BT Reflex E-series recieves iF Gold award for its' design

A Toyota Material Handling Europe három iF DESIGN-díjat kapott

iF Gold 2022 díj a BT Reflex E-sorozatért, iF Design-díj a Toyota Traigo80 modellért, míg a Toyota Ultralifter koncepciója a kiváló formatervezés elismeréseként kapott díjat.

Az iF Design-díj nemzetközi szintű elismerése a formatervezésnek. Több mint 80 különböző kategóriában értékelik a fogyasztói és ipari termékeket, illetve szolgáltatásokat. A díjért folyó versenyre olyan vállalatok vezető tervezői neveztek, mint a Bosch, a Samsung és a Ferrari.

A beérkező pályaműveket 132 zsűritag bírálja el több, mint 20 országból. 2022-ben közel 11 000 pályázatot értékeltek. Az utolsó fordulóban 75 formatervezési szakértő értékelte a pályaműveket öt különböző kritérium alapján: ötlet, forma, funkció, különlegesség és hatás.

A Toyota Material Handling figyelemre méltó eredményeket ért el, három díjjal, köztük a BT Reflex E sorozatú tolóoszlopos targoncáért járó arany minősítéssel.

Az iF Design-díj 2022 győzteseit 2022. május 16-án, hétfőn hirdették ki a legendás berlini Friedrichstadt-Palastban. Ernesto Domínguez, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója részt vett az ünnepségen, és a színpadon átvette az arany fokozatért járó díjat Uwe Cremeringtől, az iF vezérigazgatójától.

 

 

„Nagy megtiszteltetésnek érzem a rangos iF Design-díjjal járó elismerést. A folyamatos fejlesztések és a csapatmunka, valamint a Toyota alapértékei iránti elkötelezettség tette lehetővé sikereinket. Ügyfeleink érdekében folyamatosan a minőségre, az innovációra és a legmagasabb értéket nyújtó szolgáltatásokra helyezzük a hangsúlyt. Munkatársaink szünet nélkül keresik és tesztelik az új ötleteket.” – nyilatkozta Ernesto Domínguez.

 

 

Rendkívül örülök az idei elismerésnek, ráadásul K+F tervezőközpontunk az iF 2018-2022-es európai rangsorában az első 50 közé került, valamint termékeinket beszavazták a legjobb haszonjárművek közé, ami egyedülálló a szakmában.” – emelte ki Magnus Oliveira Andersson, a Toyota Material Handling Europe formatervezési vezetője.

A Toyota Material Handling Europe az elmúlt 10 évben 25 formatervezési díjat nyert el. A magas szintű nemzetközi elismerés még hangsúlyosabbá teszi, hogy a vállalat tervezési elgondolása szilárd alapokon nyugszik: biztonság, tartósság, termelékenység, vezethetőség és ergonómia.

 

2022-ben a BT Reflex E sorozatú tolóoszlopos targonca megkapta az iF Design-díj arany fokozatát.

A BT Reflex E sorozat a világ egyetlen dönthető fülkével rendelkező villástargoncája. A sorozat további jellemzője, hogy csökkenti a gépkezelő ismétlődő feladatok elvégzése közben jelentkező túlerőltetésének kockázatát.

A nemzetközi szakértői zsűri a következőképpen kommentálta a döntést: „A tökéletes gépet megtervezni alighanem lehetetlen, de úgy látszik, hogy a Toyotának az új BT Reflex E sorozattal mégis sikerült. Minden tekintetben kiemelkedő formatervezési jegyeivel a biztonság, az ergonómia és az energiahatékonyság terén is magasra teszi a lécet. A vezetőbarát kialakítású targonca méltán kapta meg a díj arany fokozatát.”

A BT Reflex 2021. májusában került piacra, és az év elején megkapta a German Design-díjat is.

Toyota Traigo80 – Elektromos villástargonca – iF Design-díj 2022

A Toyota Traigo 80 elektromos ellensúlyos targonca „úszó” vezetőfülkéje megvédi a vezetőt a zajtól és a rezgéstől. A fülke természetesen kényelmes, nyitott és rendkívül felhasználóbarát. Az érintőképernyő könnyű interakciót tesz lehetővé a targonca és a járművezető között. A lítiumion energiacsomaggal működő targonca nagyszerű ergonómiával és robusztus kialakítással rendelkezik beltéri és kültéri műveletekhez egyaránt, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a belső égésű motorral felszerelt targoncák helyett elektromos meghajtásra váltsanak.

Toyota Ultralifter – nagy emelőképességű raklapszállító drónkoncepció

A racionális (lean) gondolkodás által inspirált Toyota Ultralifter egy olyan jármű, amelyet be lehet tanítani arra, hogy autonóm módon működjön egy valódi raktár digitális ikertestvérében. Így az Ultralifter megtanulja felismerni az embereket és a tárgyakat, valamint döntéseket hozni és prioritásokat felállítani bizonyos műveletek között. Az Ultraliftert úgy tervezték, hogy a fedélzeti mesterséges intelligenciának és a felhőalapú együttműködésnek köszönhetően csapatban dolgozhasson. Ez lehetővé teszi az automatizált megoldások gyorsabb bevezetését az ügyfelek telephelyein, valamint rugalmassá teszi az anyagáramlás folyamatos optimalizálási lehetőségeit.

A Toyota Material Handling Europe három díja mellett a Toyota Industries Corporation iF-díjat kapott az autonóm elektromos vontatótargoncáért is.

A vontatót úgy tervezték, hogy a repülőtereken poggyásszal és egyéb rakományokkal megrakott konténerkocsikat vontasson. Ez a teljesen autonóm, nagy teljesítményű elektromos jármű a belső égésű motorral hajtott járművekhez hasonló hatékonysággal rendelkezik. A forgalmas repülőterek hatékonyságának javítása mellett hozzájárul a szén-dioxid-mentes szállítás és logisztika megvalósításához is.

Fedezze fel a Toytota BT Reflex targoncát>>

Fedezze fel a Toyota Traigo80 targoncát >>

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése