Energiagazdálkodási politika

Az energiafelhasználással és fogyasztással kapcsolatos tevékenységünket az

ISO 50001:2018 szabvány és a vonatkozó jogszabályi előírásokkal összhangban végezzük működésünket.

A tevékenységünk során törekszünk a kisebb energiafelhasználással járó technológiák alkalmazási arányának javítására, javíttatására, az energiafelhasználás fokozatos csökkentésére, a cégcsoportnál található cégeknél támogatjuk az olyan energiahatékony termékek és szolgáltatások beszerzését, amelyek hatással vannak az energiagazdálkodás teljesítményére.

A Toyota Material Handling Europe célja, hogy az IPCC ajánlásainak megfelelően részese legyen az éghajlatváltozás megoldásának, és dekarbonizálja tevékenységét. A TMHE a nettó nullás működés felé vezető úton már több jelentős mérföldkövet tudhat maga mögött. 2012 óta például 29%-kal csökkentette saját tevékenységéből származó CO2-kibocsátását, legnagyobb svédországi létesítményében elérte a nettó nullás kibocsátást, és 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó villamos energiára állt át.

Emellett korábban kötelezettséget vállalt arra, hogy 2031-re nullára csökkenti az 1. és 2. körbe tartozó (a saját működése során keletkező és a vásárolt energiából származó) kibocsátás mennyiségét. 2031-ig a European Green Deal és a Fit for 55% célkitűzésnek megfelelően a 3. körbe tartozó (a teljes értékláncban közvetve keletkező) kibocsátás 55%-os csökkentésére törekszik.

A Toyota Material Handling Europe bejelentette, hogy mostantól minden európai üzemében 100%-ban megújuló energiaforrásból nyerik a villamos energiát, amihez nem kapcsolódik CO2-kibocsátás.

Toyota Material Handling Europe megerősítette, hogy európai üzemeiben 2021. április 1-jétől 100%-ban megújuló villamos energiát használ. Az átállás a szervezet minden európai egységét érinti, és jelentős előrelépést jelent az ambiciózus fenntarthatósági célok teljesítése irányában. Önmagában ez 15%-os előrelépést jelent a 2030-ra kitűzött, a működésből származó nulla kibocsátásra vonatkozó cél felé vezető úton.

Az energiafelhasználás szempontjából célul tűztük ki, hogy a szolgáltatásaink során folyamatosan fejlesztjük azon folyamatainkat, melyekben optimalizálni tudjuk az erőforrások felhasználását, figyelembevéve a külső és belső tényezőket, azok kockázatait és lehetőségeit.

Munkatársainktól, alvállalkozóinktól, cégcsoportunk tagjaitól elvárjuk, hogy munkájuk során betartsák az energiafelhasználással kapcsolatos előírásokat. Ennek érdekében munkatársainknak és alvállalkozóinknak, partnerinek rendszeresen szervezünk az energiagazdálkodás tudatosságát fejlesztő programokat. 

A Toyota Anyagmozgatás Kft vezetősége rendszeresen felülvizsgálja, felülvizsgáltatja az energiafelhasználással kapcsolatos előírások betartását.

A Toyota Anyagmozgatás Kft elkötelezi magát az energiagazdálkodási teljesítmény folyamatos javítására, az EgIR folyamatos fejlesztésére, támogatja az energiagazdálkodási teljesítmény javulást figyelembe vevő tervezést.

A Toyota Anyagmozgatás Kft vezetősége e politika betartását figyelembe véve optimalizálja a rendelkezésre álló erőforrások felhasználását.

Előírásaink betartásával jó példát mutatunk üzleti partnereinknek, környezetünknek és cégcsoportunk szervezeteinek.

Budapest, 2024.01.02

 

 

 

                                                             

Józsa Tamás

Managing Director

Toyota Anyagmozgatás Magyarország Kft

Összes törlése