Ismerkedjen meg a csapattal

Stefano Cortiglioni

Munkakör: a Toyota Lean Academy vezetője
Nemzetiség: olasz
Munkavégzés országa: Olaszország
Régió: Dél-Európa

Szakmai életrajz: Gépészmérnöki mesterdiplomám és a Bologna Business School-on megszerzett Executive MBA végzettségem birtokában karrierem jelentős része a gyáriparhoz köthető. Korábban olyan vezető olasz cégeknél dolgoztam, mint például az ENI, a Merloni és a Ducati, majd ezt követően, 2005-ben csatlakoztam a Toyota családhoz. Ez kiváló lehetőséget kínált számomra, hogy megismerkedhessek Toyota termelési rendszerének, a Toyota Production Systemnek a működésével Japánban és az USA-ban is. 2010-től töltöm be az ügyvezetői igazgatói szerepet Toyota olasz gyáraiban, a Lean átalakulást vezetve. 2017 óta vezetem a Toyota Lean Academy-t Olaszországban, 2021 óta pedig én felelek Európa-szerte a Toyota Lean Academy működéséért. Ezen kívül én vagyok a szerzője a KoganPage gondozásában megjelent Toyota Methods and operating Models (Toyota módszerek és működési modellek) című könyvnek, amelyet nem csupán a legfontosabb olasz iskolák, hanem a Bod of MESA (Manufacturing Enterprise Solution Association) közössége is használ.

Az iparágban eltöltött évek: 20
Készségek: vezetési tanácsadás, üzemeltetés, logisztika, ellátási lánc

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean vezetés, lean átalakulási program, senior tanácsadó, LigitaLean
Területek: autóipar, ipari berendezések és logisztika

Linkedin profil

Matthias Bingel

Munkakör: regionális menedzser és senior TPS tanácsadó
Nemzetiség: német
Munkavégzés országa: Németország
Régió: Közép-Európa

Szakmai életrajz: Ipari mérnökként végeztem, és több mint 25 éve dolgozom a lean bevált gyakorlatok területén. Karrieremet a Volkswagennél kezdtem, ahol senior lean tanácsadóként és coach-ként dolgoztam, valamit a Volkswagen Consulting alapítótagja voltam. Ezt követően további tapasztalatra tettem szert lean vezetőként a vezető német gyártókkal együtt dolgozva. 2018-ban csatlakoztam a Toyotához, ahol az Academy révén átfogó tapasztalatra tehettem szert a Toyota Production System működésével kapcsolatban. Több mint 40 fő lean megvalósítási projektet vittem véghez különböző iparágakban és én vagyok a szerzője a Prozessoptimierung durch KVP: Eine Erfolgsstrategie zur kontinuierlichen Verbesserung auch Ihres Bereiches (Folyamatoptimalizálás CIP-n keresztül: Sikerstratégia az ön területének folyamatos fejlesztéséért). Eddigi tapasztalataim alapján hiszem, hogy: „Nagyon sokan ki tudják számítani a költségeket, kevesen tudnak azonban igazi lean értéket mérni”.

Az iparágban eltöltött évek: 27

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean vezetés, lean átalakulási program, lean adminisztráció
Területek: autóipar és beszállítók, gépipar, vegyipar, kereskedelem, bankok

Xing  | Linkedin profil

Olivier Bessin

Munkakör: regionális menedzser és senior TPS tanácsadó
Nemzetiség: francia
Munkavégzés országa: Franciaország
Régió: Nyugat-Európa

Szakmai életrajz: 1996 óta vagyok a Toyota család büszke tagja. A Toyotánál eltöltött éveim alatt olyan pozíciókban és környezetben nyílt alkalmam a TPS gyakorlására, mint például a gyártás, beszállítófejlesztés, logisztika, stb. A korábbi pozícióimban olyan területeken dolgozattam közvetlenül a TPS-sel, mint a gyártási technika, új beruházások, kaizen beszállító és az ipari menedzser. TPS képzések és egyéb projectek révén több, mint húsz alkalommal látogattam el Japánba, és abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy 5 Toyota Senseitől sajátíthattam el a TPS-t. Jelenleg a nyugat-európai régió regionális menedzsere és senior TPS tanácsadó pozíciót töltök be.

Az iparágban eltöltött évek: 25

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean vezetés, lean átalakulás, lean képzés
Területek: Logisztika, gyártás, beszállítófejlesztés

Linkedin profil | Kapcsolatfelvétel/megkeresés előadóként

Denis Bosser

Munkakör: TLA menedzser, Franciaország
Nemzetiség: francia
Munkavégzés országa: Franciaország
Régió: Nyugat-Európa

Szakmai életrajz: 2004-ben lettem a Toyota család tagja, s azóta számos különböző területen dolgoztam, a gyártástechnológiától egyészen a teljes gyártási folyamat felügyeletéig (ideértve a termelést, logisztikát, gyártási minőséget és karbantartást) 15 éve vezetem és fejlesztem a TPS-t a Toyota egyik európai létesítményében. 4 olyan japán senseitől volt lehetőségem tanulni, akik az üzemeltetés különböző területeire specializálódtak. Mára a Toyota módszer a részemmé vált, és ez állhatatosságot, elköteleződést és gyakorlást kíván.

