#WeDeliverForYou : Hogyan támogatja a Toyota Material Handling a kibocsátás csökkentését a 2024. évi párizsi olimpián – betekintés a játékok mögött, a háttérben zajló logisztikai műveletekbe

Kevesebb mint egy év múlva kezdődik a 2024. évi párizsi olimpia. Villamosítási stratégia a Tokió 2020-hoz képest 50%-kal alacsonyabb kibocsátási szint elérésére irányuló általános cél támogatására. A kommunikációs terv betekintést nyújt az áruk biztosításának és Európa-szerte történő mozgásának létfontosságú szerepébe

A Toyota Material Handling Europe a 2024. párizsi olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos partnere az anyagmozgató berendezések terén. Kevesebb mint egy évvel a játékok előtt a Toyota Motor Europe céggel szorosan együttműködve a vállalat most már bepillantást engedhet abba, hogy miként fogja támogatni azt a kötelezettségvállalást, hogy a 2024. párizsi játékok 50%-kal kevesebb CO2-t bocsátanak majd ki, mint a korábbi játékok.

A terv fontos része, hogy a CO2-kibocsátás minimalizálása érdekében valamennyi anyagmozgatási folyamathoz elektromos meghajtású targoncákat szándékoznak használni. A feladat nagy kihívást jelent, hiszen több mint 15 000 sportoló és 15 millió látogató felszerelését, étkeztetését és frissítőjét kell biztosítani. A Toyota gépeit a vállalat legújabb lítiumion-akkumulátorai hajtják majd.

A vállalat marketingigazgatója, Mark Peters kifejtette: „A játékokat tökéletes lehetőségnek tekintjük arra, hogy bemutassuk azokat a fejlett technológiákat, amelyek ma a zökkenőmentes és könnyű árumozgatáshoz már rendelkezésre állnak, beleértve nem csupán a legújabb és legtisztább energiaellátási megoldásokat, hanem az okostargoncák online követési lehetőségét is, ami természetesen a játékok során is működni fog majd. Az online működéssel gyűjtött adatok minden bizonnyal értékes háttéranyagként és viszonyítási alapként szolgálnak majd jövőbeli projektekhez. Emellett pontosan mérjük és dokumentáljuk a berendezéseink által generált kibocsátás mértékét, hogy megtudjuk, a későbbi, hasonló eseményeken mivel kell számolnunk. Alapvető filozófiánk része, hogy a fejlődés egyik elengedhetetlen eleme a mérés.”

A Toyota Material Handling egy kommunikációs programot is bejelentett, amely a játékokat megelőző hónapokban és a játékokkal párhuzamosan fut majd. Peters így folytatja: „A logisztikai ágazat valamennyiünk életében létfontosságú szerepet játszik. Ha csak az Európában élő több mint 750 millió ember napi szükségleteinek, például az élelmiszereknek, az italoknak és a gyógyszereknek a biztosítását vesszük figyelembe, már ez is óriási feladatnak bizonyul. Ehhez jön még mindaz, amit a vásárlók igényelnek, használnak és viselnek. A folyamat megállás nélkül, a nap 24 órájában zajlik, és a legtöbb ember számára általában láthatatlan. Ugyanakkor iparágunk hatalmas előrelépést tesz a hatékonyabb módszertan és technológia alkalmazása, az energia és a rendelkezésre álló humán erőforrások jobb kihasználása, valamint az ígéretes új automatizált megoldások bevezetése terén. Az elkövetkezendő hónapokban az olimpiai és paralimpiai játékokkal való kapcsolatunkat arra szeretnénk felhasználni, hogy a lehető legtöbb embernek betekintést nyújtsunk az anyagmozgatás világába.” 

A Toyota Material Handling Europe egy sor érdekes tényt és adatot oszt meg a logisztikai tevékenységekkel kapcsolatban, valamint betekintést nyújt az iparágban jelenleg alkalmazott fejlett technológiákba. A cég célja nemcsak a fogyasztókat biztosítani annak tekintetében, hogy jelentős lépéseket tesznek a környezeti hatások csökkentése érdekében, hanem az is, hogy az ágazatban rejlő lehetőségek feltárásával bevonzzák a tehetséges embereket.

Az olimpiai játékokhoz kapcsolódó másik kezdeményezés a Toyota „Start Your Impossible” programja, amelynek célja, hogy a dolgozókat arra ösztönözze, hogy az eseményt megelőző hónapokban vegyenek részt tevékenységekben és kihívásokban, beleértve a helyi közösségi projekteket is. A legjobbak jegyeket nyernek a paralimpiára. A tervek szerint 55 önkéntes fogja segíteni a játékokat.

A Toyota Material Handling Europe anyavállalata, a Toyota Industries Corporation a Toyota Csoport vállalatainak része. A Toyota 2015 óta tagja az olimpiai partnerprogramnak (TOP), és a Toyota Motor Corporation azóta mobilitási megoldásokkal és szolgáltatásokkal segíti a játékok lebonyolítását.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése