Jól bevált, innovatív megoldások a Toyota új BT Reflex targoncájában

A Toyota Material Handling Europe bemutatja az új BT Reflex család első három modelljét: a nagy teljesítményű R-sorozatú modellt, az E-sorozatú, egyedülállóan dönthető fülkével rendelkező modellt és a rugalmas, beltéri és szabadtéri használatra egyaránt alkalmas O-sorozatú modellt. A megújult BT Reflex targoncák új etalont állítanak fel a biztonság, az energiahatékonyság és az ergonómia terén. Az innovatív fejlesztések közé tartozik az intuitív kezelőszervekkel és interaktív színes érintőképernyővel ellátott, megújult ergonomikus kezelőfülke. Minden modell intelligens lítiumion-akkumulátorral van felszerelve, és egyszerűen csatlakoztatható a Toyota I_Site rendszeréhez.

A Toyota tolóoszlopos targoncái az elmúlt 25 évben kivétel nélkül innovatív funkciókkal rendelkező, kategóriájukban vezető helyet elfoglaló termékek voltak. Egyedi billenő fülke, átmeneti emelésvezérlés, 360°-os kormányzás – csak néhány, a márka valóban egyedülálló fejlesztése közül. A tolóoszlopos targoncák új generációja ugyanebben az irányban halad tovább, új innovatív funkciók jelennek meg rajtuk, amelyek négy kulcsfontosságú területre összpontosítanak: intelligens energia, intuitív és interaktív vezetői élmény, valamint nagyobb betekintést nyújtanak az anyagmozgatási műveletekbe.

„A jól bevált, innovatív megoldások szlogennel nem csak zászlóshajó termékünk fontosságát emeljük ki, hanem azt is, hogy a kaizen (folyamatos fejlesztés) filozófiának megfelelően továbbra is az innovációba kívánunk befektetni, hogy a jövőben is megfelelhessünk ügyfeleink igényeinek. Ezzel a termékkel új szintre lépünk a biztonság, az ergonómia és az energiahatékonyság terén – és a jövőben is arra fogunk összpontosítani, hogy fenntartható és hatékony anyagmozgatási megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek” - mondta José María Gener, a Toyota Material Handling Europe értékesítésért és marketingért felelős alelnöke.

Intelligens energiaellátás

Az új BT Reflex kifejlesztésekor három követelményt tartottunk szem előtt: a költségmegtakarítást, a környezetbarát működést és az energiahatékonyságot. A Toyota Material Handling három intelligens energiaellátó megoldást kínál az ügyfelek igényeihez igazodva. Ezek a Toyota saját moduláris lítiumion-akkumulátor megoldásain alapulnak, hogy maximális rugalmasságot biztosítsanak az üzemeltetés során. A megfelelő töltési rendszer lehetővé teszi, hogy az új tolóoszlopos targoncák még a legkisebb akkumulátorral is éjjel-nappal működjenek. Az anyagmozgató berendezések minőségi, költséghatékony és biztonságos energiaellátásának biztosítása elsődleges fontosságú, miközben a környezetterhelés minimálisra csökkenthető.

Intuitív és interaktív vezetői élmény

Az új BT Reflex termékcsalád újratervezett kezelőfülkéje még tovább javította a vezetés élményét. Az új vezetői környezet hatékony ergonómiai funkciókat kínál, és új szintre emeli a biztonságot, illetve a teljesítményt.

Az új vezetőfülke minden tekintetben intuitív kezelést tesz lehetővé. A fejlesztések közé tartozik az optimális vezetői érzetet biztosító új, tenyértámasszal ellátott kormányegység, valamint a jobb oldali új központi vezérlőpult. Az új modellnél a vezető kényelméről sem feledkeztek meg, mivel opcióként kiváló minőségű légrugós ülés is rendelhető hozzá.  A kínálat másik fontos újdonsága az új, nagy méretű színes érintőképernyő, amely még nagyobb fokú intuitív vezérlést és interaktivitást kínál. A magas szintű teljesítmény garantálása érdekében az új érintőképernyő a kritikus információk egyértelmű és könnyű leolvasását, valamint a programozható funkciók közvetlen elérését biztosítja.

Betekintés az üzem működésébe az I_Site segítségével

A Toyota összes tolóoszlopos targoncája csatlakoztatott intelligens targonca, amely gyárilag integrált telematikával van felszerelve, és az I_Site segítségével könnyen csatlakoztatható. A vezetői felületet továbbfejlesztették, beleértve az I_Site olyan funkcióit, mint a Smart Access, amely csak az arra felhatalmazott vezetők számára teszi lehetővé a gép elindítását, az üzem előtti ellenőrzés funkció pedig biztosítja, hogy a vezető minden műszak előtt automatikus ellenőrzést végezzen.  A Toyota I_Site rendszerrel ellátott, hálózatba kapcsolt targoncák lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a nagyobb biztonság és az általános teljesítmény érdekében mérjék és javítsák mutatóikat, amivel párhuzamosan költségmegtakarítást érnek el.

Az új Toyota BT Reflex termékcsalád 1,4–2,5 tonnás teherbírással és 13 méteres emelési magassággal rendelkezik.  A nagy teljesítmény, a kivételes és egyedi jellemzők még a legintenzívebb műveletek során is lehetővé teszik a maximális termelékenységet anélkül, hogy a biztonság, az energiafogyasztás és az ergonómia terén kompromisszumot kellene kötni. Még ebben az évben két vadonatúj modellel bővül a tolóoszlopos targoncák családja; egy hűtőházi fülkés és egy keskeny alvázas targoncával, az N-sorozattal.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése