A home24 és a Toyota Material Handling egyesíti erőit a bútorszállítás optimalizálása érdekében

A Toyota Material Handling megbízható anyagmozgató berendezésekkel segíti a home24 céget a jobb raktári folyamatok kialakításában, valamint a bútorok hatékony kiszállításában

Adatok

  • Cég: home24
  • Hely: Halle, Németország
  • Szektor: kiskereskedelem
  • Alkalmazás: belső szállítás, tárolás
  • Targoncák: 39 elektromos palettázó targonca, 15 tolóoszlopos targonca, 1 elektromos rakatoló, 1 vontató targonca

Európa és Brazília egyik vezető online lakberendezési áruházaként a home24 számára kiemelten fontos az ügyfelek elégedettsége, amelyet jól szervezett logisztikai munkafolyamatokkal igyekeznek biztosítani. A Toyota Material Handling hatékony támogatást nyújt a home24 németországi Halléban elhelyezkedő raktárában végzett anyagmozgatási műveleteihez. A Toyota megbízható anyagmozgató berendezéseinek segítségével a home24 hatékonyan és eredményesen tudja kiszállítani a megrendelt árukat.

A home24 bemutatása

A home24 a kontinentális Európa és Brazília egyik vezető otthoni és lakberendezési e-kereskedelmi platformja. A cég több mint 500 gyártótól származó 100 000-nél is több cikkel kínál egyedi választékot nagy és kis bútorokból, kerti bútorokból, matracokból és világítótestekből. A home24 székhelye Berlinben található, és világszerte több mint 1500 embert foglalkoztat. A platform hét európai országban érhető el: Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Hollandiában, Svájcban, Belgiumban és Olaszországban, valamint Brazíliában.

Tökéletesen megtervezett logisztikai folyamatok

A home24 a csomag méretétől és súlyától függetlenül ingyenes kiszállítást és visszaküldést kínál európai ügyfeleinek. „Az ügyfelek elégedettsége nagyon fontos számunkra: a legjobb szolgáltatást várják el. Ezért elengedhetetlen, hogy még a nagy méretű bútorokat is időben juttassuk el ügyfeleinkhez” – mondja Jens Kraska, a home24 raktározási projektvezetője. A raktár sikeres működése kulcsfontosságú az üzlethez, beleértve a tökéletesen összehangolt logisztikai folyamatokat is. Ezt a home24 új, Halléban található logisztikai központja teszi lehetővé. A 70 000 m²-es létesítmény 36 000 raktárhelyet tartalmaz, a tárolási magasság akár 10,50 méter is lehet.

„Valamennyi műveletünknek hatékonyan kell működnie. Ezért mindent meg kell tervezni és tökéletesen össze kell hangolni. Hogyan működhetne ez a jól használható technológia nélkül?” – teszi fel a kérdést Jens Kraska. A home24 magaspolcos folyamatainak megtervezéséhez a Toyota már a korai szakaszban részt vett a fejlesztésben, és a műszaki és logisztikai követelményekhez igazodó, személyre szabott anyagmozgató flottát tervezett.

Személyre szabott raktározás

A raktár különlegessége a tárolás: a polcokon nem raklapok, hanem kifejezetten bútorok tárolására tervezett görgős konténerek vannak. Ezért az árukat a raktáron belül szállító villástargoncáknak különleges követelményeknek kell megfelelniük: „Most 56 jármű üzemel a raktárban, köztük elektromos targoncák és tolóoszlopos targoncák is vannak. Jelenleg a flotta bővítését tervezzük” – fűzi hozzá Jens Kraska. Lars Kalisch, a Toyota Material Handling értékesítési vezetője 2014 óta ismeri a home24 vállalatot, és az első két elosztóközpont létrehozása (Ludwigsfelde – 2014), illetve (Walsrode – 2015) során hasznos tanácsokkal látta el őket.

Ergonomikus emelés

A bútorok 10,5 méteres magasságban történő mozgatása a legmagasabb szintű biztonságot igényli, amihez jó stressztűrő képességgel rendelkező gépkezelőkre van szükség. Az emelőoszlop normál vezérlése egyenletes sebességű, zökkenőmentes emelést és süllyesztést biztosít, ami lehetővé teszi a vezető számára, hogy nagyobb magasságban is precízen és biztonsággal végezhesse munkáját. Az ergonómia és a biztonság érdekében a tolóoszlopos targoncák üvegtetővel, valamint súly- és magasságkijelzővel vannak felszerelve.

A vezetőülésből nyíló kiváló körkörös kilátás megakadályozza a kezelő rossz testtartását. A nagyszerű kilátás lehetővé teszi a magasban lévő áruk könnyű tárolását és kiemelését is. A villakamerának köszönhetően a kezelő a képernyő segítségével minden árut pontosan tárolhat és kivehet.

Az együttműködés előnyei

Az üzem egészének sikere az összes folyamat szinergiáján alapul. A home24 által kínált különleges szolgáltatás az ügyfélspecifikus kiszállítás, amely megbízható belső áruforgalmat igényel. A „Mikor tudják kihozni?” kérdésre válaszolva az áru kiszállítása előtt időpontot egyeztetnek az ügyféllel. Erre a logisztika megszervezéséhez van szükség, és persze ahhoz, hogy minden zökkenőmentesen működjön együtt. A megfelelő targoncára van szükségünk a termékek szállításához, vagyis döntő fontosságú, hogy bízzunk az anyagmozgatásban” – hangsúlyozza Jens Kraska.

De nem csak a terméktechnológia volt az, ami kollégánkat meggyőzte arról, hogy a Toyotát válassza. „Nem szeretném, ha csak vásárlóként tekintenének rám. Ügyfél szeretnék lenni, akinek megvannak a saját igényei. Számomra ez inkább partnerség a Toyotával, mintsem együttműködés.” A Toyota és a home24 már tervezi a következő projekteket, hogy tovább optimalizálják a home24 logisztikai folyamatait. A jövőben a Toyota vontatóit is használni fogják a hallei telephelyen.

Fedezze fel teljes termékkínálatunkat
Összes törlése