Félautomatizálás a komissiózási teljesítmény javítása jegyében

A komissiózás ismétlődő és időigényes tevékenység. A gépkezelőknek gyakran kell fel- és leszállni a targoncáról az áru felvételéhez és a következő helyre való átálláshoz. Hogyan lehet ezt a folyamatot hatékonyabbá tenni?

Nagyobb hatékonyság távvezérelt komissiózással

A t-mote távvezérlő funkcióval felszerelt Toyota komissiózó targoncák fokozzák a az általános hatékonyságot, miközben elősegítik a biztonságosabb munkakörnyezet kialakítását. Minél több komissiózási feladatot kell ellátni, annál több időt lehet megtakarítani egy félautomata komissiózóval. 

t-mote

Akár 20%-kal nagyobb termelékenység

Távvezérelt koncepciónk lerövidíti a munkaciklus időtartamát, ami viszont növeli a kezelők komissiózási termelékenységét és zökkenőmentesebb komissiózási folyamatot eredményez. Azonos komissiózási ciklusok esetén a kézi vezérlésű komissiózó targoncákkal összehasonlítva a távvezérlésű targoncák használata akár 20% termelékenység növekedést is eredményezhet.

Toyota t-mote távirányítós komissiózás
t-mote

Akár 10%-kal kevesebb energiafogyasztás

A szabályozott gyorsulás és menetsebesség jóvoltából a fontos alkatrészek kevésbé kopnak, ezáltal élettartamuk hosszabb, tehát kevesebb lesz a szervizköltség is. A targonca működésének szabályozása az energiafogyasztás 10% csökkenését is eredményezi, ami szintén költségmegtakarítást jelent. 

Toyota t-mote távirányítós komissiózás
t-mote

Középpontban a gépkezelő

Mivel nem kell folyton fel- és leszállni a targoncáról, a gépkezelő kevésbé fárad, és a sérülések kockázata is alacsonyabb. A gépkezelő kezei szabadon maradnak a komissiózáshoz, mert a távirányításhoz elegendő csak az ujjakat használni. 

Toyota t-mote távirányítós komissiózás
t-mote

Biztonságosabb munkahely

A targonca biztonsági szkennerekkel van felszerelve, amelyek akár az 1 méterrel előtte lévő tárgyakat is érzékelik. Az ütközések és balesetek kockázatának megelőzése érdekében a targonca automatikusan megáll, vagy módosítja az útvonalát. Távvezérelt módban a targonca 4 km/h sebességgel halad, mozgására pedig külön villogó jelzőfényekkel figyelmezteti a közelben állókat. A gépek kis kijelzőjéről könnyen leolvashatók a legfontosabb paraméterek és figyelmeztetések. 

Hogyan működik a t-mote?

A komissiózási ciklus során számtalanszor kell le- és felszállni a targoncára. A BT Optio komissiózó targoncák a t-mote távvezérlő funkcióval lehetővé teszik a gépkezelő számára, hogy a munkához ne kelljen felszállni a targoncára. Az egy ujjal működtethető távvezérlővel a targonca játszi könnyedséggel irányítható az állványok közötti folyosókon. A kétgombos vezérlőt a mutatóujjon kell elhelyezni. Bal vagy jobb kézzel, kesztyűvel vagy kesztyű nélkül is használható.

A könnyen kezelhető, szabad kezes távvezérlő rendszernek köszönhetően a gépkezelő a targonca mellett vagy mögött lépdelve sokkal egyszerűbben veheti le a kívánt árucikket a polcról, majd teheti rá azt a teherszállítóra. 

Gyakran ismételt kérdések

Komissiózó targoncát keres?

Nézze meg webáruházunkban, vagy tekintse meg tartalomtárunkat. 

Komissiózó targoncák Tartalomtár

Összes törlése