A Poiesz új lítiumion telepekkel felszerelt komissiózó targoncákat vásárol

A Poiesz nemrégiben új, Toyota márkájú, lítiumionos akkumulátoros komissiózó targoncákat vásárolt. Az új OSE250P targoncák beszerzésével a Poiesz Sneek városában működő elosztóközpontjában sokkal hatékonyabban tudják a helyet kihasználni, a gépkezelők pedig ergonomikusabb körülmények között dolgozhatnak.

A Poiesz ismertetése

A Poiesz szupermarketet 1923-ban alapították, és az egyetlen független regionális áruházlánc Hollandia északi részén. A Poiesz jelenleg 72 szupermarkettel és 71 italüzlettel rendelkezik Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel és Flevoland területén. A központi iroda és az elosztóközpont Sneekben található. A Poiesz erőssége, hogy a régióban található, ezért nagyon közel van a fogyasztókhoz, és sok helyi terméket értékesít. Ez az egyedülálló, családi tulajdonban lévő, immár 100 éve működő üzletlánc a GFK (Growth For Knowledge) 2022-es szupermarket-jelentésében elnyerte a „Hollandia legjobb szupermarketje” címet. 

Adatok

  • Vállalat: Poiesz
  • Hely: Sneek (Hollandia)
  • Szektor: Szupermarketlánc
  • Alkalmazási területek: Komissiózás
  • Targoncák: 8 db OSE250P

A Poiesz és az OSE250P modell

A raktárakban gyakran elég szűk a hely, és a Poeisz tapasztalataival összhangban mindig nagy kihívást jelent a rendelkezésre álló hely hatékony kihasználása. Az OSE250P komissiózó emelhető platformmal rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a megrendeléseket a második, sőt a harmadik szinten is kezelni tudja. Így sokkal több helyet tud a gép kiszolgálni. A B és C tételek magasabb szinteken történő elhelyezésével a komissiózási folyamat hatékony és gyors marad. 

A Poiesz ereje a dolgozókban rejlik, amit igyekeznek is minden területen kihasználni. Ehhez az is kell, hogy nagy hangsúlyt helyezzenek a munkahelyi körülményekre és a kényelmes munkavégzésre. Ez a komissiózó targonca nagyon alacsony belépési magassággal rendelkezik. Ez a rövid gyaloglási távolságokkal együtt ergonomikus munkamódszereket biztosít, ami megelőzi a sérüléseket. 

Átállás lítiumion-akkumulátorokra

Az évek során egyre több komissiózó targoncát használnak a cégnél. Ennek nyomán kevesebb lett a hely a raktárban. A Toyota és a Poiesz közösen kereste a legmegfelelőbb megoldást. 

A legjobb megoldás az ólomsavasról a lítiumion akkumulátorral meghajtott targoncákra való átállás volt. Mivel a rakodás szakaszosan és különböző helyeken lehetséges, a rakodóhely-kapacitás iránti igény nem egy helyen koncentrálódik. A rendszer további előnye, hogy a Toyota által kifejlesztett és gyártott lítiumionos meghajtás karbantartásmentes és sokkal hosszabb élettartamú, mint a hagyományos ólomsavas akkumulátor. 

A Poiesznél még ma is használnak 2000-ben gyártott targoncákat, és az elvárás az, hogy az új targoncák teljes élettartamukat egyetlen akkucsomaggal dolgozzák végig, ami tovább csökkenti az üzemeltetési költségeket.

Szerviz a Toyota Material Handlingtól

A Toyota Material Handling szakemberei évek óta szervizelik a különféle márkájú targoncákból álló flottát. A Poiesz szempontjából ez több szempontból is előnyös. Egyetlen kapcsolattartási pont az összes szervizhez, kevesebb technikus, valamint a karbantartási költségek jelentős csökkenése. 

Ráadásul sokkal jobban áttekinthetők a targoncákkal járó költségek, illetve jobban előre jelezhető a csere esedékessége. A vállalat társadalmi felelősségvállalását komolyan vevő cégként a Poiesz természetesen a lehető leghosszabb ideig szeretné használni a targoncákat. A Toyota megbízhatósága és alacsony karbantartási költségei együttesen felelős és fenntartható működést biztosítanak. 

Tekintse meg komissiózóinkat
Összes törlése