Személyes mottóm: „A fejlődés addig végtelen, amíg máshogy nem gondoljuk”.

Az iparágban eltöltött évek: 25

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean vezetés, lean átalakulás 
Területek: gyártás, logisztika, minőség, beszállítófejlesztés

Linkedin

Jorge Medina

Munkakör: TLA menedzser, Spanyolország
Nemzetiség: spanyol
Munkavégzés országa: Spanyolország

Szakmai életrajz: Ismerve a Toyota legendás lean stratégiáját, valamint azzal a szándékkal, hogy teljesen átfogó képet kaphassak a Toyota Production System működéséről, illetve annak kiváló eredményeiről, 2018-ban csatlakoztam a Lean Academy-hoz.

Nem csupán a környezet optimalizálásával és feldolgozásával kapcsolatban rendelkezem nagy tapasztalattal, hanem konzultációs háttér és a módszertani megközelítés átfogó ismeretével is büszkélkedhetek; összhangbanTaiichi Ohno egyik legikonikusabb idézetével: „Ahol nincsenek standardok, ott nem is lehet kaizen.”

Az iparágban eltöltött évek: 4

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean vezetés, lean átalakulási programok
Területek: gyártás, logisztika, viszonteladás

Linkedin

Lydia van den Bogaard

Munkakör: TLA menedzser, Hollandia
Nemzetiség: holland
Munkavégzés országa: Hollandia
Régió: Hollandia

Szakmai életrajz: Az eddigiek során számos szerepkörben kipróbáltam magam, s a standardizálás és a strukturálás mindig is a kulcskompetenciáim közé tartoztak. Sohasem adom fel könnyen, mindig a legjobbra törekszem és fejlődés különböző módjait keresem. Mindig a tények alapján hozok döntést, a meggyőződéseim alapján a Toyota Way értékek és TPS lelkes rajongójává váltam. Szeretek emberekkel dolgozni, segíteni nekik, támogatni őket, hogy javulhasson a mindennapi munkájuk. Lelkes és elkötelezett tréner vagyok többek közt az 5S, minőségirányítás és a TIBP (A3) területén.

Az iparágban eltöltött évek: 38

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean átalakulás programok, tréningek és workshopok
Területek: logisztika és gyártás

Linkedin profil

Viktor Brandon Leek

Munkakör: TLA menedzser, Svédország
Nemzetiség: svéd
Munkavégzés országa: Svédország
Régió: Svédország

Szakmai életrajz: Az ügyfelekkel való együttműködés során egész karrierem alatt azt tartottam szem előtt, hogy segíthessek nekik folyamataik fejlesztésében minden kulcsfontosságú terület teljesítményének javításával. A cél a sikeres üzleti eredmények elérése, boldog ügyfelek, elégedett munkavállalók és persze mindemellett a tulajdonosi elképzelésekkel összhangban lévő profit margin elérése. Számos vezetői tanácsadóként eltöltött év után, mely során minden iparából dolgoztam együtt ügyfelekkel, a Toyota család tagja lettem, s így tovább bővíthettem a TPS és lean ismereteimet, ami lehetővé tette számomra ezen tudás megosztását, segítve az ügyfeleket a lean-útjuk során.

Az iparágban eltöltött évek: 10
Készségek: menedzsment, folyamatok, logisztika, ellátási lánc

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean átalakulás, lean felmérés, folyamatos fejlődés
Területek: gyártás, logisztika, beszállítófejlesztés

Linkedin profil

Niklas Johansson

Munkakör: Lean szakértő Svédország
Nemzetiség: svéd
Munkavégzés országa: Svédország
Régió: Svédország

Szakmai életrajz: Nem csupán a Toyota család büszke tagja lehetek, hanem számos fontos nemzetközi szervezetnél, különböző üzleti szektorokban szerzett, átfogó projektmenedzseri tapasztalattal rendelkezem olyan területeken is, mint a logisztika, termelés és anyagkezelés.

A Toyotánál eltöltött éveim alatt, valamint korábbi megbízásaim során a lean filozófia mindig is vezérfonálként szolgált számomra.

