6 fontos kérdés a vontató targoncák megfelelőségét illetően

A minőség, a hatékonyság és a szigorú biztonsági követelmények folyamatos kihívások elé állítják a vállalkozásokat, ami különösen az e-kereskedelem és az internetes vásárlás fokozódó térnyerésével válik igazán érezhetővé. Ha több terméket és anyagot kell mozgatnia, akkor érdemes az anyagmozgatási műveleteket újra átgondolni, hogy a megnövekedett teljesítményt a biztonság fenntartása mellett továbbra is meg lehessen őrizni. Az egyik alternatíva az emelővilla nélküli targoncák alkalmazása lehet, amely lényegében egy vontatótargonca által mozgatott szállítókocsikból álló szerelvény. Ezzel a 6 kérdéssel kiderítheti, hogy az adott felhasználási területen mennyiben segítené a hatékonyságot a vontatótargoncák alkalmazása.

A cég raklapok helyett darabáruk kezelésével foglalkozik?

Darabáruk mozgatása

 A gyártási folyamatok során a megrendelések teljesítése és a teljesítménymutatók fenntartása érdekében nagyon fontos, hogy az egységeket az adott helyen a megfelelő időben szereljék össze, lényeges továbbá az is, hogy a különféle alkatrészeket külön-külön tudják kezelni, annak érdekében, hogy sehol ne keletkezzen feleslegesen tárolt anyag. Az új megoldás az e-kereskedelem területén is sikeresen alkalmazható, ahol egy-egy árucikket kell a végfelhasználó számára kiválasztani és rendezni, majd hatékony anyagmozgatási eljárással a célhelyre eljuttatni. A darabáruk szállítására gyakran használnak görgős ketreceket. A gyalogkíséretű vontatótargoncák, mint például a Toyota Tracto W sorozat  jó megoldást jelentenek az ergonómia javítására, és biztonságosabbak, mint a kézzel szállított ketrecek. A gyalogkíséretű vagy beülős vontatási megoldások  a különálló árucikkek szállításához jó alternatívát jelentenek a hagyományos targoncák helyett. Ezek a járművek biztonságosak, könnyen manőverezhetők, és egyaránt alkalmasak raklapok, illetve különálló árucikkek szállítására is.

 

 

 

Egyszerre több terhet is kell párhuzamosan mozgatni?

Hatékonyan kihasználható, vontatott szerelvények

A szállítókocsikból álló, vontatótargoncával mozgatott szerelvény páratlan rugalmasságot biztosít a szállítható termékek és áruk terén. Többféle teherszállító megoldás közül választhat, amelyeket összeválogatva hatékony szállítást lehetővé tévő szerelvény állítható össze. Ez a megoldás lehetővé teszi a különböző méretű rakományok kezelését, az egy vagy mindkét oldalról történő rakodást, az áruk raklapok, dobozok vagy más rakományhordozók segítségével való mozgatását. A vontatási megoldások lehetővé teszik a munkaerő hatékony felhasználását, és maximalizálják a vállalkozás hozzáadott értékét.

 

 

 

Tekintse meg valamennyi vontatótargoncánkat

Racionalizálni kívánja a gyártási folyamatokat?

Kiszállítás pontos időben

 A villástargoncák nélküli anyagmozgatás egyik alappillére az utánpótlás talajon való tárolása helyett az áruk készletfogyással párhuzamos pótlása. A Toyota Tracto TSE  típushoz hasonló vontatótargoncák kiválóan alkalmasak az előre meghatározott útvonal mentén folyó, ismétlődő munkavégzésre, ahogyan használhatók az áruszállító kocsik felvételére és leadására is. A vontatótargoncák nagyon hasznosak, ha a cég a JIT (Just In Time) és Kanban folyamatot alkalmazza. Így kisebb a szűk keresztmetszetek kockázata, nagyobb rugalmasság, és racionálisabb munkamódszerek állnak rendelkezésre.

A vontatótargoncák elősegítik a hatékony anyagmozgatást, hiszen kevesebb emberre van szükség ugyanannyi áru mozgatásához, és mivel kevesebb berendezés van a területen, biztonságosabb a munkakörnyezetet és kevesebb a baleset.

