Toyota Lean Global Meeting 2023: a Toyota Production System fejlesztése több régióban

A Toyota Lean Global 2023-as találkozója fontos mérföldkő volt a Toyota Material Handling Group naptárában. A szeptember 6-án és 7-én megrendezésre került éves összejövetel világszerte kiváló alkalomként szolgált a csoport helyi vállalatai számára, hogy találkozzanak, eszmét cseréljenek, és áttekintsék a Toyota Production System (TPS) piaci tevékenységek területén való kihasználási lehetőségeit. Az idei rendezvény házigazdája a Bussy Saint Georges-ban működő Toyota Material Handling France volt, amely a Toyota Material Handling Group, a Toyota Material Handling International, a Toyota Material Handling North America (Toyota & Raymond) és a Toyota Material Handling Europe képviselőit hívta meg.

Első napEredmények és tervek megosztása

A kétnapos találkozó első napján az érdeklődők a résztvevő régiók előadásait hallgathatták meg. A régiók képviselői felváltva osztották meg eredményeiket és ismertették a 2024. pénzügyi évre vonatkozó terveiket. A résztvevők az ügyfelek és a munkavállalók TPS-tapasztalataival kapcsolatos LEAN filozófiával is foglalkoztak.

Az egyik központi téma a vállalat azirányú elkötelezettsége volt, hogy egyedi Toyota-élményt nyújtson az alkalmazottaknak. Ha a Toyotáról van szó, a cég termékei és vállalati kultúrája azonos elismerésnek örvend. Ehhez hozzátartozik a TPS-elvek mindennapi munkába való integrálása, a folyamatos fejlődés érzésének előmozdítása és a tisztelet kultúrájának ápolása a munkavállalók körében.

A másik kulcsfontosságú téma az ügyfél-megközelítés volt, amelyet az „optimalizálás-összekapcsolás-automatizálás” szlogennel fogalmaztak meg Ez is csak azt erősíti meg, hogy a vállalat elkötelezett a folyamatok racionalizálása mellett, hogy optimalizálja a hatékonyságot, jobb kapcsolatot alakítson ki az ügyfelekkel, hogy megértse az igényeiket, és az automatizációt kihasználva javítsa az ügyfelek általános tapasztalatait. Ez a hozzáállás kiemelten kezeli az ügyfélközpontú LEAN-gondolkodás (racionális gondolkodás) fontosságát.

 

Második nap: a Kaizen tevékenységek és a fő indikátorok áttekintése

A második és egyben utolsó napon azt tekintették át, hogy a gyakorlatban miképpen alkalmazza a Toyota Material Handling France a TPS-rendszert saját flottakezelő központjában és irodáiban.

A Kaizen a TPS egyik alapvető koncepciója, amely a folyamatos fejlesztést és fejlődést hangsúlyozza. A flottakezelő központban a résztvevőknek lehetőségük volt aktívan megtekinteni és megtapasztalni a Kaizen tevékenységeket. A gyakorlati megközelítés lehetővé tette a résztvevők számára, hogy megtapasztalják, hogy a nagyobb hatékonyság és eredményesség elérése érdekében miképpen alkalmazzák a LEAN-elveket valós helyzetekben.

A fő célindikátorok olyan módszerek és mérőszámok, amelyek a kezdeményezéseket irányítják, és segítik a célok felé tett előrehaladás mérését. A franciaországi ügyfélszolgálati központ eredményesen alkalmazta ezt a módszertant, hiszen az átfutási időt 20%-kal csökkentette, és hatékonyabbá tette a kiszállítandó egységek megrendelési folyamatát.

 

A TPS fontossága a munkavállalók és az ügyfelek számára

A Toyota Lean Global találkozó legfontosabb tanulságai rámutattak a Toyota Production System rendszernek a Toyota globális tevékenységében betöltött szerepére. Michael Lambert, a Toyota Lean Academy igazgatója így vélekedett: „Ezen a találkozón tényleg ráébredtünk arra, hogy a Toyota Material Handling Group valamennyi régiója rendkívül aktívan használja a TPS-t piaci tevékenységéi során. A találkozón megvitatott fontosabb témák az ügyfelek logisztikai folyamatainak optimalizálása, az ügyféltapasztalatok javítása és az alkalmazottak TPS-élményének javítása voltak.”

A találkozó céljára is kitért: „A Toyota Material Handling Europe tevékenységei szorosan illeszkednek a csoport számára meghatározott irányhoz, harmonikus egyensúlyt teremtve az ügyfeleinket közvetlenül érintő LEAN tevékenységek és a folyamataink megerősítését célzó belső TPS-kezdeményezések között. Legfontosabb célunk, hogy ügyfeleinknek kivételes élményt nyújtsunk.”

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése