Megjelent a Toyota Material Handling Europe negyedik fenntarthatósági jelentése

A Toyota Industries Corporation teljes tulajdonú leányvállalata, a Toyota Industries Europe részeként működő Toyota Material Handling Europe a mai napon kiadta negyedik fenntarthatósági jelentését. A jelentés átlátható és részletes áttekintést nyújt a vállalat által a minőség és az ügyfélbiztonság maximalizálása, az emberek fejlődési lehetőségeinek optimalizálása és a környezeti hatások minimalizálása irányába tett fenntarthatósági kezdeményezésekről.

„Mivel a vállalkozás életben tartásához elengedhetetlen a kiváló minőség, a zero muda értékrendjét valamennyi kollégánk magáénak vallja. Az értékrend azt is szabályozza, hogy miként működjünk együtt az üzleti partnereinkkel, az emberekkel és a környezettel. Közös célunk a leállások és a meghibásodások, a balesetek, valamint a kibocsátott káros anyagok mennyiségének nullára csökkentése.” – foglalta össze a cég filozófiájának alapvetéseit Matthias Fischer, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója.

Negyedik fenntarthatósági jelentésében a Toyota Material Handling Europe ismét hangsúlyozta azirányú eltökéltségét, hogy a beszállítókkal, egyetemekkel, start-up vállalkozásokkal partneri kapcsolatot kiépítve, a fenntarthatósági célok elérése érdekében iparági vezető szerepre kíván törni. A Toyota Material Handling Europe magáénak vallja az ENSZ fenntarthatósági fejlesztési céljait, és 2010 óta partnerként működik együtt az EU-OSHA egészséges munkahelyek kialakítását szorgalmazó programjában. A cég tulajdonosa, a japán Toyota Industries Corporation 2019 óta a CDP által adományozott „AA” osztályú besorolás büszke tulajdonosa, amellyel a testület környezetvédelmi szempontból értékeli a vállalatok működését. A világon kevesebb mint 40 ilyen besorolással rendelkező cég tevékenykedik.

A közelmúltban egy külső cég, az EcoVadis az átláthatóság észszerűsítése érdekében végzett értékelés alapján EcoVadis Arany Díjjal jutalmazta a Toyota Material Handling Europe vállalatot, továbbá 24 helyi szervezetük közül 15-öt. Az elismerés a Toyota Material Handling egészére nézve 2021-ig az arany besorolást határozta meg minimális elvárásként, és a fenntarthatóság tekintetében megerősítette a Toyota Material Handling Europe európai vezető pozícióját.

1993 óta a Toyota Industries Corporation (TICO) volt az egyik első olyan vállalat, amely vállalta a Kiotói Jegyzőkönyv végrehajtását. Szisztematikus megközelítésük eredményeként a 4 legnagyobb európai gyár szén-dioxid-kibocsátása 2321 tonnával csökkent. A 2012-es évhez képest 20%-kal kevesebb lett az éves kibocsátás, miközben ugyanezen időszakban a termelés csaknem megduplázódott. A sok közül ez csak az egyik ok, amiért a Toyota Material Handling Europe és 10 leányvállalata „kiemelkedő” és „haladó” minősítést kapott az EcoVadis által megvizsgált környezetvédelmi módszerek tekintetében.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Emberek targoncát néznek

Fenntarthatósági tervünk

Együtt változást érhetünk el, maximalizálva a biztonságot, csökkentve a környezetre gyakorolt hatást és optimalizálva az üzleti folyamatokat. 

Tudjon meg többet >

Illusztráció, ahogy két ember tartja a kulcsot

Egészséges munkahelyek

A 2020-2022-es „Egészségesebb és biztonságosabb munkakörnyezet” kampány és az EU-OSHA-val való együttműködés egyik célkitűzése, hogy valamennyi dolgozó és ügyfél számára egészséges, továbbá termelékeny munkakörülményeket biztosítsunk.

 

Tudjon meg többet >>

Táblán elemezzük a folyamatokat

A Toyota filozófiája

Küldetésünknek tekintjük, hogy ügyfeleink anyagmozgatási céljait kiemelkedő hatékonysággal biztosítsuk, miközben a Toyota filozófia értékeit tartjuk szem előtt. 

Tudjon meg többet >>

Toyota Production System

Gyártási rendszerünk a „lean” alapelveken és a „pull” rendszeren alapul, ami azt jelenti, hogy csak azt gyártjuk le, amit Ön megrendel.

Tudjon meg többet >

Összes törlése