Toyota Lean Academy

A fokozódó intenzitású e-kereskedelemben tevékenykedő ügyfelek sokkal rugalmasabb megoldásokat igényelnek?

Optimalizált komissiózás

Az e-kereskedelem egyik velejárója, hogy az ügyfelek nagyon gyorsan meg szeretnék kapni a megrendelt árut. Ezért fontos, hogy az egy- és többdarabos komissiózás gyorsan, könnyen és zökkenőmentesen történjen. Az igény szerint kialakított polcokkal ellátott, dedikált vontató- és kocsimegoldások optimalizálhatják az e-kereskedelem komissiózási feladatait. A vontató targoncák készletfeltöltésre is használhatók, hiszen nagy mennyiségű és kis méretű darabárut egyaránt képesek többféle helyre szállítani.

Kapcsolatfelvétel

Ugye Önnek is fontos a gépkezelők biztonsága és kényelme?

Biztonságos üzem

A villa nélküli felhasználás során a kezelők mindent akadálymentesen látnak a gép kezelőállásából. A vontatógépek maguk mögött vontatják a teherszállító kocsikat, és csak előre haladnak, ami nagy előny a láthatóság és a többi vontatógép vezetőjével való kommunikáció szempontjából.

 A biztonság különösen zsúfolt és nagy forgalmú helyeken, például a repülőtereken kiemelt fontosságú. A vezetőüléses vontatótargoncák, például a Simai termékcsalád tagjai , ráadásul teljesen zárt fülkével rendelkeznek, és minden időjárási helyzetben kényelmes munkakörülményeket biztosítanak a kezelőknek a hosszú távú vezetés során.

A villástargoncáknak a villa nélküli targoncákra való leváltása gyökeres változást jelent a cég életében. Ezért nagyon fontos a munkatársakat megfelelő képzésben részesíteni, amely során elsajátíthatják a vontató targoncákkal végzett anyagmozgatás alapjait.

 

Tekintse meg valamennyi vontatótargoncánkat

Automatizálni szeretné a raktárban végzett tevékenységeket?

Ismétlődő anyagmozgatási feladatok

Optimalizálja az áruk mozgását, miközben minimalizálja a károkat, a műveletek elvégzéséhez szükséges időt és költségeket. Mindennek köszönhetően az értékes emberi munkaerő az ismétlődő műveletek helyett a nagyobb figyelmet igénylő, fontosabb feladatokra csoportosítható át. Az anyagmozgatás automatizálásával könnyebben hajthatók végre pontosan időben a kiszállítások, az anyagmozgatási feladatok pedig teljesen racionális alapokra  helyezhetők át. Az automatikus vontató targoncák kiválóan alkalmasak a gyakorta ismétlődő feladatok ellátására, és pontosan, valamint biztonságosan szállítják az árut a kijelölt helyre. Érdemes standard vontatótargoncákkal kezdeni, majd a működés optimalizálása után átállhat félig vagy teljesen automatizált megoldásra.

 

 

A Toyota és az automatizált vontatás megvalósítása

Ezt is érdemes elolvasni

Targoncavezető a BT Movit vontató targoncán egy autógyárban

Gyártás

Büszkék vagyunk arra, hogy mindig a legmegfelelőbb megoldásokat kínáljuk, hogy segítsünk Önnek a gyártási folyamat megvalósításában.

Tudjon meg többet >

Az félautomata targonca vízszintes szállítást végez

Automata megoldások

Automata targonca- és teherhordó szerkezeteink fejlett és rugalmas megoldásokat kínálnak a hatékonyabb, költséghatékony árumozgatásra. 

Tudjon meg többet >

Lítiumion: Jövő a jelenben

Karbantartásmentes akkumulátorok, amelyek lehetővé teszik, hogy a targoncák éjjel-nappal működjenek. Tudjon meg többet lítiumion-akkumulátorainkról, amelyek következő Toyota targoncájának energiaforrásai lehetnek.

Tudjon meg többet >

Toyota Lean Academy

A Toyota-nál büszkék vagyunk arra, hogy a lean, azaz a racionális gondolkodás tőlünk ered. A lean, azaz racionalizált gondolkodásmód az elmúlt évtizedekben alakult ki, és mára valamennyi ágazatában világszerte sikeresen meghonosodott.

Bővebb információ>

Összes törlése