Az iparágban eltöltött évek: 13
Készségek: projektmenedzsment, logisztika, gyártás, termeléstervezés, anyagkezelés

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean konzultáció, projektmenedzsment
Területek: Gyártás, logisztika, anyagkezelés

Linkedin profil

Jan Bjerge

Munkakör: TLA menedzser, Dánia
Nemzetiség: dán
Munkavégzés országa: Dánia
Régió: Észak-Európa

Szakmai életrajz: Mindig is a Toyota Way filozófia és a Toyota Production System lelkes hirdetője voltam és nagyon büszke vagyok, hogy a Toyota család tagja lehetek. Karrierem során a lean gondolkodás szem előtt tartásával különböző intézményi szinteken dolgoztam, különféle környezetekben és iparágakban az autógyártástól, a gépi, szolgáltatói, elektronikai és élelmiszeripari szektoron át egészen az egészségügyig és a közszféráig. Az iparágak széles köre lehetővé tette a különféle problémák mélyebb megértését, valamint azt, hogy hogyan lehet olyan megoldást találni, ami biztosítja a fenntartható és jövedelmező változást a szervezeten belül a személyi képességek és a vezetői elköteleződés maximalizálása mellett. Japán senseiekkel együtt dolgozva megtanultam, hogy ha érték- és kulturális változást szeretnénk elérni, akkor a felsővezetői elköteleződés és az emberek bevonódása kulcsfontosságú, mert ez biztosítja az egységes kaizen folyamatot, folyamatosan és teljes mértékben a kívánt cél megvalósításán dolgozva.

Az iparágban eltöltött évek: 15
Készségek: menedzsment, folyamatok, logisztika, ellátási lánc, üzleti és stratégiai fejlesztés

Lépjen kapcsolatba velem, ha tanácsra van szüksége az alábbiakkal kapcsolatban:

Szolgáltatások: lean vezetés, lean átalakulási program, lean képzés és problémamegoldó technikák
Területek: Gyártás, ellátási lánc, optimalizálás, logisztika, kormányzat

Linkedin profil

Sam Nomura

Nomura-san a megkérdőjelezhetetlenül a TPS sensei-ünk, több mint 50 éves TPS megvalósítási tapasztalattal a Toyota csoporton belül. Elsőként rendelkezett nemzetközi senior vezetői pozícióval a Toyota Motor Coroporationnél, majd ezt követően a Toyota Industries Corporationhöz kerülve a Toyota Material Handling Group (TMHG) senior TPS tanácsadója volt több mint 10 éven át.
Nomura-san kivételes TPS alaptudást hoz a csapatba, minőségmenedzsmentre szakosodva.

Nomura-san TMHG-nél eltöltött tanácsadói időszakának egyik jellegzetessége, hogy visszajelzéseit mindig kézzel írta, A3-as formátumban. Több mint 300 darab A3-ast adtak ki támogatása alatt és Nomura-san tanácsát követve a TMHG-nál sikeresen javítottuk a belső és külső minőségi teljesítményt, több mint 80%-kal.

Nomura-san rendelkezésre állása korlátozott és exkluzív, ezért bizonyos idő szükséges ahhoz hogy az ő támogatása elérhető legyen.

Toyota Lean Academy hálózat

Találja meg a Toyota Lean Academy tanácsadóját.

Helyi tanácsadó

Albania

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Austria

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: matthias.bingel@toyota-industries.eu

Belgium

Advisor: Olivier Bessin, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: olivier.bessin@toyota-industries.eu

Bosnia and Herzegovina

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Bulgaria

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Croatia

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Cyprus

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Czech Republic

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: matthias.bingel@toyota-industries.eu

Denmark

Advisor: Jan Bjerge, TPS & TLA Manager, Denmark
Contact information: jan.bjerge@dk.toyota-industries.eu

Estonia

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Finland

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

France

Advisor: Denis Bosser, TLA Manager, France
Contact information: denis.bosser@fr.toyota-industries.eu

Germany

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: Matthias.Bingel@toyota-industries.eu

Greece

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Hungary

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: matthias.bingel@toyota-industries.eu

Iceland

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Ireland

Advisor: Olivier Bessin, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: olivier.bessin@toyota-industries.eu

Italy

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Kosovo

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Latvia

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Lithuania

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Macedonia

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Malta

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Moldovia

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Montenegro

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Netherlands

Advisor: Lydia van den Bogaard, TLA Manager, Netherlands
Contact information: lydia.vandenbogaard@nl.toyota-industries.eu

 

Norway

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Poland

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: matthias.bingel@toyota-industries.eu

Portugal

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Romania

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: matthias.bingel@toyota-industries.eu

Serbia

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Slovakia

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: matthias.bingel@toyota-industries.eu

Slovenia

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Spain

Advisor: Jorge Medina, TLA Manager, Spain
Contact information: jorge.medinagonzalez@es.toyota-industries.eu

Sweden

Advisor: Viktor Leek, TLA Manager, Sweden
Contact information: viktor.leek@se.toyota-industries.eu

Switzerland

Advisor: Matthias Bingel, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: matthias.bingel@toyota-industries.eu

Turkey

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

Ukraine

Advisor: Claus Christensen, Acting Head of Toyota Lean Academy
Contact information: claus.christensen@toyota-industries.eu

United Kingdom

Advisor: Olivier Bessin, Regional Manager & Senior TPS Advisor
Contact information: olivier.bessin@toyota-industries.eu

Hálózatunk

Kattintson a térképre, ha további információt szeretne megtudni Toyota Lean Academy tanácsadóinkról.

Összes törlése