Az új Toyota Tonero túlteljesíti a Stage V előírásokat 

A Toyota Material Handling Europe termelékenység, hatékonyság és környezetvédelem szempontjából optimalizálta a motoros meghajtású ellensúlyos targoncák termékcsaládját. A Tonero Stage V termékcsaládhoz a Toyota legracionálisabb szempontok alapján kifejlesztett ipari motorjai tartoznak, amelyeket házon belül terveztek és gyártottak, optimalizálva a teljesítményt és a vezethetőséget. Az új modellek alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást, kevesebb karbantartást, de legfőképpen tisztább működést biztosítanak.

Az új Toyota Tonero Stage V termékcsalád energiatakarékos és sokkal tisztább, mint amit az Európai Unió legújabb kipufogógáz-kibocsátási előírásai megkövetelnek, miközben számos előnyt kínál a motoros ellensúlyos targoncák felhasználói számára. A targoncák a Toyota saját fejlesztésű ipari motorjával vannak felszerelve, amely robusztus, megbízható és könnyen szervizelhető, csökkentve az üzemanyag-fogyasztást és a karbantartási költségeket.

„Legújabb motoros ellensúlyos targoncánk, a Tonero Stage V egyesíti magában a Toyota innováció és minőség iránti elkötelezettségét, ami drámaian csökkenti a károsanyag-kibocsátást, ezáltal tisztább környezetet és levegőt eredményezve” – mondta Paul Van De Sype, a Toyota Material Handling Europe IC ellensúlyos targoncákért felelős termékmenedzsere.

Az új ellensúly kialakítását az egész termékcsalád vonatkozásában felülvizsgálták és továbbfejlesztették. Így könnyű hozzáférést biztosít a szervizeléshez, amivel időt takaríthat meg, és nagyobb termelékenységet eredményez, ennélfogva tovább csökkentve a teljes tulajdonlási költséget. Az 1,5 és 3,5 tonna közötti teherbírású termékcsalád külsőre is megváltozott, hogy az IC ellensúlyos családon belül nagyobb legyen az egységesség.

A Stage V előírásoknak való megfelelés

A Stage V európai emissziós szabályozás célja a belső égésű motorok kibocsátásának csökkentése, aminek érdekében az előírás csak alacsonyabb kipufogógáz-kibocsátással rendelkező motorokat engedélyez. A Toyota Material Handling igyekszik hatékony segítséget nyújtani ügyfeleinek, és elkötelezte magát amellett, hogy tisztább, megbízhatóbb és magasabb színvonalú megoldásokat kínáljon az érdeklődőknek. A Tonero termékcsalád megfelel az ügyfelek egyedi üzemeltetési igényeinek, miközben minimalizálja a kibocsátási szintet, a környezeti hatásokat és a teljes üzemeltetési költséget.

A Toyota legújabb motoros ellensúlyos modelljeit optimalizálták, így a legracionálisabb elvek alapján tervezett dízel és LPG-motorokat is, mindezt a legújabb uniós kibocsátási előírásoknak megfelelően. A Toyota kiemelkedő egyedi értékesítési előnye abban rejlik, hogy minden motor tervezése és gyártása házon belül történik.

A Tonero termékcsalád minden felhasználási területre ideális választás. A Toyota ellensúlyos IC-kínálata 1,5 tonnától egészen 8 tonnáig terjed, megkönnyítve ezzel az ügyfelek választását, akik a könnyű és az intenzív műveletekhez, illetve kül- és beltéri használatra egyaránt találhatnak megfelelő modelleket a repertoárban. 3,5 tonna teherbírásig bezárólag az ügyfelek választhatnak a hidrodinamikus meghajtású vagy a hidrosztatikus meghajtású Tonero között.

A Toyota racionális elvek alapján fejlesztett ipari motorjai

A Tonero racionális teljesítményének lényege a targoncák motorjaiban rejlik: A Toyota a kaizen (folyamatos fejlesztés) elvét alkalmazva racionális elvek mentén fejlesztett és környezetbarát motorokat kínál mind a gáz-, mind a dízelüzemű járművekhez. Az új Tonero modellekben tiszta, biztonságos és megbízható, házon belül fejlesztett Toyota motorok találhatók, amelyek felülmúlják az európai Stage V előírásokat. A vásárlók széles modellválasztékból választhatnak, legyen szó dízel vagy gázüzemű motorról.

A hidrodinamikus meghajtással ellátott nyomatékváltós termékcsaládunk 8 tonnáig kapható, dízel és LPG-kivitelben is. Az 1,5 és 1,8 tonna közötti belépő szintű modellekhez a megbízható 1DZIII dízelmotort biztosítjuk. A 2 és 8 tonna közötti modelleket vásárlóknak 3 és 4 hengeres, rendkívül tiszta és rendkívül üzemanyag-takarékos, közös nyomócsöves motorokat ajánlunk. Mindkettő dízel részecskeszűrővel (DPF) rendelkezik a tisztább működés érdekében, és alacsony fordulatszámon is nagy teljesítményt és nyomatékot biztosít, hosszú élettartamot és megbízhatóságot garantálva minden alkalmazási területen.

A hidrosztatikus meghajtással ellátott hidrosztatikus sebességváltó-választék dízel kivitelben, a nagy teljesítményű, 3 hengeres 1ZS dízelmotorral felszerelve (2,0–3,5 t) és LPG kivitelben (1,5–3,5 t) is elérhető. A Toyota által a teljes termékcsaládhoz és a kiegészítő technológiákhoz kifejlesztett új szoftver optimalizált vezethetőséget és termelékenységet biztosít, ráadásul a targoncák fékezési hatékonysága is megnövekedett.

A Toyota mindig arra törekszik, hogy hozzáadott értéket képviselő termékeket kínáljon, továbbá segítsen ügyfeleinek lefaragni a költségekből. Ezt szem előtt tartva a legújabb Toyota-motorok szervizintervallumai jelentősen megnőttek, ami csökkenti a szervizköltségeket.

Vezetői biztonság és kényelem

A gépkezelők számára új ergonomikus műszerfal áll rendelkezésre, amely új kijelzővel rendelkezik, ráadásul az új panel az egy helyre integrált kezelőszerveknek köszönhetően egyszerű és intuitív. A hidraulikaolajra, a kerék helyzetére, az emelőoszlop dőlésére, a dízel részecskeszűrőre (DPF), a haladási irányra, az időre és az üzemanyag-fogyasztás áttekintésére vonatkozó jelzések a kijelzőn megjelenő új funkciók közé tartoznak, amelyek mind hozzájárulnak a termelékenység növeléséhez és a költségek megtakarításához. A biztonságos munkavégzés az üzem előtti ellenőrzésnek és a sebességbeállításnak köszönhetően garantált.

A még biztonságosabb üzem érdekében a Toyota új első és hátsó kombi LED-es lámpái javítják a járművezetők láthatóságát. A LED-es lámpák hosszú élettartama és energiahatékonysága jelentős üzemanyag- és szervizköltség-megtakarítást eredményez, növelve a rendelkezésre állást és a termelékenységet.

A kimagasló vezetői kényelem és menetdinamika érdekében a Toyota Tonero hidrosztatikus hajtása a legjobb megoldás. A 2 tonnás modelltől kezdődően a modellek teljesen szabad felfüggesztésű vezetőfülkével rendelkeznek, amely optimális és ergonomikus munkakörnyezetet teremt.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése