A Toyota Material Handling Europe elnyerte az EcoVadis platina fokozatát – a cég az első 1%-ban

Az EcoVadis évente értékeli a Toyota Material Handling Europe tevékenységét. Az értékelés a környezet, a munka- és emberi jogok, a fenntartható beszerzés és az etika területét vizsgálja. Az elmúlt néhány évben a Toyota arany fokozatú díjat nyert, azonban idén már a platina fokozatot sikerült elnyernie. Ez az elérhető legmagasabb fokozat, amivel a Toyota Material Handling az általános célú gépeket előállító szektor vezető 1%-ában tudhatja magát.

„Az EcoVadis platina fokozata megbízható hátteret biztosít az ügyfélbizalom további erősítéséhez, ahogyan beszállítóink és többi partnerünk bizalmát is jelentősen fokozza. Ezzel párhuzamosan a Toyota Material Handling Europe valamennyi munkatársára ösztönző erővel hat, hogy folytassuk a fenntarthatósági célok és törekvések tevékenységeinkbe való integrálását” – fűzte hozzá a díj elnyeréséhez Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődésért felelős igazgatója.

EcoVadis-díj az átláthatóság jegyében

A Toyota Material Handling Europe az EcoVadis külső értékeléseinek segítségével kommunikálja az ügyfelek felé az átláthatóság terén végzett tevékenységét, illetve ösztönzi a saját hálózatán belüli munkát. Mivel nemzetközi szinten egyre nagyobb az igény az ellátási láncok átláthatóvá és nyomon követhetővé tételére, egyre több cég integrálja beszerzési folyamataiba az CSR-értékeléseket. A fenntarthatóságot vizsgáló vezető cég, az EcoVadis, világszerte több mint 61 000 beszállító tevékenységét vizsgálja környezeti, társadalmi és etikai szempontok szerint. Online rendszere segítségével 175 nemzetközi cég tájékozódhat a 155 országban működő beszállítók besorolásáról.

Csoportos erőfeszítések

A Toyota Material Handling összes európai üzeme és helyi cége részt vesz ezen az éves megmérettetésen, amely minden részleget külön-külön értékel. Eddig a 26 helyi részlegből 16 érte el az EcoVadis arany fokozatát. A Toyota Material Handling Europe értékelése az összes európai adatát, valamint a Toyota Industries Corporation (TICO) néhány teljesítményjellemzőjét is figyelembe veszi.

2018-ban a Toyota Material Handling Europe céget az Eco Vadis elsőként tüntette ki a beszállítóknak járó Supplier Excellence Award-díjjal, amely a „Legaktívabb csoport” kategóriában járt a vállalatnak. A díj a Toyota helyi cégeinek átláthatóságát volt hivatott értékelni, hiszen leányvállalatainak 30%-a kapott arany besorolást, amivel az iparág legelső 3%-ába sikerült bekerülniük.

Platina fokozat

Az EcoVadis értékelése négy területet vizsgál, amelyek mindegyike más és más súllyal esik latba a mérlegelésnél, a legfontosabbnak ítélt például a munka- és emberi jogok helyzete. A Toyota Material Handling Europe az egyes területeken a következő pontszámot érte el:

Munka- és emberi jogok            80/100

Környezet                                80/100

Etika                                        70/100

Fenntartható beszerzés 70/100

 

Bővebb információ:

Akiko Elmwall, PR Manager, Toyota Material Handling Europe
E-mail: akiko.elmwall@toyota-industries.eu
Tel.: +46 (0)142 8 6259 M: +46 (0)72 701 1577

Összes törlése