A Toyota Material Handling Europe egymás után az 5. alkalommal kapja meg az EcoVadis platina minősítését

A Toyota Material Handling Europe immár ötödik éve kapja meg az EcoVadis platina minősítését. Ez a díj megerősíti, hogy a vállalat számára kiemelten fontos a fenntarthatóság átláthatósága és a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR).

Az EcoVadis, a fenntarthatósági minősítések vezető független szolgáltatója környezeti, társadalmi és etikai teljesítményük alapján világszerte értékeli a vállalatokat. Az a tény, hogy a Toyota Material Handling Europe folyamatosan platina minősítést érdemelt ki az évek során, megerősíti a vállalat elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt, és ezzel a top1% közé helyezi a vállalatot a világszerte több mint 100 000 minősített beszállító között.

Az EcoVadis a vállalatot a haladó kategóriába sorolja a szén-dioxid-mentesítés és az üvegházhatású gázok kezelése terén tett magas szintű kötelezettségvállalásai miatt. A Toyota Material Handling Europe-ot a legjobb 5%-ba rangsorolta az értékelt vállalatok között ezen a területen, ami azt jelzi, hogy a vállalat vezető szerepet tölt be az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. 

A 2031-es pénzügyi évre minden üzleti egység kidolgozta a saját tervét a kibocsátás 50%-os csökkentésére. A vállalat proaktív hozzáállása az általános környezeti lábnyom csökkentésére irányuló konkrét lépések iránti elkötelezettségét mutatja.

A szén-dioxid kezelésében elért eredmények mellett a Toyota Material Handling Europe társadalmi és etikai erőfeszítéseit is büszkén hangsúlyozza.

2023 novemberében új ESG-bizottságot hoztak létre, hogy jobban támogassák a fenntarthatósági stratégiát és a döntéshozatalt, ami lehetővé teszi a vállalat számára, hogy fenntarthatóbb üzleti modellekre térjen át.

Emellett a Toyota Material Handling Europe több mint 1000 beszállítót hívott meg az EcoVadis platformon futó ESG-felmérésre, amelynek célja az átláthatóság fokozása és közös fellépések felgyorsítása.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy immár ötödik éve nyerjük el az EcoVadis platina minősítését, ezáltal elismerve fenntarthatósági törekvéseinket” – mondta Tom Schalenbourg, a Toyota Material Handling Europe fenntartható fejlődésért felelős igazgatója. „Az elkötelezettségünk a fenntarthatóság iránt nem csupán a díjakkal való büszkélkedésről szól: valódi változást kívánunk elősegíteni. Minden stratégiai beszállítónkat arra ösztönözzük, hogy a SBTi keretein belül tűzzenek ki Net Zero célokat; az EcoVadis platform pedig lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük, hány beszállító kötelezte már el magát. A közzététel időpontjában 88 beszállítónk vállalta az SBTi melletti elkötelezettséget.” 

A Toyota Material Handling Europe továbbra is elkötelezett a fenntarthatósági kezdeményezések elősegítése és az etikus vezetés kultúrájának támogatása mellett. Célja, hogy az iparágban és azon túlmutatóan az együttműködés és az innovatív stratégiák révén pozitív változásokat eszközöljön.


További információ a fenntarthatósági megközelítésünkről >>

Összes törlése