Már a harmadik egymást követő évben nyertük el a platina EcoVadis minősítést

Hangsúlyozzuk fenntarthatósági erőfeszítéseink hatókörét és ambícióit, amióta 2012-ben elkezdtünk dolgozni az EcoVadis-szal.
  • A legújabb minősítéssel a Toyota Material Handling Europe fenntarthatósági erőfeszítéseinek hatását hangsúlyozzák. A cég 2012-ben kezdte meg együttműködését az EcoVadis-szal.
  • A vállalat azt is bejelentette, hogy fel kívánja gyorsítani a Scope 3 kibocsátáscsökkentést azáltal, hogy közvetlenül a beszállítókkal dolgozik együtt az EcoVadis Carbon Action Module segítségével.

Az EcoVadis a Toyota Material Handling Europe-nak immár harmadik éve a lehető legmagasabb, platina minősítést adományozta.

A fenntarthatóságot értékelő testület négy kulcsfontosságú értékelési területen ismerte el a Toyota Material Handling Europe kivételes teljesítményét és átláthatóságát, köztük a munkaügyi és emberi jogi, környezetvédelmi, etikai és fenntartható beszerzési területen.

Az EcoVadis több mint 90 000 vállalatot értékelt, a Toyota Material Handling Europe pedig a négy mérőszám összesített pontszáma alapján a résztvevők legjobb 1%-ába került, és ennek eredményeként platina minősítést kapott. A Toyota Material Handling Europe nem csupán a harmadik egymást követő évben teljesítette a platina minősítést, hanem a 2021-es eredményét is javította, hiszen összesített pontszáma 76-ról 79-re emelkedett.

További mérföldkő a vállalat számára, hogy 2022-ben lesz a Toyota Material Handling Europe EcoVadis-szal való folyamatos együttműködésének tizedik évfordulója. A teljesítmény számszerűsítésére való összpontosítás a Toyota Material Handling Europe ügyfeleinek és partnereinek maximális átláthatóságot biztosít a vállalat által ezeken a kulcsfontosságú területeken tett erőfeszítésekről és elért eredményekről. Az átláthatóság iránti elkötelezettséget tovább erősíti az a tény, hogy a Toyota Material Handling Europe értékelése vállalati és piaci szinten egyaránt történik.

„Küldetésünk a profit generálása úgy, hogy közben tekintettel vagyunk embertársainkra és bolygónkra is” – nyilatkozta Ernesto Domínguez, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója. „A vállalati szintű platina minősítés mellett öt helyi egységünk is a legjobb 1%-ba, további tizenöt pedig a 90 000 beszállító közül a legjobb 10%-ba került, ami igazolja, hogy a felelős üzleti gyakorlat vállalatunk minden szintjén mennyire beépült. Folyamatos fejlesztésekkel igyekszünk megőrizni platina minősítésünket.”

 

Fejlődés és ambíció

A Toyota Material Handling Europe az elmúlt évben számos fenntarthatósági mérföldkőről számolhatott be; többek között csatlakozott az ENSZ Race To Zero elnevezésű kezdeményezéséhez, és elkötelezte magát a tudományosan megalapozott célok mellett, hogy kibocsátását összhangba hozza a Párizsi Megállapodás 1,5 °C-os célkitűzésével, befejezte a 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó villamos energiára való átállást, és bejelentette, hogy 2012 óta 29%-kal csökkentette az összes kibocsátást.

A cég legújabb kezdeményezése, hogy bevált fenntarthatósági módszereit külső partnereinél, a beszállítóknál is bevezesse, az EcoVadis nemrégiben kiadott szén-dioxid cselekvési moduljának felhasználásával.

Ez az értékelési eszköz lehetővé teszi a Toyota Material Handling Europe beszállítói számára, hogy elvégezzék saját értékelésüket, és megkapják a szén-dioxid-kibocsátási minősítést. A minősítés egy részletes elemzés eredménye, amely kiterjed a Scope 1, 2 és 3 kibocsátás kezelésére, a teljes energiafogyasztásra és a megújuló energiaforrások használatára.

Az elemzés befejezése után az eszköz lehetővé teszi mind a beszállító, mind a Toyota Material Handling Europe számára, hogy együttműködve finomhangolják stratégiáikat és javítsanak a kibocsátási alapértékeken.

A megoldás várhatóan hatékony eszköz lesz a Toyota Material Handling Europe számára ahhoz, hogy csökkentse a Scope 3 kibocsátást, amely a beszállítói láncban „feljebb” keletkezett.

„A legtöbb szervezettel ellentétben mi a Scope 3 kibocsátás 2031-ig történő 55%-os csökkentésére vonatkozó célkitűzésünket a tudományos alapú céljaink kidolgozásának vállalásával egyidejűleg közöltük” – emelte ki Ernesto Domínguez.  „Kötelezettségvállalásunkat azon az elven alapulva határoztuk meg, hogy teljes mértékben támogatjuk az EU Fit for 55% programját.  Európa-szerte 2023 októberéig kell kidolgoznunk ügyfeleinkkel, beszállítóinkkal és 12 000 kollégánkkal együttműködve, hogy miként fogjuk teljesíteni a célunkat, annak érdekében, hogy megkapjuk a tudományos alapú célkitűzésekre vonatkozó kezdeményezés jóváhagyását.”

„Kiváló minősítésünket úgy érjük el, hogy a fenntarthatóságot vállalkozásunk minden részébe integráljuk, és segítjük beszállítóinkat abban, hogy ugyanezt a megközelítést alkalmazzák, aminek nyomán a miénkkel összhangban teljesítsék saját ambiciózus célkitűzéseiket.”

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése