Jishuken projekt

Az eredeti Toyota Jishuken módszert előszeretettel alkalmazzuk projektmodellként, amivel hatékonyan gyorsítható a cég előrelépése. A jishuken projekt során egy adott problémát vagy folyamatot elkülönítve vizsgálunk és oldunk meg.

Sok japán kifejezéshez hasonlóan a jishukent sem könnyű egyetlen szóval lefordítani, azonban nagyjából azt jelenti, amikor valaki önszántából lép a fejlődés útjára. A folyamatos fejlődés szempontjából ez a hozzáállás nélkülözhetetlen.

- Ji: saját magam
- Shu: Motiváció
- Ken: Tanulás és képzés

A jishuken célja:
Emberi erőforrások fejlesztése
A cég megerősítése

A jishuken projekt során az Ön által mindenképpen javítandónak kijelölt, a cég céljaihoz kapcsolódó területre összpontosítunk. A TLA-szakértőkből és az Ön munkatársaiból álló jishuken csapat a Toyota szabványos munkamódszereivel és eszközeivel, például a Yamazumi táblázat, kombinációs táblázat stb. segítségével behatóan elemzi az aktuális helyzetet a hiányosságok feltárása és a fejlődési irány kijelölése érdekében.

A jishuken módszer egyszerre tartja kiemelten fontosnak a cég erősítését és az emberi erőforrások fejlesztését. Azzal, hogy a munkatársak a TLA-szakembereivel együtt alkotják a jishuken csapatot, a tudásanyag átadása a gembánál történik, ami erre kétségtelenül a legjobb hely. Az ismeretek elsajátítása garantált, hiszen a jishuken csapat együtt jelöli ki a fejlődés potenciális irányát. A jishuken módszer tisztán megfogalmazott tervet követ, és kiemelten kezeli a PDCA-eljárást, amely a gyors és hatékony végrehajtás előtt alapos tervezést irányoz elő.

A jishuken projekt általában 6 hónapot vesz igénybe, amely során 40 napot töltenek el a Toyota Lean Academy tanácsadóival.

Ha többet szeretne tudni erről a modulról, vagy szakértőnkkel szeretné felvenni a kapcsolatot, töltse ki az alábbi űrlapot, mi pedig lehetőség szerint minél hamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Vissza a Toyota Lean Academy-hez >>

Tudjon meg többet a TPS rendszeréről

Lépjen kapcsolatba Lean csapatunkkal

Igen, szeretnék friss információkat kapni a jövőbeli lean képzésekről, betekintésről, tippekről és trükkökről.
Összes törlése