Közelkép a targoncán lévő SAS logóról

TOYOTA SYSTEM OF ACTIVE STABILITY

A Toyota SAS - System of Active Stability, vagyis aktív stabilitásvezérlő rendszere valamennyi Toyota Tonero targonca alapfelszereltségéhez hozzátartozik. 20 éves működése során a rendszer hatékony és egyedi módon gondoskodott az áruk, a kezelők és a targoncák biztonságáról, mindem

A stabilitás, a megbízhatóság és a biztonság az anyagmozgatási folyamatok fontos összetevője. A Toyota ellensúlyos villástargoncáinak használata során a vezetéssel és a terhek emelésével kapcsolatban végzett műveletek stabilan és biztonságosan végrehajthatók, hiszen az SAS rendszer már jóval a veszélyes helyzetek kialakulása előtt működésbe lép. A targonca fontos üzemi paramétereit folyamatosan figyelve csökken a balesetek bekövetkezésének kockázata, és ezzel párhuzamosan maximálisra növelhető a megmozgatott raklapok száma.Ennélfogva az üzemeltetők minden zavaró körülménytől mentesen, a munkaidő teljes terjedelmében magasantarthatják a termelékenységi mutatókat.

PRECÍZEBBEN IRÁNYÍTHATÓ A NAPI ÜZEMBEN A TOYOTA SAS RENDSZERÉNEK KÖSZÖNHETŐEN

Gyorsabb és biztonságosabb tárolás, illetve polcra rendezés

Nagyon fontos, hogy a magasban végzett anyagmozgatási műveletek során a kezelő nyugodtan tudjon a feladatra koncentrálni, megóvva ezzel a munkatársak, az áru, a munkaeszközök és a környezet épségét. Ennek hatására sokkal több raklapot képes megmozgatni, ráadásul mindezt alacsonyabb üzemi költségek mellett. Az oszlopvezérlő SAS Mast Control nem csupán a teher magasságát és az oszlop helyzetét figyeli, hanem ezeknél a paramétereknél meghatározza az oszlop optimális döntési sebességét és szögét is. Ennek köszönhetően a minimálisra csökkenhet az oszlop kilengése, és a kezelők sokkal gyorsabban mozgathatják a magasban lévő raklapokat.

+ A gépkezelők magabiztosabbak és termelékenyebbek

+ A teher és az infrastruktúra sérülésének kockázata jelentősen lecsökken

+ Kevesebb baleset történik

+ Több raklapot lehet megmozgatni

+ Alacsonyabbak az üzemeltetési költségek

Tehergépkocsik magabiztosabb és hatékonyabb rakodása

Eltart egy ideig amíg a villát a raklap felvételéhez a kezelő vízszintes helyzetbe állítja. A SAS villastabilizáló funkció alkalmazásával a villa egyetlen gombnyomással vízszintes helyzetbe állítható, ezzel jelentősen megkönnyítve a kezelő munkáját, aki különösen nagyobb magasságokban hatékonyabban és termelékenyebben végezheti munkáját. A villastabilizálásnak köszönhetően az áruk egyenletesen és precízen rakodhatók, így nagy mértékben csökken az áruk és a polcrendszerek sérülésének kockázata, ami a költségek csökkenésével is jár.

+ A gépkezelők magabiztosabbak és termelékenyebbek

+ A teher és az infrastruktúra sérülésének kockázata jelentősen lecsökken

+ Több raklapot lehet megmozgatni

+ Alacsonyabbak az üzemeltetési költségek

Stabilitás megőrzése kanyarodás közben

Ha a targonca lassítás nélkül próbálja meg bevenni a kanyart, megnövekszik a baleset bekövetkezésének kockázata. Az SAS rendszer a legprofibb vezetőket megszégyenítő gyorsasággal akadályozza meg, hogy a túl gyorsan bevett kanyar miatt a kezelő, az áru vagy a targonca megsérüljön. A Tonero termékcsalád tagjain megtalálható a szabadalmaztatott SAS hátsótengely-stabilizátor is, amely a hátsó tengely billenésének automatikus zárolásával kanyarodás közben páratlan mértékben javítja az oldalirányú stabilitást.

+ A gépkezelők magabiztosabbak és termelékenyebbek

+ Kisebb a targoncasérülés kockázata

+ Kevesebb baleset történik

+ Több raklapot lehet megmozgatni

+ Alacsonyabbak az üzemeltetési költségek

Nagy távolságú szállítás sokkal kényelmesebben

A magát komfortosan érző gépkezelő lényegesen termelékenyebben és hatékonyabban végzi munkáját, mindamellett, hogy a kényelmes fülke munkavédelmi szempontból is tagadhatatlan előnyökkel jár. Az SAS kormányszinkronizálás automatikusan mindig azonos pozícióba állítja a kormánygombot az egyenes haladáshoz. A vezető ennélfogva a kormánygomb állásából következtethet a kormányzott kerekek állására, így biztonságosabban és termelékenyebben végezheti feladatát. A produktivitás és a biztonság további fokozása érdekében Tonero modelljeink hátsótengely-stabilizátorral is el vannak látva, amely a különféle talajtípusokon való mozgás során felülmúlhatatlan stabilitást és biztonságot szavatol.

+ A gépkezelők termelékenyebbek és kényelmesebb körülmények között végezhetik munkájukat

+ Több raklapot lehet megmozgatni

+ Alacsonyabbak az üzemeltetési költségek

Elektromos ellensúlyos targonca rakodás közben

Elektromos ellensúlyos targoncák

Az igen strapabíró Toyota elektromos ellensúlyos targoncák bel- és kültéri anyagmozgatási feladatok széles skáláján vethetők be

Tudjon meg többet >

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák kültéri munkavégzésen

Belsőégésű motoros ellensúlyos targoncák

Tonero modellek széles választéka könnyű, közepes vagy akár nagy igénybevételű rakodáshoz tervezve, ezek a targoncák jobb gyorsulást és emelési sebességet kínálnak, ezáltal növelve a produktivitást.

Tudjon meg többet >

Vezető a lítiumionos targoncán egy raktárépületben

Egyedi lítiumionos sorozatunk

A lítiumionos akkumulátorok energiahatékonysága 30%-kal nagyobb az ólomsavas akkumulátorokénál, jelentősen csökkentve ezzel a CO2-kibocsátást.

Tudjon meg többet >

Női targoncavezető

Operátor képzés

Ismerje meg, hogyan teheti biztonságosabbá és produktívabbá üzletmenetét a gépkezelői képzés.

Tudjon meg többet >>

Összes törlése