Női targoncaszerelő

A Toyota Material Handling Europe nyilvánosságra hozza ötödik fenntarthatósági jelentését

A Toyota Material Handling Europe közzétette ötödik, a GRI-szabványoknak megfelelő fenntarthatósági jelentését. A globális világjárvány közepette a vállalat teljes mértékben elérte az emberek, a bolygó és a jólét terén kitűzött 75 hosszú távú céljának 50%-át

„A változás elindításához a kulcs a jövőkép és az ambíció. Könnyű azt gondolni, hogy a kisebb horderejű célokat a legkönnyebb elérni, de tapasztalataink pont ennek az ellenkezőjét mutatják” – mondja Ernesto Domínguez, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója.

Ötödik fenntarthatósági jelentésével a Toyota Material Handling Europe megerősíti azon törekvését, hogy a fenntarthatóság terén is vezető szerepet kíván betölteni az iparágban. Üzleti partnerei fenntarthatósági céljainak támogatásával a vállalat az egész értékláncban javítja fenntarthatósági hatását. A klímavédelmi erőfeszítések első évtizedét követően, amelynek során a vállalat 29%-kal csökkentette abszolút kibocsátását, a vállalat most amellett kötelezte el magát, hogy a továbblépés érdekében tudományosan megalapozott célokat tűz ki a jövőre nézve.

A Toyota Material Handling Europe támogatja az ENSZ fenntartható fejlődési céljait, és együttműködik másokkal, illetve üzleti partnereivel és a civil társadalommal a fenntarthatósági prioritások saját vállalkozásán belüli előmozdítása érdekében.

2010 óta a vállalat az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (EU-OSHA) egyik kezdeményezésének, az „Egészséges munkahelyek kampányának” hivatalos partnere. A 2020–22-es kampány a munkával kapcsolatos mozgásszervi megbetegedések megelőzésére összpontosít.

A vállalat 2012 óta partneri kapcsolatban áll az üzleti fenntarthatósági minősítést végző EcoVadis ügynökséggel, és 2021-ben platina minősítést kapott. A vállalat már a második egymást követő évben a világ 75 000 beszállítója közül a legjobb 1% közé került. Az a tény, hogy 24 helyi egységük több mint 50%-a az EcoVadis platina vagy arany szintű minősítésével rendelkezik, megerősíti a cégnek a fenntarthatóság terén Európában elért vezető pozícióját.

„Azok a vállalatok, amelyek aktívan dolgoznak azon, hogy megfeleljenek ügyfeleik fenntarthatósági prioritásainak, lehetőséget kapnak arra, hogy erősebb partnerségeket építsenek ki a közös prioritások köré” – mondta Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlesztésért felelős igazgatója.

A vállalat tulajdonosa, a japán Toyota Industries Corporation (TICO) egyike annak a 70 vállalatnak, amelyik a világ vezető környezetvédelmi teljesítményt vizsgáló CDP rangsorában, a CDP-ben dupla A minősítéssel rendelkezik. A Toyota Industries Corporation (TICO) egyike volt az első vállalatoknak, amelyek már 1993-ban elkötelezték magukat a kiotói jegyzőkönyv végrehajtása mellett.

Tulajdonosaink határozott vezetésének köszönhetően a négy legnagyobb európai gyáruk CO2-kibocsátása 7956 tonnával csökkent. Ennek eredményeként ezek a gyárak 70%-kal kevesebb CO2-t bocsátottak ki, mint 2012-ben, miközben a termelés ugyanebben az időszakban majdnem megduplázódott. Ez az egyik oka annak, hogy a Toyota Material Handling Europe és leányvállalatainak mintegy fele „kiemelkedő” vagy „haladó” minősítést kapott az EcoVadis környezetgazdálkodási gyakorlatokat minősítő tesztjén.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése