapállványokon, akkumulátor állványokon és kis méretű áruk számára alkalmas állványokon tárolják, és bizonyos mértékben használnak anyagmozgató berendezéseket is.

Tények és adatok

Több száz méter hosszú polcok

A legnagyobb kihívást az Autoexperten új raktárában az jelentette, hogy hogyan lehet az összes tárolt árut könnyen komissiózhatóvá tenni a hatékonyság növelése, és a munkafolyamat javítása érdekében. Az Autoexperten hatékony polcrendszerrel és kis villástargoncákkal, mint például kézi raklapemelő targoncák és emelőtargoncák, használatával akart dolgozni. Az Autoexperten Trondheim értékesítési vezetője, Per Gunnar Withbro számára már nem volt ismeretlen a Toyota Material Handling, és úgy döntött, hogy a Toyotát választja az új polcrendszer és anyagmozgató beszállítójukként.

Az első szállítmány számos kisebb állványból és abroncsállványból állt, amelyek az Autoexperten Trondheim lenyűgözően nagy raktárában kerültek beállításra. Az impozáns, 1600 méter hosszú polcokra különböző termékek kerültek, amelyek műanyag dobozokba rendezve, vagy a tulajdonságaiktól, rendeltetésüktől és méretüktől függően elválasztók segítségével rendszerezve gyorsan és könnyen megtalálhatókká váltak. A következő lépés egy 700 abroncs befogadására alkalmas abroncsállvány beszerelése volt. Ezenkívül általános és tányéros állványokat szereltek be a számos különböző típusú akkumulátor tárolásához. A viszonylag „kis” méretűnek számító raktár mostantól tárgyak széles választékát kínálja; „Lehet, hogy nincs akkora raktárunk, mint a Toyota más ügyfeleinek, de mi remekül kihasználtuk a miénket.

Pontos, még egy világjárvány közepette is

Annak ellenére, hogy a világjárvány miatt nem sikerült személyesen találkozni, Per Gunnar „fantasztikus” élményként írja le az Autoexperten Trondheim és a Toyota közti együttműködést: „A pontos kiszállítások és a gördülékeny munkaszervezés miatt szinte észre sem vettük a pandémia hatását az együttműködés során. A Toyota megadott egy szállítási határidőt, és ahhoz tartotta magát. Általánosan elmondható, hogy a beszerelés nagyon gyorsan ment; Az első szakaszban a polcok beszerelésén dolgozó alkalmazottak meglehetősen szakszerűek voltak. Úgy döntöttünk, hogy az utolsó raklaptartó állványrendszert mi magunk fogjuk beállítani, mivel vásároltunk néhány extra állványozási megoldást. A világos instrukcióknak köszönhetően nagyon egyszerű és egyértelmű volt ez a számunkra is”. 

Stabil támogatási rendszer

Amikor az Autoexperten megrendelte az új polcrendszerét, úgy döntöttek, hogy egy kézi raklapemelőt és egy emelőtargoncát is szeretnének. Az oszlói részlegük Toyota targoncákat használ és ők javasolták a Toyotát a Autoexperten Trondheim számára, mivel nagyon jó tapasztalataik voltak partnerükkel. Mióta az Autoexperten Svédország és Norvégia-szerte is megjelent, a földrajzi stratégiai tervezésük és a rendelkezésre állásuk lehetővé teszi, hogy ügyfeleiknek ne kelljen messzire utazniuk ahhoz, hogy járműveiket azonnal megjavíttathassák, s ennek köszönhetően nagyon pozitív visszajelzéseket kapnak.

Az Autoexpertenhez hasonlóan a Toyota Material Handling is számos helyszínen van jelen, sok országban, aminek köszönhetően biztosított a gyors szerviz, amit az autószerelő lánc különösen nagyra értékel. Ennek köszönhetően vált a Toyota Material Handling igazán ígéretes potenciális beszállítóvá. „Nagy mértékben függünk a kézi raklapemelő targoncáinktól és a villástargoncáinktól. Ezért igazán megnyugtató számunkra az a tudat, hogy a Toyota könnyen elérhető szervizszemélyzettel rendelkezik, hogy segítségünkre siessenek, amikor szükségünk van rá. Amikor egy berendezésen a „Toyota” felirat található, az a minőség záloga. Azt szerettük volna, ha a nehéz áruk tárolására szolgáló berendezések egy megbízható partnertől érkeznek, akire a jövőben is számíthatunk. Ez leegyszerűsítette a választásunkat”, mondja Per Gunnar.

További állványrendszer-megoldások
Összes törlése