Racking solutions from Toyota

A Frans Agro optimálisan kihasznált raktára – Toyota állványrendszerek a gyakorlatban

A Frans Agro faiskolák, kertészeti cégek és kertépítő vállalkozások, valamint hobbikertészek ismert beszállítója. A szektor intenzív növekedése miatt a kapacitások bővítése elkerülhetetlenné vált. A cég Putte városában egy teljesen új raktárat nyitott, amelyet a Toyota eszközeivel és állványrendszerével szerelt fel.

Tények és számok

A járványhelyzet nyertese: a kertészet

„A járvány miatt a kertészeti iparág jelentős növekedést könyvelhet el” – vélekedik Geert Frans, a Frans Agro ügyvezető igazgatója.

„Sokan maradtak kényszerűségből otthon tavasszal, amikor jó volt az idő. Sokaknak jelentett kikapcsolódást, hogy kimehettek a kertbe tenni-venni. Webshopunk kiválóan teljesített, nagy volt a forgalmunk, nehéz volt időre teljesíteni a megrendeléseket.

Hiába van Kampenhoutban egy nagy raktárunk, folyamatosan helyhiánnyal küszködtünk. Mindenképpen bővítenünk kellett.”

Állványrendszerek és targoncák optimális kombinációja

A cég számára logikus megoldás volt a Toyota Material Handling, mert ez a vállalkozás képes teljes körű megoldásokat biztosítani mind villástargoncák, mind pedig állványrendszerek tekintetében. „A helyi logisztikai tanácsadó, Wilfried Elsen a folyamat elejétől a végéig nagyon segítőkésznek bizonyult. Sokat gondolkodtunk az elrendezésről, többféle lehetőséget is alaposan megvizsgáltunk, nagyon jó áttekintést kaptam a rendszerek működéséről” – értékelte pozitívan az együttműködést az ügyvezető igazgató.

„Sok eltérő típusú termékkel és raklappal foglalkozunk, ennélfogva ezek méretei is különbözők. Nehéz megtalálni a megfelelő megoldást. Wilfried hatékony segítségének köszönhetően a bejárható és a hagyományos állványrendszerek, valamint a keskeny alvázú tolóoszlopos targonca mellett tettük le a voksot.”

Geert Frans számára nagyon fontos a biztonság. A Toyota gondoskodott az állványrendszerek optimális védelméről. Geert hálós polcokat is rendelt a hagyományos állványrendszerhez, hogy a kis méretű cikkek ne essenek le.

A Toyota a teljes folyamat során nagyon segítőkész volt

„Elég nagy volt a kihívás, mert 100%-os hatékonyságot szerettünk volna elérni. Célunk a teljes raktár kihasználása volt. A megvalósult állványrendszer optimális tárolási lehetőséget kínál valamennyi árunk számára.”

„Ez a megoldás minden várakozásunkat felülmúlta hatékonyság tekintetében, a hozzá kapcsolódó támogatás és szerviz pedig hasonlóan kiválónak bizonyult. Ráadásul, az állványrendszert a vártnál sokkal gyorsabban ki is szállították. Annyira megtetszett a dolog, hogy már meg is rendeltünk egy másik elemet a raktárba.” – zárja mondanivalóját elégedetten az ügyvezető igazgató.

Keresse meg az Önnek való legideálisabb megoldást
Összes törlése