Továbbra is a Toyota Material Handling Europe az EcoVadis platina fokozatának birtokosa – a cég az első 1%-ban

2012 óta a Toyota Material Handling Europe céget folyamatosan értékeli az EcoVadis. Az értékelés környezetvédelem, munkaerő és emberi jogok, a beszerzés fenntarthatósága és az etikai mutatók állása alapján vizsgálja a vállalkozásokat. Az elmúlt évek során a Toyota folyamatosan arany fokozatú minősítésben részesült, azonban idén, immáron a második egymást követő alkalommal, a platina fokozatot sikerült elérnie. Ez az elérhető legmagasabb fokozat, amivel a Toyota Material Handling az általános célú gépeket előállító szektor vezető 1%-ában tudhatja magát.

Az EcoVadis, világszerte több mint 75 000 cég tevékenységét vizsgálja környezeti, társadalmi és etikai szempontok szerint. Online rendszere és a számítógépen elérhető fenntarthatósági értékelés segítségével 175 nemzetközi cég tájékozódhat a 155 országban működő beszállítók besorolásáról.

Fokozódó átláthatóság az ügyfelek fenntarthatóbbá válásának jegyében

„Pozíciómnál fogva teljes mértékben elkötelezett vagyok a fenntarthatóság üzleti tevékenységeinkbe való alapos és átfogó integrálása iránt” – hangsúlyozza Ernesto Domínguez, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója.

„Az EcoVadis értékelési rendszere kiemelten fontos számunkra, hiszen jelentősen megkönnyíti az ügyfeleknek kiválasztani, hogy milyen üzleti partner mellett tegyék le később a voksot. A megmérettetés a kaizen, vagyis a folyamatos fejlődés tekintetében is hasznosnak bizonyul. Határtalan büszkeséggel tölt el, hogy az anyagmozgatási szektorban mi vagyunk az elsők, akiknek sikerült elérni a platina fokozatot. Amellett, hogy ügyfeleink magabiztosan hagyatkozhatnak szakértelmünkre és technológiánkra, felelősséggel tartozunk azért, hogy másokat is kiválóságra ösztönözzünk” – emeli ki az igazgató

Csoportos erőfeszítések a hálózat átláthatóságának javítása érdekében

A Toyota Material Handling összes európai üzeme és helyi cége részt vesz ezen az éves megmérettetésen, amely minden részleget külön-külön értékel. A kezdeményezés helyi szinten válaszol az ügyfelek fokozatosan gyarapodó igényeire, amelyek 2020 óta folyamatosan nagyobb számban érkeznek a céghez.

A helyi THME üzemek több mint 50%-a kap arany vagy platina minősítést, ami azt jelenti, hogy külön-külön vizsgálva őket ugyanazt a minőséget és szaktudást képviselik, amelyet a legmagasabb fokozatot elérő cégek 10%-a. Mostanáig a Toyota Material Handling UK, a Toyota Material Handling Italia és a Toyota Material Handling Manufacturing France cégnek sikerült elnyerni a platina fokozatot, míg 11 másik üzem az arany fokozat büszke tulajdonosa lehet.

2018-ban a Toyota Material Handling Europe céget az Eco Vadis elsőként tüntette ki a beszállítóknak járó Supplier Excellence Award-díjjal, amely a „legaktívabb csoport” kategóriában járt a vállalatnak. A díj a Toyota helyi cégeinek átláthatóságát volt hivatott értékelni, hiszen leányvállalatainak 30%-a kapott arany besorolást, amivel az iparág legelső 3%-ába sikerült bekerülniük.

Platina fokozat

Az EcoVadis négy témát értékel. A témakörök súlyozása eltérő, a legfontosabbnak a munkaerő és az emberi jogok számítanak. A Toyota Material Handling Europe az egyes területeken a következő pontszámot érte el:

0
Összes pont
0
Munkaerő és emberi jogok
0
Környezet
0
Etika
0
Fenntartható beszerzés
Összes törlése