A Toyota Material Handling Europe és az EU-OSHA további közös erőfeszítéseket tesz a balesetek teljes visszaszorítása érdekében

A Toyota Material Handling Europe számára a biztonság mindig elsőrendű fontossággal bírt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a vállalat immáron tizedik éve támogatja az EU-OSHA kampányait. Az új, 2020–2022-es kampány az „Egészségesebb és biztonságosabb munkakörnyezet” elnevezést kapta. Célja a váz- és izomrendszeri problémák előfordulásának tudatosítása, valamint a problémakezelés, illetve a kockázatmegelőzés fontosságának hangsúlyozása.

A biztonság az első

Egy Eurostat tanulmány szerint az európai iparban előforduló súlyosabb sérülések 10%-a anyagmozgató berendezések használata során következik be. Nem csoda, hogy a Toyota Material Handling kiemelten kezeli az eszközök és a gépek biztonságos alkalmazhatóságát. Az esetek több mint 80%-ában a targonca helytelen használata okozta a problémát. Pontosan ezért fontos javítani az ügyfelek tudatosságát a biztonságos munkavégzést illetően.

A Covid-19 koronavírus-járvány közepette a Toyota Material Handling folyamatosan ügyel a munkavédelmi és egészségügyi előírások betartására. A cég többféle hatékony módszert alkalmaz, a targoncák átadásakor például nincs az emberek között fizikai kapcsolat, fertőtlenítési eljárásokat alkalmaznak, és új szervizelési irányelveket vezettek be.

„Lényeges, hogy állandóan résen legyünk, és ne pusztán új gondolkodásmód mentén végezzünk munkánkat, hanem az új kihívásokra is időben felkészüljünk. Így a nehezedő körülmények ellenére is képesek vagyunk megfelelni az ügyfelek és a dolgozók igényeinek, miközben folyamatosan szem előtt tartjuk biztonságukat és védelmüket” – vázolja fel a cég filozófiájának főbb pilléreit Ernesto Domínguez, a Toyota Material Handling Europe elnök-vezérigazgatója.

A Toyota Material Handling Europe számára kiemelten fontos a minőség és az ügyfelek biztonsága. A biztonságos vállalati környezet létrehozásával a cég még hangsúlyosabbá kívánja tenni saját dolgozói és ügyfelei biztonsága iránti elkötelezettségét. A saját dolgozóival és az ügyfelekkel folytatott párbeszéd állandó előtérben tartásával a Toyota elősegíti a munkahelyen és tágabb értelemben az anyagmozgatás területén előforduló balesetek teljes visszaszorítását.

Egészségesebb munkakörnyezet

Európában több millió munkavállaló szenved munkahelyi eredetű váz- és izomrendszeri megbetegedésekben (MSD-ben). Az új és potenciális kockázatokat felmérő 2019-es tanulmány szerint a legnagyobb kockázatot az ismétlődő kéz- és karmozdulatok, valamint a személyek vagy nehéz terhek mozgatása jelenti.

A Toyota Material Handling és az EU-OSHA partnerségi kapcsolata a biztonságosabb munkakörnyezet megteremtésének záloga.

 Nagyon fontos, hogy mindannyian együttműködjünk a váz- és izomrendszeri megbetegedések megelőzésében.                                                               

Biztonságot javító kezdeményezések és eszközök

A gépkezelők képzése a Toyota megszokott ajánlatának részé képezi. Az elmúlt évek során a Toyota Material Handling több projektet is útjára indított, amelyek Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban sikeresen mérsékelték a bekövetkező balesetek számát. Az I_Site flottakezelő rendszerrel az ügyfelek nyomon követhetik a hálózathoz csatlakoztatott targoncák útját és működési jellemzőit, figyelhetik az ütközéseket, szabályozhatják a gépekhez való hozzáférést és ellenőrizhetik az üzem előtti átvizsgálások végrehajtását is.

Az I_Siteúj, játékos oktatórendszere a Team Challenge. A játék során a targoncák vezetői a biztonságosabb munkakörnyezet eléréséért versenyeznek. A gépkezelők csapatokat alkotnak, amelyek adatait egy külön rendszerben rögzítik, és eredménytáblán jelenítik meg. A legkevesebb kárt és ütközést okozó gépkezelők lesznek a verseny győztesei. Bebizonyosodott, hogy a Team Challenge hatására számottevő mértékben csökkent az események gyakorisága.

Sajtó Információk

Toyota Material Handling Europe
Akiko Elmwall, PR Manager
+46 (0)142 8 6259, M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése