Toyota I_Site az asztalon

A Danske Fragtmænd a Toyota I_Site flottakezelő rendszerével fokozza termelékenységét és a működés biztonságát

A logisztikai területen tevékenykedő Danske Fragtmænd a dániai Taulovban működő üzemében megkezdte az I_Site flottakezelő rendszer alkalmazását. A cég a balesetek, illetve a személyi sérülések megelőzése érdekében, valamint a munkatársak képzése, a munkafolyamatok javítása, továbbá a villástargoncák üzemeltetési költségeinek optimalizálása érdekében új, teljesen adatlapú megközelítésre tért át.

Adatok

 Vállalat: Danske Fragtmænd
 Helyszín: Dánia
Iparág: Logisztika
Alkalmazási terület: vízszintes irányú szállítás, rakatolás, árucikkek mozgatása
 Targoncák: Összesen 42 villástargonca, elektromos rakatolók,elektromos ellensúlyos targoncák,I_Site flottakezelő rendszer Smart Access funkcióval

A Danske Fragtmænd vállalat

A dániai logisztikai cég Taulovban működő telephelyén minden nap legalább 200 tehergépkocsi és 90 pótkocsis szerelvény fordul meg. A 16000 m²-es központi épület melletti 4000 m²-es raktárban 42 targoncát használnak.

Folyamatos ellenőrzés a flottakezelésnek köszönhetően

„A Toyota Material Handlinggel való együttműködésünk hosszú évekre tekint vissza. Ennek során a cégtől anyagmozgatási eszközöket lízingeltünk, és azok szervizelését is rájuk bíztuk. Az eszközök között a kis méretű elektromos palettázó targoncáktól kezdve megtalálhatók a nagyobb, akár 6 tonnás villástargoncák is.” – vázolja fel a cégek együttműködésének hátterét Bjarne Kristensen, az üzem egyik koordinátora. A Toyota kiválasztása mögött a japán cégóriás nevéhez köthető kimagasló minőség és kiváló felkészültségű szakemberek állnak. A rendszer másik előnye, hogy a Toyota I_Site felhasználóbarát kezelőfelületének köszönhetően pontosan lehet követni a céges flotta napi működését, valamint a költségek alakulását.

A telepen üzemelő valamennyi targonca csatlakozik az I_Site flottakezelő eszközhöz, amely folyamatosan gyűjti a targoncák mozgási adatait. Ezen felül az összes targonca felszereltségéhez hozzátartoznak az ütközésérzékelők, amelyek az intenzív és kevésbé intenzív ütéseket egyaránt regisztrálják. Az ütközésérzékelőkből származó adatokat az I_Site flottakezelő rendszer tárolja.

"Targoncáinknak körülbelül a fele van felszerelve Smart Access funkcióval, ami azzal jár, hogy mielőtt kollégáink használni kezdenék a gépeket, be kell jelentkezniük. A hozzáféréshez mindenkinek van egy RFID chippel ellátott karkötője. Így mindig pontosan tudjuk, hogy mikor ki használja a targoncákat” – részletezi a rendszer alapjait Bjarne Kristensen.

Könnyen és egyszerűen átlátható működés

„Az I_Site egy végletekig intelligens rendszer, hiszen részletes betekintést nyújt a cég működésébe; nyomon lehet követni, hogy az egyes targoncák éppen milyen terhet szállítanak, kollégáim hogyan kezelik a berendezéseket, és feltárhatók a potenciális biztonsági veszélyforrások is. A Danske Fragtmænd közösen együttműködik a Toyota Material Handling támogatócsapatával, és minden hétfőn reggel részletes jelentést kap a flotta tevékenységéről. A Danske Fragtmænd dönti el, hogy milyen adatok szerepeljenek a jelentésben, és milyen formátumban jelenjenek meg. Az I_Site eszközre számítógépről vagy okostelefonos alkalmazásról is be lehet jelentkezni, majd le lehet tölteni a szükséges adatokat.

„Az eszköz hihetetlen mértékben átláthatóvá teszi tevékenységeinket. Pontosan látom, hogy mikor történt a baleset, és éppen ki vezette a targoncát. Látom, ha valamilyen összefüggés van az ütközések, vagy a majdnem megtörtént események között, és megfelelően reagálni tudok rájuk. Ennek a precíz és pontos adatok alapján működő rendszernek a birtokában hatékonyan csökkenthetők a költségek és fokozható a biztonság” – ismerteti néhány mondatban a Toyota megoldásainak előnyeit Bjarne Kristensen.

Az I_Site rendszer a biztonságosabb munkahely záloga

Az I_Site rendszer folyamatosan nyomon követi a targoncákkal történő eseményeket, ezáltal a jelentős és kevésbé jelentős problémák megoldása is egyszerűvé válik. Lássunk néhány példát a rendszer által elvégezhető műveletekre:

 Nem a megfelelő helyre parkolt vagy lemerülőben lévő akkumulátorral üzemelő targoncák azonosítása, hogy a problémát időben lehessen orvosolni.

 Sebességkorlátozás alkalmazása a kevesebb tapasztalattal bíró gépkezelők vagy ideiglenes munkaerő által vezetett gépekre. A gépkezelők a tapasztalatszerzési időszak alatt sokkal biztonságosabb körülmények között dolgozhatnak.

• Automatikus üzenet küldése a gépkezelőnek és/vagy a sebesség automatikus csökkentése intenzív ütközések érzékelésekor.

 Az I_Site jelentései és elemzései alapján a napi vezetői értekezlet hatékonyabban kivitelezhető, és könnyebben kiválasztható a hónap dolgozója, aki tevékenységével a legjobban kivette a részét a költségek csökkentéséből, és a legbiztonságosabban végezte munkáját.

 A cserére szoruló gépek jelzése.

3 tipp az üzemeltetés optimalizálásához

A Danske Fragtmænd számára a jövő a flottakezelés alkalmazásában rejlik: „Az I_Site rendszerrel lehetővé válik az üzemmenet és a kapcsolódó költségek optimalizálása” – emeli ki Bjarne Kristensen. A raktárfőnökök számára 3 egyszerű, ám hasznos trükköt is említ:

  1. Szerezzenek be flottakezelő eszközt;
  2. Ismerjék meg a flottakezelő rendszer alkalmazásának minden módját, és alakítsák át a rendszert saját igényeik szerint;
  3. A rendszer optimális kihasználása érdekében vegyék igénybe a támogatási lehetőségeket.”
Tudjon meg többet az I-Site rendszerünkről

Ezt is érdemes elolvasni

A menedzser az I_Site-ot nézi az iPad-ján

I_Site flottairányítás

Az I_Site összeköti flottáját, összegyűjti az adatokat és áttekintést nyújt a történésekről, valamint információt ad tevékenysége optimalizálásához.

Tudjon meg többet >

Okos összekapcsolt targoncák

Tudjon meg többet az összekapcsolt okostargoncákról

Tudjon meg többet >

Okostargoncák - jobb szervizszolgáltatás

Tudjon meg többet arról, ahogy egy okos targonca hozzájárul a jobb szervizszolgáltatás biztosításához

Bővebb információ >

Emberek targoncát néznek

Fenntarthatósági tervünk

Együtt változást érhetünk el, maximalizálva a biztonságot, csökkentve a környezetre gyakorolt hatást és optimalizálva az üzleti folyamatokat. 

Tudjon meg többet >

Összes törlése