A Toyota Traigo80 modellekkel a Limburgs Bandag Bedrijf elektromos megoldásokra vált

A Q-TEAM Group csoport tagjaként funkcionáló Limburgs Bandag Bedrijf (LBB) az elektromos meghajtású Toyota Traigo80 modellekkel megkezdte a fokozatos átállást. A gumiabroncsokkal foglalkozó cég a legfejlettebb újrafutózási technológia révén második, sőt harmadik alkalommal is használhatóvá teszi a gumiabroncsokat.

Az LBB bemutatása

A Limburgs Bandag Bedrijf a személygépkocsikon, a teherautókon, a buszokon és a mezőgazdasági gépeken használt abroncsok felújítására és javítására szakosodott. A Bandag Bridgestone vállalattal együttműködésben évente körülbelül 14 000 gumiabroncsot újítanak fel. 

Adatok

  • Szektor: Gumi és gumiabroncsok
  • Hely: Hasselt, Belgium
  • Targoncák száma: 6 ellensúlyos targonca (gáz és elektromos meghajtással)
  • Felhasználási terület: gumiabroncsok kezelése és szállítása

Az LPG-meghajtású modellek felváltása elektromos targoncákkal

„Jelenleg hat targoncát használunk a telephelyen. Három gépünk gázüzemű, a másik három elektromos meghajtású. Terveink szerint a maradék gázüzemű targoncát is lecseréljük elektromosra” – mondja Stefan Lesage, az LBB vezetője. „Ez azért nehéz, mert nem csupán szállítjuk a nehezen kezelhető abroncsokat, hanem használjuk is őket.” 

Az LLB elavult targoncaflottát üzemeltetett, hiszen a gépek körülbelül 20 évesek voltak. Nyilvánvaló, hogy le kellett cserélni őket, a cég pedig megvizsgálta a lehetőségeket. „Így kerültünk kapcsolatba a Toyota Material Handlinggel, és közbenjárásukkal az első két gázüzemű gépet elektromosra cseréltük” – folytatta Stefan. 

„Mivel újrahasznosítással foglalkozunk, ami végső soron zöld üzletág, egyértelmű, hogy minden tevékenységünket ilyen profillal szeretnénk végezni. Ezért is álltunk át elektromos targoncákra" – tette hozzá. 

Hatékony teherautó-rakodás speciális adapterekkel

A Toyota Material Handling és partnerük, az adapterekre specializálódott Durwen látogatása után részletesebben átbeszélték a targoncakonfiguráció műszaki paramétereit. Speciális megfogót szerettek volna használni. 

„A gumikat egy speciális adapterrel fogjuk össze 8–12 darabos egységbe. Így a be- és a kirakodás során is jóval hatékonyabban tudjuk kezelni a különféle árucikkeket” – magyarázza Stefan. 

Kényelem és biztonság 

Az LBB kiemelkedő fontosságot tulajdonít a munkavállalók kényelmének és biztonságának.  „Mivel kollégáink a munkaidő nagy részét egész nap a szabadban, targoncán ülve töltik, és az időjárás gyakran kedvezőtlen, kiemelten fontos, hogy kényelmesen és biztonságosan tudják végezni feladataikat. A kifejezetten csendes targonca jelentős mértékben fokozza a munkakörnyezet kényelmét.”

A targonca különböző biztonsági rendszerei hasznos funkciók, mert nem mindig áll rendelkezésre külön felügyelet. 

Megbízható szolgáltatás 

Az LBB olyan partnert keresett, aki mind a tudás, mind pedig a szolgáltatás terén megbízható. 

„A Toyota Material Handling melletti döntés nem csupán a gépkezelők számára, hanem nekem is jó választásnak bizonyult” – ismeri el Stefan. „Még a kisebb ütközések után szükséges javítás is nagyon gyorsan megtörténik.” 

„Meleg szívvel ajánlom a Toyotát mindenkinek, mert a márka prémium minőséget képvisel, ahogyan a cég által biztosított szolgáltatások és szerviz is nagyon magas szintű” – foglalja össze pár szóban az együttműködés előnyeit. 

A Traigo80 modell megismerése
Összes törlése