Álljon át a hatékony elektromos üzemre az új Toyota Traigo80 targoncával

A Toyota Material Handling Europe bemutatja a 80 voltos elektromos meghajtású, ellensúlyos targoncák új generációját. Ezek a gépek tartós és robusztus kialakításuknál fogva beltéri és kültéri, nehéz igénybevétellel járó alkalmazásokhoz egyaránt alkalmasak. A modellek súlya 2 és 3,5 tonna között mozog, energiatakarékos lítiumionos meghajtással és kiváló ergonómiai jellemzőkkel rendelkeznek a fokozott termelékenység érdekében. Lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy áttérjenek a teljesen elektromos üzemre, és nulla károsanyag-kibocsátás mellett élvezzék a kiemelkedő teljesítmény előnyeit. Az új Toyota Traigo80 elősegíti a biztonságosabb, csendesebb, kényelmesebb és költséghatékonyabb anyagmozgatási műveletek végrehajtását.

Az új Toyota Traigo80 elektromos ellensúlyos modellcsalád 2 és 3,5 tonna közötti teherbírású és 6,5 méteres emelési magasságú modelljei közül választhat. Az ügyfelek a kompakt alváz-kialakítású, szűkös, kis helyigényű műveletekhez ideális, vagy a hosszabb alvázú, nagyobb akkumulátorral ellátott, folyamatos használatra alkalmas típusok közül választhatnak. A termékcsalád két új, 600 mm-es teherközéppontú, nagyobb teherbírású alvázzal rendelkező modellel bővült a nagyobb terhek biztonságos mozgatása érdekében.

A teljesen fémből készült külsővel és nagy teherbírású alvázzal ellátott Traigo80 targoncát nagy igénybevétellel járó használatra tervezték. A kültéren elérhető kiváló teljesítmény és az optimális kezelői kényelem jegyében teljesen zárt kabin is rendelhető az időjárás elleni védelem érdekében, a magas szinten védett motorok pedig minden időjárási körülmény között tartósan és megbízhatóan működnek.

„Az új Toyota Traigo80 elektromos ellensúlyos targoncánk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy a megbízhatóság és tartósság terén kompromisszumok nélkül térjenek át a nagyobb termelékenységre és hatékonyságra, még a legintenzívebb bel- és kültéri alkalmazásoknál is. Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság és a termékeink környezeti hatásainak csökkentése mellett, ezért meggyőződésünk, hogy ez az új elektromos targoncacsalád fontos szerepet fog játszani a jövőben” – hangsúlyozta Jose Maria Gener, a Toyota Material Handling Europe értékesítési és marketingalelnöke.

 

Álljon át a nagyobb energiahatékonyságra

A 80 voltos elektromos termékcsalád többféle energiaellátási megoldással is elérhető: lítiumion, ólomsava vagy üzemanyagcellás. Az ügyfelek két intelligens energiaellátási megoldás közül választhatnak, amelyek a Toyota saját, nagy sűrűségű lítiumion-akkumulátor-megoldásain alapulnak. Ez maximális energiahatékonyságot tesz lehetővé, miközben csökkenti a CO2-kibocsátást és az energiaköltségeket. A koncepció lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a munkamódszerüknek megfelelően meghatározzák az akkumulátor és a töltő ideális kombinációját, figyelembe véve az üzemidőt és a normál munkaidő alatti tervezett szüneteket. A legtöbb alkalmazásban ezzel több műszakon keresztül is megvalósulhat a folyamatos üzem, anélkül, hogy akkumulátorcserére lenne szükség, így megtakarítva a további akkumulátorok és a berendezéscsere költségeit. A kis méretű lítiumion-akkumulátorral felszerelt új Traigo80 egy teljes 8 órás műszakot képes végigdolgozni, mindössze két 15 perces töltési szünettel a fő működési időszakok alatt, és 45 perces további töltéssel a műszak közepén tartott ebédszünetben. A lítiumionos Traigo80 targoncák akkumulátorai nem igényelnek karbantartást, és sokkal nagyobb az energiahatékonyságuk.

A Traigo80 másik energiaellátási rendszere a hidrogén, amely lehetővé teszi a kibocsátásmentes működést, és gyorsan, mindössze néhány perc alatt feltölthető. A Traigo80 modellek készen állnak majd a hidrogénes rendszer alkalmazására, és ott lesznek bevethetők, ahol az infrastruktúra már rendelkezésre áll ehhez az energiaellátási rendszerhez. Akik továbbra is ólomsavas akkumulátort kívánnak használni, számukra az új 80 voltos elektromos targonca egyszerű és gyors oldalirányú akkumulátorcserét kínál, amelyet motoros raklapozó targonca segítségével lehet elvégezni. A Traigo80-at úgy tervezték, hogy a legnagyobb igénybevételnek kitett alkalmazásokban is helytálljon, a továbbfejlesztett motoroknak és alkatrészeknek köszönhetően pedig 15%-kal kevesebb energiát fogyaszt az előző modellhez képest.

 

Álljon át a jobb ergonómiára és termelékenységre

Az új kezelőfülke ergonomikus kialakítású, új, állítható kartámasszal és rengeteg tárolási lehetőséggel rendelkezik. A vezetőfülke mostantól opcionális, integrált színes érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, amely a biztonságos és hatékony munkavégzés érdekében elérhető közelségben biztosítja a legfontosabb vezetési információkat, például az emelési magasságot, a rakomány súlyát és az oszlop helyzetét. Többfunkciós, nyomógombos vezérléssel ellátott képernyő is rendelhető.

A járművezetők a vezetési stílusuknak leginkább megfelelő, teljesen új kezelőszervek közül is választhatnak: minikarok, egyetlen többfunkciós joystick vagy többfunkciós karok, ezzel optimalizálva az ergonómiát és a termelékenységet. A nagyobb kényelem érdekében a teljesen szabadon mozgó vezetőfülke csökkenti a zajt és a rezgéseket. Az optimális hatékonyság és a vezető biztonsága érdekében a Toyota Traigo80 segédfunkciókkal van ellátva, köztük a Toyota jól ismert és bevált aktív stabilitási rendszerével (SAS) is. A stabilitás folyamatos biztosítása érdekében a SAS folyamatosan figyeli a rakomány súlyát, az emelési magasságot és a targonca sebességét.

 

A hatékonyság javításának záloga a pontos mérés

A Toyota Traigo80 csatlakoztatott intelligens targoncaként kapható, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a biztonság, a termelékenység és a költséghatékonyság tekintetében figyelemmel kísérjék és javítsák működési mutatóikat. A Toyota Material Handling ezt a modellt is ellátja a 2018 óta tartozékként kapható, beépített telematikai rendszerrel. Mostantól az új funkciók az ellensúlyos termékcsaládhoz is elérhetőek, kezdve az új Traigo80 modellel.

Ezen funkciók közé tartozik a vezető új kijelzője, amely teljesen új, használat előtti ellenőrzéseket végrehajtó lehetőséggel van ellátva. A következő generációs hardveregység bővebb betekintést nyújt a termelékenység javítási lehetőségeibe, mivel érzékeli, hogy a targoncát teherrel vagy anélkül használják. Emellett a lítiumionos vagy az ólomsavas akkumulátor állapotát is figyeli, ami nemcsak az általános élettartamot javítja, hanem az akkumulátor biztonságát is fokozza.

Az új Traigo80 targoncákra való átállással számos előnyből részesülhet: nagy teljesítmény károsanyag-kibocsátás nélkül, jobb ergonómia a járművezetők számára, nagyobb biztonság és kényelem, valamint még csendesebb működés a költségek csökkentésével párhuzamosan.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése