BT Staxio elektromos palettázó rakatoló targonca

Emelőoszlop Útmutató

Kövesse az alábbi Emelőoszlop Útmutatót, amely elmagyarázza a különböző targonca emelőoszlopok közötti különbségeket. 

Milyen típusú emelőoszlopra van szüksége a targoncájához?

 

Az emelőoszlop-modellek széles választéka kapható. Melyik az ideális választás? Mielőtt emelőoszlopot választ, mindenképpen vegye figyelembe a magasságkorlátozásokat.

1. Milyen magasra kell emelnie?

Ha tudni szeretné, milyen magasra kell emelni az árukat egy adott helyen, keresse meg és mérje meg a legmagasabb polcot, majd adjon hozzá még 150–200 mm-t a mért értékhez. Ennek a plusz távolságnak köszönhetően a gépkezelő a polc szintje fölé emelheti az árut, így nem kell azt a polcon húznia, amikor felteszi vagy leveszi.

2. Milyen alacsonyan kell lennie a leengedett vagy behúzott emelőoszlopnak?

Egyes munkák során kapukon kell áthaladni. Járja be az épületet, és mérje meg a kapuk magasságát, hogy megtudja, milyen alacsonyan kell lennie a leengedett emelőoszlopnak. Ha az adott munka során teherautók rakterében is kell műveleteket végezni, akkor a teherautó méreteit is vegye figyelembe.

3. Ha teherautóra rakodja a terméket, két réteget helyez egymásra?

Szűk helyeken végzett munkáknál hasznos lehet az úgynevezett „szabad emelés” funkció. A szabad emelés funkciónak a villák úgy emelhetők fel egy bizonyos magasságig, hogy közben az emelőoszlop behúzva marad.

A termelékenység magas színvonalának megőrzésének érdekében azt a targoncát kell megtalálni, amely a legjobban illeszkedik az Ön speciális környezetéhez és működéséhez. Az emelőoszlop típusa különbséget a targoncák között: itt megtalálhatja az összes modellt, amelyek közül választhat.

Mono Emelőoszlop

 • Ez egy középen elhelyezett emelőoszlop.
 • Kis emelési magasságokhoz használható, amikor a kezelő gyakran dolgozik a targonca közelében, pl. ha munkaasztalként használja azt.
 • Könnyű az emelőoszlop körül manőverezni és nagyon alacsony a sérülések kockázata.

Csak a BT Staxio 0.8t és a BT Staxio 1t Kompakt termékeknél elérhető.

Szimplex emelőoszlop

 • Ez a fajta emelőoszlop egyetlen keretre támaszkodik és korlátozott emelési magassággal rendelkezik.
 • Az emelőoszlop maximális magassága még az emelés során is ugyanaz marad. 
 • Egy egyszerű meogldás, amely tökéletesen alkalmas olyan műveletekhez, amelyeknél nem szükséges a magas emelési magasság.

A BT Staxio 1-1,2 tonnás modelleknél elérhető

Kétrészes emelőoszlop – Duplex Tele

 • Ez egy kétrészes, középen elhelyezett hengerrel rendelkező emelőoszlop, amelyet gyakran alkalmaznak a nagy kapacitású villástargoncáknál.
 • Szabad emelési magassága 76 mm, így anélkül lehet vele vízszintes irányban árut szállítani, hogy fel kellene emelni az emelőoszlopot, vagy növelni kéne a minimális magasságát.

 •  Remekül használható teherautók be- és kirakodásánál és alacsony emelést igénylő munkáknál. Kapható a BT Staxio 1 t – 2 t modellekhez.

A BT Staxio 1t-2t modelleknél elérhető.

Kéttagú panorámás, szabad átlátású emelőoszlop Duplex Tele Panorámás

 • Ezt a kéttagú emelőoszlopot a két soldalán két munkahenger működteti.
 • Optimális kilátást biztosít a gépkezelő részére, miközben a villamozgatást is biztonságossá és egyszerűvé teszi.
 • Szabad emelési magassága 126-172 mm. Ezzel anélkül lehet vízszintes irányban árut szállítani, hogy az oszlop magasságát növelni kelljen. Remekül használható teherautók be- és kirakodásánál és alacsony emelést igénylő munkáknál.

Kapható a BT Staxio 1 t – 2 t modellekhez.

Kéttagú szabademeléses emelőoszlop – Duplex Hi-Lo

 • Kéttagú emelőoszlop teljes szabademeléssel.
 •  Munka közben nagy emelési magasság kis oszlopmagassággal társul.

 • Rakodáshoz használható kis belmagasságú csarnokokban, fedett teherautókon .

 • Kiváló a kilátás az emelőoszlopon keresztül.

Kapható a BT Staxio 1,2 t – 1,4 t modellekhez.

Háromtagú szabademeléses emelőoszlop – Triplex Hi-Lo

 • Háromtagú emelőoszlop teljes szabademeléssel arra az esetre, ha nagy emelési magasságra van szükség, de az emelőoszlop minimális magasságát korlátozni kell.
 • Tehát ha magas polcokat kell kiszolgálni alacsony kapukon áthaladva.
 •  Kiválóan alkalmas fedett teherautókon végzett rakodási műveletekhez, és általánosan használják elosztóközpontokban, raktárakban, és más, nagy magasságú munkák esetén. 

Kapható a BT Staxio 1,2 t – 1,4 t modellekhez.

Milyen típusú elektromos targoncát vásároljon?

Használja a Vásárlási útmutatónkat, amely segít kiválasztani a megfelelő modellt az elektromos és az elektromos rakatoló targoncáink kínálatából.

Tekintse meg Vásárlási Útmutatónkat

Miért a Toyotát válasszam?

Büszkék vagyunk arra, hogy a világ első számú minőségi anyagmozgató berendezések gyártója vagyunk. Tudjon meg többet az előnyeinkről és lépjen velünk kapcsolatba.

 

Bővebb információ

Toyota Bérgép Megoldások

Toyota Bérgép Megoldások

Célunk, hogy megfeleljünk minden, gépbérléssel kapcsolatos elvárásainak; minden időben. Segítünk optimalizálni flottáját a kézi hidraulikus raklapmozgatóktól kezdve a teljes flottáig, 1 naptól 7 évig. Tanácsot adunk a különféle bérelhető gépekkel, bérleti időtartamokkal, bérleti stratégiákkal kapcsolatos kérdésekben, hogy megtalálhassuk a legjobb megoldást.

Tudjon meg többet a bérgép megoldásokról

Segítségre van szüksége?

Könnyedén kapcsolatba tud lépni velünk, írjon nekünk a chat ablaknál vagy az alábbi linkre kattintva küldje el üzenetét.

Kapcsolatfelvétel

Összes törlése