A Toyota VNA-családja 2 új modellel bővült és újult meg

A Toyota Material Handling Europe két új szűkfolyosós (VNA) targoncamodellel jelenik meg a piacon: a VCE-sorozat legújabb modelljei bővítik a kínálatot, és minden üzemeltető igényeinek megfelelő, kiváló minőséget és teljesítményt kínálnak. További újdonság, hogy a Toyota BT Vector VCE150A modell átdolgozott változata továbbfejlesztett és megújult ergonomikus kezelőfülkével, intuitív kezelőszervekkel és interaktív színes érintőképernyővel rendelkezik. Ez a VNA-család könnyen csatlakoztatható a Toyota I_Site rendszerhez.

A raklapok sűrűségének maximalizálása

A Toyota BT Vector A-sorozaton alapuló, egyedi helytakarékossági és termelékenységjavító jellemzőkkel rendelkező Advanced VNA koncepciója most két új modellel bővül. 2 kisebb teherbírású modell, a Toyota BT Vector VCE100A és VCE120A jelenik meg a kínálatban, a VCE150A vezetőfülkéje pedig jelentős korszerűsítésen esett át.

A Toyota Material Handling termékkínálatára jellemző, hogy a hangsúly elsősorban a minőségen, a termelékenységen és a biztonságon van. Az ügyfelek kiválaszthatják a felhasználásnak megfelelő szűkfolyosós targoncát, amely lehet man up, azaz emelhető kezelőállású, vagy man down, vagyis fix kezelőállású gép, ahogyan fix vagy csuklós alvázú is.

A csuklós kormányzással felszerelt targoncák több raklaphoz férnek hozzá, és kiváló manőverezőképesség jellemzi őket. A Quadset támasztókerékkel ellátott négykerekű alváz optimális stabilitást biztosít a targoncának, amely így sokkal simábban vezethető. A nagy teljesítményű ikermeghajtás és az alacsony súly csökkenti a ciklusidőt.

Fokozott vezetői ergonómia az intuitív vezetési élmény jegyében

A Toyota termelési rendszer (TPS) egyik alapelve a folyamatos fejlesztés, vagyis a kaizen. A jobb vezetési élmény érdekében a Toyota BT Vector VCE150A vezetőfülkéjét, azaz a kezelőszerveket, a vezetőülést és a szőnyeget egyaránt optimalizáltuk. A színes érintőképernyős kijelzővel ellátott vadonatúj kezelőszervek sokkal kényelmesebbé teszik a targoncák kormányzását. Az operátorok számára a kritikus információk és a programozható funkciók egy pillantással elérhetőek, ami fokozza a teljesítményt. Az üzem előtti integrált ellenőrzés és az intelligens hozzáférés lehetővé teszi az egyszerű és biztonságos indítást. A rendszerek a termelékenység javítása és a biztonságos működés garantálása érdekében helyzetalapú információkat gyűjtenek.

A kompaktabb vezetőfülke lehetővé teszi, hogy a gépkezelők könnyedén fel- és leszállhassanak a targoncáról, illetve igény esetén akár felegyenesedve dolgozhassanak, növelve ezzel a termelékenységüket. Az álló helyzetű munkavégzés kedvező mellékhatása, hogy a kezelő kevésbé hajlamos a derékfájásra.

VNA-biztonsági funkció: élvonalbeli technológia a gépkezelők és a környezet védelme érdekében

A magasban végzett munka közben a gépkezelő kifejezetten rosszul látja, hogy mi történik a földön. A személyi balesetvédelmi rendszer (PPS) két biztonsági szkenner segítségével lehetővé teszi, hogy a targonca a megállás előtt lelassítson, ha akadályokat észlel az útjában, és átveszi a vezetést. A Toyota BT Vector VCE150A/125ASF aktív rendszerszkennerrel is fel van szerelve.

A targoncán lévő érzékelők kommunikálnak a folyosón elhelyezett RFID (rádiófrekvenciás azonosító) címkékkel. Az intelligens okostargonca mindig pontosan tudja, éppen a folyosó melyik részén van, és mely akadályokat (alacsony mennyezet, sprinklerek, szellőzőakna vagy sérült padló) kell elkerülnie.  A sebesség és a villa mozgásának korlátai a felhasználási igénynek megfelelően állíthatók be vagy állíthatók vissza, ezáltal nem csupán a folyosón való előrehaladást, hanem a hátramenetet is biztonságosabbá téve.

 

A Toyota VNA-targoncái továbbra is a kategória élvonalába tartoznak

A szűkfolyosós (VNA) targoncákat kifejezetten nagy sűrűségű raktárakban és elosztóterületeken történő használatra tervezték. A nagy sűrűség azt jelenti, hogy a folyosók szűkítésével több anyag tárolására nyílik lehetőség. A szűkebb folyosók miatt létrejövő nagyobb hely csupán egy a VNA-targoncák által kínált előnyöknek.

A kiváló stabilitás és manőverezhetőség segít maximalizálni a tárolóhelyet, mivel a csuklós váznak köszönhetően ezek a gépek hihetetlen könnyen mozognak a szűk folyosókon.

A biztonság és a hatékonyság páratlan kombinációja, hiszen a gépeken regeneratív fékezés, lítiumion akkumulátorok és fejlett emelőrendszer is (a VCE150A-nál) helyet kapott, nem csoda, hogy a kategóriában nekik a legkedvezőbb az energiafogyasztásuk. 

A 2 új, kis teherbírású modellel kiegészülve a Toyota VNA-termékcsaládja mostantól 1 és 1,5 tonna közötti teherbírást és 16,8 méteres emelési magasságot kínál. Az új és továbbfejlesztett modelleket az idei LogiMAT-on, az intralogisztikai megoldások és a folyamatmenedzsment nemzetközi szakkiállításán mutatják be, amelyet április 25. és 27. között tartanak a stuttgarti vásárközpontban.

 

Fedezze fel a VCE termékcsaládot>

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése