A Toyota Material Handling Europe bemutatja az A.I.TeamDelivery koncepciót, a háztól-házig szállítás alternatív megközelítését

Egyre többet vásárolunk az interneten, amivel a futárcégek és a kiszállítók néha elég nehezen küzdenek meg. Az intenzív szállítás a környezetre és a forgalom sűrűségére is negatív hatást gyakorol. A Toyota Material Handling Europe egy alternatív megközelítésre vonatkozó elképzelést dolgozott ki, amely az A.I.TeamDelivery koncepció nevet kapta.

A koncepciót ismertető rövid film egy tipikus család online vásárlását mutatja be, a többféle árucikk mellett szerepelnek benne játékok és különféle eszközök is. Jelenleg a logisztikai lánc sajátosságai miatt gyakran előfordul, hogy több különböző szállítmányt szállítanak ki egyesével ugyanarra a címre egyszerre.

 

A Toyota egy alternatív, továbbfejlesztett megoldást tervezett, amelyben a megrendelés leadásakor a fogyasztók kiválaszthatják a „TeamDelivery” szolgáltatást. A rendszer a megrendelt tételeket egy gyűjtőközpontba irányítaná, ahonnan automatizált jármű szállítaná ki a megrendelt árukat. Az A.I. segítségével és a szállítójárművekkel való közvetlen kommunikáció révén a gyűjtőgép akkor aktiválódna, amikor az áruk beérkeznek a gyűjtőközpontba, majd elkészíti a teljes szállítmányt.

 

Az összeállítást követően a szállítmányt egy autonóm szállítójárműbe rakják, amely egyetlen, tömbösített menetben kiszállítja az árukat a megadott címre.

 

Kattintástól a kiszállításig: az online rendelés befejezésekor a fogyasztó logisztikai folyamatot indít útjára. Minden vállalkozás számára kulcsfontosságú a legmegfelelőbb kiszállítási módszer kiválasztása. Ha sikerül a legjobbat kiválasztani, nem csupán az üzlet megy jobban, hanem az ügyfelek is elégedettebbek lesznek. A zökkenőmentes logisztikai folyamat érdekében minden lépés egyformán fontos, a raktározástól és a készletgazdálkodástól a rendelésfeldolgozásig, valamint a szállítás és a visszaküldés kezeléséig.

 

Mark Peters, a Toyota Material Handling Europe marketing igazgatója szerint: „Ez a megközelítés számos előnnyel jár. Különösen jó választás lehet városokban, ahol a jól elhelyezett gyűjtőpontok egyszerűsítenék a forgalmat, és jelentősen csökkentenék a háztól-házig szállítások számát. Emellett a megoldás jelentős környezetvédelmi előnyökkel is jár; alacsonyabb a CO2-kibocsátás is.”

 

Peters így folytatja: „Bár az általunk bemutatott koncepció egyelőre csak szemlélteti, hogyan működhet az összevont szállítás, a technológia olyan megoldásokon alapul, amelyekkel már most is dolgozunk. Célunk, hogy ösztönözzük az együttműködést a szakmán belül, ezzel pedig optimalizáljuk az anyagmozgatási módszereket.”

 

Nézze meg a koncepciót itt>>

Összes törlése