A Toyota Material Handling Europe hivatalos anyagmozgatási partnerként támogatja a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokat

A Toyota Material Handling Europe és a Toyota Motor Europe együttműködésének célja, hogy a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokhoz fenntartható megoldások széles skáláját kínálja. Az intelligens elektromos targoncák segítik a logisztikai és egyéb feladatok környezetbarátabb végrehajtását.

A vállalat bejelentése szerint a Toyota Material Handling Europe is kiveszi a részét a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokból.

A Toyota és az ötkarikás játékok közötti nemzetközi partnerség keretében a Toyota Material Handling Europe anyagmozgató berendezéseket biztosít, ezzel intelligensebbé és fenntarthatóbbá téve a franciaországi eseménysorozatot.

A partnerség nyomán az érdekelt feleknek lehetőségük nyílik teljes mértékben kihasználni a Toyota Material Handling Europe kínálatát; az ellensúlyos targoncákat, az elektromos és az üzemanyagcellás technológia kombinációját használó motoros rakodógépeket, illetve a motoros targoncákat, ahogyan az újonnan megjelenő modelleket is. A vállalat azt is tervezi, hogy az áruszállítás terén teljesen új, előremutató koncepciókat vezet be, hozzájárulva ezzel az olimpiai játékok azon célkitűzéséhez, hogy a teljes eseménysorozat szén-dioxid-semleges vagy szén-dioxid-negatív legyen.

A Toyota Material Handling Europe anyavállalata, a Toyota Industries Corporation a Toyota Group csoport vállalatainak része. A Toyota 2015 óta tagja az olimpiai partnerprogramnak (TOP), míg a Toyota Motor Corporation azóta folyamatosan mobilitási megoldásokkal és szolgáltatásokkal támogatja a játékokat. A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon új szintre emelik az együttműködést. A Toyota Motor Europe és a Toyota Material Handling Europe a Beyond Zero koncepció keretében különféle megoldásokat kínál az áruk és emberek biztonságos, fenntartható és intelligens mozgatására.

„Bár a Toyota Group csoporton belül különböző üzletágakban tevékenykedünk, mégis észszerűnek találtuk az együttműködést, hogy a lehető legjobb megoldásokat mutathassuk be Párizsban” – jelentette be Ernesto Domínguez, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója. „Alapítónk innovatív szellemiségének és értékrendjének örököseként, valamint a szállítmányozási és anyagmozgatási szakma jobbá tételének úttörőjeként abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy mi is kivehetjük részünket a 2024-es párizsi ötkarikás játékok megrendezéséből.

„Ezzel párhuzamosan válaszolunk a társadalom szempontjából égetően fontos kihívásra, amely nem más, mint a klímasemleges mobilitás megvalósítása, úgy, hogy az emberek és áruk szállítása tekintetében is megvalósuljanak a kitűzött célok. A sikeres munka záloga a gyümölcsöző együttműködés.”

Úton 2024 felé

A Toyota Motor Europe és a Toyota Material Handling Europe már részt vett egy közös rendezvényen, amely a Beyond Zero City volt; a stockholmi Nemzeti Tudományos és Technológiai Múzeum kiállítása, amelynek a Toyota a fő támogatója.

A Zero City kiállításon az érdeklődők megismerhették, hogy milyenek lesznek a városok a fosszilis energiahordozókat használó járművek nélkül, fenntartható és kényelmes tömegközlekedéssel, ahol a digitalizáció és a villamosítás nem csupán biztonságosabbá és tisztábbá teszi a mobilitást, hanem szélesebbre tárja a lehetőségeket is. A kiállítás a városi közlekedés átalakulásának bemutatása mellett a Toyota járműgyártóból modern mobilitási vállalattá való átformálódását is szemlélteti. A kiállított és megtekinthető Toyota-technológiák között szerepelnek autonóm elektromos járművek, a mesterséges intelligenciával segített rakodódrónok, ahogyan az embereket támogató robotok is.

Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődésért felelős igazgatója hozzátette: „2021-ben csatlakoztunk az ENSZ Race to Zero kezdeményezéséhez, és vállaltuk, hogy tudományosan megalapozott célokat tűzünk ki annak érdekében, hogy kibocsátásunkat a Párizsi Megállapodásban foglalt 1,5°C célértékhez igazítsuk. 2031-ig valamennyi épületünket, valamint furgon- és személygépkocsi-flottánkat 100%-ban megújuló energiára kívánjuk átállítani, továbbá az EU Fit for 55 elgondolásával összhangban teljes értékláncunkban 55%-kal csökkentjük a kibocsátást.”

„A 2024-es párizsi játékok csatlakoztak az ENSZ Race to Zero elnevezésű programjához is, azzal a céllal, hogy a korábbi rendezvényekhez képest 50%-kal csökkentsék a kibocsátást. Ha segíteni tudjuk őket e cél elérésében, az mindkettőnk számára előnyösnek bizonyul.”

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése