Reagálás a jelenre – tervezés a jövőre 500-nál is több vezető logisztikai szakember részvételével lezajlott a 3. LOGICONOMI fórum

A Toyota Material Handling Europe által szervezett és szponzorált Logiconomi Fórumon az európai élvonalbeli logisztikai vezetők találkoztak a kiemelt vállalatok szakértőivel, hogy megismerjék és megvitassák a logisztika világának új koncepcióit és trendjeit. A szeptember 27–28-án Antwerpenben megrendezett 2022-es eseményen tizenöt vállalat – köztük a Microsoft, a Bosch, az Orange, a Deloitte, az Air Products és az EcoVadis – adott betekintést a témába.

A rendezvény témája azokat a rendkívüli kihívásokat tükrözte, amelyekkel a logisztikai szakemberek jelenleg minden üzleti ágazatban szembesülnek, beleértve az ellátási láncok járvány utáni zavarait, a munkaerőhiányt, a kibocsátási célokat, az energiaválságot, az inflációt és a jelenlegi európai geopolitikai kilátásokat. „Mindannyian próbára vagyunk téve, minden eddiginél jobban” – hangzott Ernesto Domíngueznek, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatójának nyitóbeszéde.

Az esemény első napja a Reagálás a jelenre jelmondat köré szerveződött, és az Antwerpen központjában található Handelsbeursben került megrendezésre, amely a világ első tőzsdéje volt a 16. században.  A konferencia moderátora, Anne De Baetzelier bevezetője szerint: „Az antwerpeni Handelsbeurs több mint 400 éve ad otthont progresszív üzleti megbeszéléseknek, így nem is lehetne jobb helyet találni, hogy mi is mélyreható párbeszédet folytassunk az épület ódon falai között.”

A Reagálás a jelenre témakörben a digitalizáció, az automatizálás, az energia és a fenntarthatóság témakörére összpontosító ülések zajlottak, és számos partnercég szakértő véleményét is sikerült megismerni. A Microsoft a digitális ökoszisztémákra és a kiberbiztonságra összpontosított, míg a Bosch a szállítmányok nyomon követésére vonatkozó egyszerű koncepciókat mutatott be. A Vanderlande és a Siemens számára a robotika és a digitális testvérvárosi kapcsolatok voltak a fő témák, míg az Air Products és a Toyota Motor Europe a hidrogén mint jövőbeli energiaforrás kilátásait mutatta be.

További témák voltak a fenntarthatósági trendek (EcoVadis), a napenergia (Alight), az 5G hálózatok (Orange) és az energiahatékonyságot szolgáló intelligens épületek (Proximus). A Logiconomi Fórum első napját Guy Verhofstadt vezető európai politikus, Belgium korábbi miniszterelnöke beszéde zárta.

A 2022-es Logiconomi Fórum második napja az innovációt helyezte a középpontba, a Planning for Next (A jövő tervezése) témakörében, és jelentős részben a Log!Ville helyszínen került megrendezésre, amely egy állandó logisztikai találkozó- és kiállítási központ Antwerpentől délre.

Ez lehetővé tette a küldöttek számára, hogy a gyakorlatban új koncepciókat vizsgálhassanak meg, és hogy progresszív vitákat folytassanak az új technológiákról. A második nap egyik fénypontja az induló vállalkozások bemutatója volt, amelyen tizenöt különböző ötletet mutattak be új vállalkozások, az energiaelemzésre, a biztonságirányításra és a hatékonyság javítására vonatkozó koncepciókkal a komissiózástól kezdve a hajógyári műveletekig.

A Logiconomi egy folyamatos program a hatékony és gazdaságos logisztikát támogató koncepciók és technológiák fejlesztésére és megosztására. A program része a Logiconomi TV-csatorna is, amely a vállalat honlapján keresztül érhető el.  Az idei Logiconomi Fórumon elhangzottakról az elkövetkező hónapokban közlünk részleteket.

Logiconomi fórum videó

Összes törlése