A Toyota Material Handling Europe 2024-es Logisztikai trendek jelentése

A Toyota Material Handling Europe által kiadott logisztikai trendjelentés legújabb kiadása a logisztikai iparág új trendjeit vizsgálja

A Toyota Material Handling Europe 2024-es logisztikai trendjelentése áttekintést ad az üzleti környezetről, a fogyasztói igényekről és a technológiai fejlesztésekről. A jelentés kiemeli a gazdaság fellendülését, a környezetvédelmi és társadalmi ügyek előtérbe helyezését, valamint a munkaerő-piaci kihívások leküzdése érdekében az AI és az automatizálás iránt tapasztalható egyre intenzívebb érdeklődést.

A Toyota Material Handling Europe azért hozta létre innovációs irodáját, hogy folyamatosan nyomon követhesse a logisztikai trendeket. Az iroda segíti a vállalat saját üzleti és műszaki fejlesztési terveinek kidolgozását, valamint értékes információkkal látja el az ügyfeleket, akik a gyorsan változó iparágban saját terveik előkészítésén dolgoznak.

 

Az adatokat olyan fontos szervezetekkel együttműködve gyűjtöttük össze, mint a Fraunhofer Institute for Material Flow, a Logistics IML, az Interact Analysis, ahogyan természetesen a vezető ügyfelekkel folytatott, a kérdéses pontokat boncolgató megbeszélések is hasznosnak bizonyultak. Az ilyen együttműködésekből származó információkat a Toyota „trendradarján” ábrázoltuk, amelynek célja, hogy feltérképezze az összes fejlesztés időbeli hatását, valamint, hogy azok milyen üzleti vagy műszaki szempontból gyakorolnak hatást a szakmára.

 

Hans Larsson, a Toyota Material Handling Europe stratégiai innovációs igazgatója szerint: „Egy bevált módszertan segítségével próbálunk áttekintést kapni a dolgok állásáról, hogy tudjuk, hol és mikor kell időben közbelépni. Folyamatosan dolgozunk, ám évente egyszer megállunk, és visszatekintünk az elmúlt időszakra, megvizsgáljuk az éppen aktuális trendeket, és közzétesszük éves jelentésünket, amely nem csupán saját kollégáinkat tájékoztatja a fejleményekről, hanem az európai logisztikai iparágban dolgozóknak is segítséget nyújt.”

 

A 2024-es jelentés szerint a várható GDP-növekedés és lassuló infláció mellett javulnak az üzleti kilátások, ugyanakkor a geopolitikai feszültségek folyamatos bizonytalanságokat okoznak. A fogyasztók e-kereskedelmi tevékenysége továbbra is folyamatosan erősödik, bár az európai országok között jelentős különbségek tapasztalhatók az online vásárlási szokásokban.

 

„Az ESG (környezetvédelem, társadalmi és vállalatirányítási) terület vitathatatlanul a legnagyobb hangsúlyt kapja, hiszen idén új európai fenntarthatósági jelentéstételi szabványok (ESRS) lépnek hatályba, amelyek több mint 50 000 vállalatot érintenek majd Európa-szerte.  Ez további nyomást gyakorol az új fejlesztésekre, hogy a CO2-kibocsátást több területen is csökkentsék, mint például a megújuló energiaforrások, az energiahatékony termékek és a szénmentes acél gyártása” – hangsúlyozza Larsson.

 

A technológiai területen a biztonság, az automatizálás és a mesterséges intelligencia szerepel jelenleg a fő témák között. „Az ESG-hez szorosan kapcsolódik a biztonság, és kiemelt figyelmet fordítunk az új technológiákra, amelyek segítik a raktári környezetben dolgozó kollégák védelmét" – emeli ki Larsson. „Az emberek védelmének kézenfekvő módja az automatizált megoldások felé való elmozdulás. Az automatizálás nagy szerepet játszik a komissiózásban; ez a jelenség jól tükrözi az e-kereskedelem folyamatos növekedését és a munkaerőpiacon tapasztalható kihívásokat.” Végül pedig ki kell emelnünk, hogy a mesterséges intelligencia rendkívül gyorsan fejlődik, és a logisztikában számos helyen, így például az akadályészlelésben, a valós idejű helymeghatározó rendszerekben, valamint a szimulációban és az előrejelzésben is jól használható.

A 2024-es logisztikai trendjelentés a Toyota Material Handling Europe weboldaláról tölthető le

A jelentés letöltése>>

Összes törlése