6 döntő kérdés a vontató targoncák megfelelőségét illetően

A minőség, a hatékonyság és a magas biztonsági követelmények folyamatos kihívások elé állítják a vállalkozásokat, ami különösen az e-kereskedelem és az internetes vásárlás fokozódó térnyerésével válik igazán érezhetővé. A hatékonyságot javító kezdeményezések többnyire a teljesítmény növelését célozzák, ami egyúttal nagyobb mennyiségű termék és anyag mozgatásával is jár. Mindez természetesen a teljes munkafolyamatra hatással lehet, ami alól a komissiózás és a repülőtéri logisztika sem kivétel. A változások nyomán előfordulhat, hogy a cégnek alaposan át kell gondolnia anyagmozgatási tevékenységét, hogy a teljesítménymutatók megőrzése mellett a biztonságot is fenntarthassa. Az egyik alternatíva az emelővilla nélküli targoncák alkalmazása lehet, amely lényegében egy vontató targonca által mozgatott szállítókocsikból álló szerelvény. 6 egyszerű kérdést megválaszolva Ön is könnyen eldöntheti, hogy miképpen fokozhatják cége hatékonyságát a vontató targoncák.

1. Paletták helyett kezeli az elemeket?

A gyártásban, ahol a lean just-in-tme elvnek köszönhetően az adott terméknek az adott helyen kell lennie, az anyagmozgatásnak elengedhetetlenül szükséges a precíz folyamatvégzés. Az e-kereskedelemben, ahol az egyedi termékeket választják ki a végfelhasználóknak itt is szükséges hatékony anyagmozgatás.

A vontató megoldások megfelelő alternatívái a tradícionális targonca elveknek. Biztonságosak, könnyen manőverezhetőek és tökéletesek a paletták szállítására és az egyedi termékek pakolására.

2. Több terméket mozgat egyszerre?

A szállítókocsikból állóvontató targonca páratlan rugalmasságot biztosít a szállítható termékek és áruk terén. Többféle teherszállító megoldás közül választhat, amelyeket összeválogatva hatékony szállítást lehetővé tévő szerelvény állítható össze. Az új rendszerrel különféle méretű terhek szállíthatók, az egyik vagy mindkét oldalról rakodható kocsikra raklapok is helyezhetők, így a rendelkezésre álló munkaerő a legmagasabb szinten használható ki, ezzel jelentősen hozzájárulva a nagy hozzáadott értékű feladatok zökkenőmentes végrehajtásához.

3. Racionalizálni kívánja a gyártási folyamatokat?

A villástargoncák nélküli anyagmozgatás egyik alappillére az utánpótlás talajon való tárolása helyett az áruk készletfogyással párhuzamos pótlása. A vontató targoncák ideálisak a folyamatos üzemre, amely során a járművek előre kijelölt helyeken megállva felvesznek vagy leadnak szállítókocsikat.

A vontató targoncák minden eddiginél hatékonyabbá teszik a munkavégzést, hiszen sokkal kevesebb ember szükséges ugyanannak az árumennyiségnek a mozgatásához, miközben az üzem padlóján tárolt kevesebb eszköz és áru miatt biztonságosabb lesz a munkakörnyezet, kevesebb lesz a baleset, alacsonyabb lesz a teljesítménycsökkenés kockázata, illetve jóval rugalmasabban hajthatók végre a legkülönfélébb feladatok is, aminek köszönhetően a munkavégzés egésze lényegesen racionálisabb alapokon nyugszik.

4. A fokozódó intenzitású e-kereskedelemben tevékenykedő ügyfelei sokkal rugalmasabb megoldásokat igényelnek?

Az e-kereskedelem egyik velejárója, hogy az ügyfelek nagyon gyorsan meg szeretnék kapni a megrendelt árut. Ezért fontos, hogy az egy- és többdarabos komissiózás gyorsan, könnyen és zökkenőmentesen történjen. A speciális igényeknek megfelelően tervezett, dobozok és kisebb tárgyak számára kialakított, állítható tárolókkal ellátott targoncák és kocsik megkönnyítik a megrendelések komissiózás közbeni válogatását. A vontató targoncák készletfeltöltésre is használhatók, hiszen nagy mennyiségű és kis méretű darabárut egyaránt képesek többféle helyre szállítani.

5. Ugye Önnek is fontos a gépkezelők biztonsága és kényelme?

Emelővillák nélkül az oszlop se zavarja a kilátást, a gépkezelők tökéletes, akadálymentes kilátást élvezhetnek a vezetőülésből. A vontató targoncák a teherszállító kocsikból álló szerelvény vontatását végzik, és mindig előremenetben haladnak, szemben például az emelőtargoncákkal, amelyeknek gyakran kell tolatniuk is, amit néha korlátozott kilátás mellett kell végrehajtaniuk.

A biztonság különösen zsúfolt és nagy forgalmú helyeken, például a repülőtereken kiemelt fontosságú.  A vezetőüléssel ellátott vontató targoncák további előnye a magasabb fokú kényelem, amely leginkább hosszabb távolságok és kedvezőtlen időjárás esetén szembetűnő.

A villástargoncák villákat nem használó targoncákra való leváltása gyökeres változást jelent a cég életében. Ezért nagyon fontos a munkatársakat megfelelő képzésben részesíteni, amely során elsajátíthatják a vontató targoncákkal végzett anyagmozgatás alapjait.

Automatizálni szeretné a raktárban végzett tevékenységeket?

Az automatizálás optimalizálja az áruk mozgását, miközben minimalizálja a károkat, a műveletek elvégzéséhez szükséges időt és költségeket. Mindennek köszönhetően az értékes emberi munkaerő az ismétlődő műveletek helyett a nagyobb figyelmet igénylő, fontosabb feladatokra csoportosítható át.
Az automatikus vontató targoncák kiválóan alkalmasak a gyakorta ismétlődő feladatok ellátására, és pontosan, valamint biztonságosan szállítják az árut a kijelölt helyre.

Az Ön vállalkozása számára megfelelőek a villástargoncák?

A vontató targoncák főleg a következő felhasználási területeken bizonyulhatnak előnyösnek. Természetesen nem kell minden folyamatot ilyen targoncákra bízni, hanem elég lehet néhány, kijelölt tevékenységet átállítani rájuk.

  •  gyártás
  • e-kereskedelem
  • komissiózás
  • repülőterek
  • egyszerű anyagmozgatási műveletek

Tudjon meg többet a vontató targoncákról
Összes törlése