Toyota Termelési Rendszer (TPS)

Toyota Termelési Rendszer arra ösztönzi a munkatársakat, hogy a folyamatok állandó javításával optimális minőséget állítsanak elő, valamint csökkentsék a szükségtelen természeti-, emberi- és vállalati erőforrások felhasználását. TPS termelési rendszer a szervezet minden területére hatással van, magába foglalja a tudás, az értékek és a folyamatok közös használatát. Az egyes termelési lépéseket jól definiált feladatkörrel rendelkező munkatársakra bízza. Elvárja, hogy a csapat minden tagja folyamatosan a rendszer további fejlesztését is szem előtt tartsa.
 

Fedezze fel a Toyota Termelési Rendszert (TPS)

Milyen előnyöket jelent a Toyota Termelési Rendszer (TPS) egy vállalat számára ?

 

A Toyota Termelési Rendszer arra ösztönzi a munkatársakat, hogy a folyamatok állandó javításával optimális minőséget állítsanak elő, valamint csökkentsék a szükségtelen természeti-, emberi- és vállalati erőforrások felhasználását. TPS termelési rendszer a szervezet minden területére hatással van, magába foglalja a tudás, az értékek és a folyamatok közös használatát. 

• Vállalatunk folyamatosan törekszik az egyes területek fejlesztésére (Kaizen), mely ügyfeleink számára is előnyös. A Toyotának a teljes termelési folyamatra kiterjesztett minőségbiztosítási elveinek a megvalósítása elengedhetetlenül fontos, így termékeink a lehető legjobb minőségben készülnek.

•  A Toyota termék megvásárlásával ügyfeleink biztosak lehetnek benne, jó üzletet kötöttek. A Kaizen elveinek megfelelően a Toyota termékei a legkorszerűbb, hatékony műszaki megoldásokkal rendelkeznek, mely a termelékenység maximalizálását szolgálja. A  Toyota termékek minősége lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a beruházás a lehető legjobban megtérüljön.

• A Toyota kiemelten szem előtt tartja az ügyfél szempontjait, és ez a kiszállítások szervezésében is megmutatkozik. A Toyota finoman hangolt, folyamatos, optimalizált anyagáramlása, a gondosan tervezett és mért munkaciklusok, illetve az áruk igényvezérelt kezelése lehetővé teszi, hogy az ügyfél várakozásainak megfelelő módon végezhessük a szállításokat.

• Szerteágazó tevékenységei során a Toyotánál a környezet védelmének ügye jelenti az egyik vezérelvet. Üzleti filozófiánk részeként erre a termék teljes életciklusa során (fejlesztés, gyártás, üzemeltetés, újrahasznosítás) nagy hangsúlyt fektetünk.

• Az egészség- és munkavédelmi szempontok szintén filozófiánk részét képezik, melynek köszönhetően a Toyota Termelési Rendszer már nemcsak egy előnyt, hanem sokszor elengedhetetlen követelményt is jelent. A Toyota tökéletességre való törekvése során mindig fontos szempontként jelent meg a munkabiztonság kérdése. Ha egy folyamat minősége fejlődött, egyidejűleg a munkabiztonsági jellemzőknek is fejlődniük kellett.

Just-in-Time – hatékony, folyamatos, optimális munkafolyamat

A Toyota Termelési Rendszer kiváló támogató módszert jelent a vevői igények hatékony és gyors kielégítésére, mivel összekapcsolja a termelés fázisait a piaci igényekkel. A Just-in-time termelési filozófia finoman hangolt folyamatokat igényel a gyártás során, így a megfelelő időben kizárólag a megfelelő mennyiségű alkatrész felhasználása szükséges.

Képzeljen el hat különböző termékcsaládot, melyekre a heti igény akár 25%-ak is ingadozhat, és a napi termelési program összetétele is erőteljesen váltakozhat.

Jidoka – A beépülő minőség

A minőséget illetően a Toyota Termelési Rendszer nem ismer kompromisszumokat. A Jidoka elv a minőségellenőrzést a termelés minden lépcsőjére kiterjeszti. Az összes folyamat láthatóvá tételével, a Jidoka elősegíti, hogy minden rendellenességre azonnal a megfelelő intézkedés történjen.

A Jidoka ‘emberi érintéssel történő automatizálásként’ is értelmezhető. A minőség felügyelete folyamatosan történik, így a dolgozónak el kell végeznie a minőségellenőrzést, mielőtt a termék átkerül a gyártás következő lépésére.

Kaizen – folyamatos fejlődés

A Kaizen filozófia a Toyota értékrendjének egyik alapvető eleme. Jelentése ‘folyamatos fejlődés’. Lényege, hogy egyetlen folyamatot sem lehet tökéletesnek tekinteni.

A Kaizen a gyakorlatban azt jelenti, hogy a dolgozók a vállalati szervezet minden szintjén állandóan keresik a folyamatok javításának lehetőségét.

A Kaizen az elérendő célok tiszta és világos megfogalmazását is igényli. Nagy szerepe van a pozitív gondolkodásnak, a középpontban a lehetőségek helyett mindig azok a dolgok állnak, amelyeket meg kellene tenni.

TPS egészség és munkavédelem

Az egészség- és munkavédelmi szempontok szintén filozófiánk részét képezik, melynek köszönhetően a Toyota Termelési Rendszer már nemcsak egy előnyt, hanem sokszor elengedhetetlen követelményt is jelent. A Toyota tökéletességre való törekvése során mindig fontos szempontként jelent meg a munkabiztonság kérdése. Ha egy folyamat minősége fejlődött, egyidejűleg a munkabiztonsági jellemzőknek is fejlődniük kellett.

Miért a Toyotát válasszam?

Büszkék vagyunk arra, hogy a világ első számú minőségi anyagmozgató berendezések gyártója vagyunk. Tudjon meg többet az előnyeinkről és lépjen velünk kapcsolatba.

 

Bővebb információ

Toyota Bérgép Megoldások

Toyota Bérgép Megoldások

Célunk, hogy megfeleljünk minden, gépbérléssel kapcsolatos elvárásainak; minden időben. Segítünk optimalizálni flottáját a kézi hidraulikus raklapmozgatóktól kezdve a teljes flottáig, 1 naptól 7 évig. Tanácsot adunk a különféle bérelhető gépekkel, bérleti időtartamokkal, bérleti stratégiákkal kapcsolatos kérdésekben, hogy megtalálhassuk a legjobb megoldást.

Tudjon meg többet a bérgép megoldásokról

Pénzügyi megoldások

Pénzügyi megoldások széles választéka pontosan az Ön igényeihez igazítva, többek között lízing- és mindenre kiterjedő, hosszú távú bérleti programok.

Lépjen velünk kapcsolatba, ha többet szeretne megtudni

Szervizre van szüksége?

A szervizünk a hét minden napján 24 órában áll a rendelkezésére!

Miért a Toyota Szerviz a legjobb?

Összes törlése